Slim Lipo Nedir ve Nasıl Uygulanır ?

Liposuction, “yağ emme” işlemi olarak adlandırılır.

Liposuction kelime anlamıyla “yağ emme” işlemidir. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel yağlanmalara karşı vücudu şekillendirmeye yardımcı olan bir çözüm yöntemidir. Yağ alımı çeşitli teknikler ve yöntemler ile yapılmaktadır. Bunlardan en çok tercih edileni Slim Lipo’dur. Peki slim lipo neden tercih edilmektedir? 

Slim Lipo FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı bir lazer lipoliz tekniğidir. Slim Lipo tekniğinde kullanılan cihaz 924 nm ve 975 nm olmak üzere iki farklı dalga boyuna sahiptir. 924 nm dalga boyu ile sadece cilt altındaki yağlar hedef alınırken, 975 nm ile dermis tabaka hedef alınarak ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlanır. Parçalanan yağ hücreleri bir kanül ve vakum yardımı ile emilerek boş bir tüpün içinde toplanır. 

Slim Liponun klasik liposuction ve diğer yöntemlere kıyasla en önemli farkları; fiberoptik kanül ile dermisi ısıtması ve yağları eritmesidir. Isınan dermis, yoğun bir iyileşme sürecini ve kolajeni tetikler, bu da zamanla cildi sıkılaştırır ve cilde elastikiyet kazandırır. Bu sebeple Slim Lipo sarkmaya eğilimi olan bölgeleri daha iyi toparlar. 

Bir diğer önemli fark ise, lazer liposuction fiberoptik kanüller ile ısıtma bileşeni içerdiğinden deride yanık oluşmasına sebep olabilir. Ancak bu durum, operasyonun deneyimli ve bilgili cerrahlar tarafından yapılması ile minimuma indirilir. 

Slim Lipo ile yağ eritme işlemi daha kontrollü yapılabildiğinden, morarma, ödem ve deride çukurlaşma daha az ve iyileşme süreci daha hızlıdır. Slim Lipo’nun fiber uçları liposuction ve vücut şekillendirme yaparken vücut hatları etrafında esnek çalışma imkanı sunar. Ucunun esnekliği cerrahlara boyun, sırt, üst kol ve kalçalardaki ufak kontürleri düzenlemede yardımcı olur.

Slim Lipo Lazer vücudun her bölgesine uygulanabilmektedir. Basen, karın, bacak içi, gıdı, kol, diz kapağı çevresi, bel, sırt vb. Erkeklerde jinekomasti ve meme büyütme operasyonlarında da başarıyla kullanılmaktadır. 

Operasyon, genel anestezi altında yapılmakta olup, uygulanacak bölgeye bağlı olarak ortalama 30-90 dk arasında sürmektedir. Ertesi gün veya operasyonun zorluğuna göre 15 gün sonrasında normal hayatınıza dönebilirsiniz. Korse kullanımı 3 haftadır. Operasyonun başarısı doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve aldığınız besinlere dikkat etmekten geçiyor. 

Slim Lipo hakkında daha detaylı bilgi almak ve ücretsiz muayene olmak için sizleri Estethica şubelerimize bekliyoruz. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun