Ten Rengine Göre Bronzlaşma Önerileri

Cilt için en önemli vitamin D vitaminidir. Güneş cilde değdiğinde D vitamini üretmeye başlar.

Cilt için en önemli vitamin D vitaminidir. Güneş cilde deydiği anda cilt D vitamini üretmeye başlar. Yani güneşlenmenin aşırıya kaçılmadığı sürece faydaları vardır. Güneş ilk cildi ısıtmaya başladığında cilt kırmızı renk alır. Bir kaç gün içerisinde cildin rengi oturmaya başlar. Kişinin cilt rengine göre bronzlaşma renkleri kahverengi, altın rengi, çikolata rengi ve koyu kırmızı olarak adlandırılabilir. 

Bronzlaşmanın sağlıklı olduğu belli başlı saatler bulunur. Bu saatlerde güneşlenildiğinde cilt daha kalıcı ve hoş bir bir renk alır.

Saat 11:00-15:00 arası güneş dik açıdan vurduğu için güneşlenmek için en tehlikeli saatlerdir. Bu saatlerde mutlaka 50 faktör güneş koruyucuları kullanılmalıdır. Eğer cilt bir kaç gün önce renk aldıysa tekrar yanma riski yok denecek kadar azdır. Ancak bu saatlerde güneş altında durmak sağlık açısından doğru değildir.

Saat 15:00-17:00 arası güneşlenırken güneş kremi faktörünü 30 faktöre düşebilirsiniz. Üzerine kakao yağı, havuç yağı ve hindistan cevizi gibi doğal yağlardan sürebilirsiniz.

Bu yazımızda hem içten hemde dıştan bronzlaşma önerilerini bulabilirsiniz.

Soft Bronzluk İçin (Açık Gold Rengi)

Genellikle sanatçıların kullandığı doğal bronzluk rengidir. Altın rengi ile açık kahvenin muhteşem birleşiminden ortaya çıkar. Ekran önünde bronz olmanın avantajları olduğu gibi dez avantajları da vardır. Avantajı fazla makyaj gerektirmemesidir. Dezavantajı ise bronzluk fazla olduğunda doğru makyaj malzemesinin bulunamasıdır. Soft bronz rengi için saat 11:00-15:00 arası mutlaka kendinizi güneşten korumalısınız. Denize veya havuza girecekseniz her girdiğinizde ve çıktığınızda 50 faktörlü güneş kreminizi yenilemelisiniz.


Altın kahve bronzluk için doğal yağ tarifi;

100 gr saf kakao yağı (katı halde olacak)

10 gr saf havuç yağı

1 çay kaşığı nar çekirdeği yağı


İlk önce derin bir tencerenin içerisine yarısını dolduracak şekilde sıcak su ekleyin. Kakao yağının tümünü derin tencenin içerisine yerleşirebilecek bir kavanoza koyun. Saf kakao yağı dolu kavanozu tencerinin içerisine koyun ve tencerenin altını açın. Kakao yağı benmarin usulü erimeye başladığında tencerenin altını kapatın. Kendi sıcağında eriyecektir. Kakao yağı iyice eridikten sonra tencerenin içerisinden çıkarın. Kakao yağının bulunduğu kavanozun içerisine havuç yağı ve nar çekirdeği yağını ekleyerek tüm yağları karıştırın. Bu karışımın içerisindeki kakao yağı c cilde esmer bir renk katarken içerisindeki havuç yağı kırmızı efektiyle durumu dengeleyerek altın rengi bir bitiş sağlar. Nar çekirdeği yağı C Vitamini açısından çok zengindir. Cilt için müthiş bir antioksidandır. Yaşlanma karşıtı (anti-aging) olan nar çekirdeyi yağı cildi besler ve sıkılaştırır. Bu doğal güneş karışımın içerisinde bulunan nar çekirdeği yağı aynı zamanda cildinizi onararak soyulma riskini minimuma indirecektir.

Bu yağ karışımını kullanmadan bir gün öncesinde tüm vücut 10’ar dakika olmak üzere sadece 50 faktör güneş kremi sürerek saat 15:00 sonrası güneşlenin. Güneş sonrası mutlaka aloe vera içeren krem veya losyonlar kullanmalısınız. Aloe vera cildinizin kaybettiği nemi cildinize geri kazandıracaktır.

Ertesi gün 50 faktör krem sürüp yarım saat bekledikten sonra hazırladığınız yağ karışımını yüzünüz dahil tüm vücudunuza sürmelisiniz. Saat 15:00 olduğunda 10 dk ön, 10 dk arka, 10’ ar dakika sağ ve sol olarak ( kol altlarını kaldırarak) güneşlenmelisiniz. 3 gün boyunca bu şekilde güneşlendiğinizde doğal altın kahve rengi bir cilt elde edeceksiniz.

Esmerler İçin Kırmızı Bronzluk

100 ml saf havuç yağı 

10 ml bebe yağı yağı

1 çorba kaşığı nar jojoba yağı

Yağların tümünü bir kavanozda karıştırın. Karışımınızı boş cam sprey şişe ya da boş bir cam kavanozda kullanabilirsiniz.

Karışımın içerisindeki havuç yağı ve bebe yağı güneşi direk olarak cilde çekeceği için kırmızılaşma efekti anında başlayacaktır. İçerisindeki jojoba yağı oluşabilecek cilt yanıklarına karşı koruyacaktır.

Jojoba yağı C, B ve E vitaminleri içerir.C vitamini cilt lekelerini giderirken B ve E vitaminleri cildi nemlendirir, besler ve sıkılaştırır.  Bu güneş yağı karışımının düzenli  kullanımında cilt ideal orta çikolata rengi alır. Bu renk esmer tenler için en uyumlu renktir.
Buğday Tenlilere Esmer Bronzluk
150 gr saf kakao yağı (katı halde olacak)

5 gr saf zeytinyağı
Saf kakao yağı başlı başına cildi besleyici bir yağdır. Kakao yağı E, A, B1-B2-B3 ve C vitaminleri içerir. Kakao yağı cildi besler, nemlendirir ve sıkılaştırır. Zeytinyağı ise E Vitamini deposudur. Cildin kolajen yapısının uyararak cildi sıkılaştırır ve yaşlanmayı durdurur. Önce 50 faktör yağı ve sonrasında hazırladığınız güneş kremini vücunuzun heryerine sürün. Yine saat 15:00-17:00 saatleri arasında 10’ar dakika olmak üzere güneşlenin. Bu iki yağın karışımı ile cilt pasparlak ve koyu esmer bir renk alır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun