Diyetisyen ile Çalışmanın Faydaları

Kilo vermek isteyenler hayatlarında yapmaları gereken değişiklikleri kolayca öğrenebilirler.

Diyetisyen İle Çalışmanın Faydaları

Kilo vermek isteyenler internette birkaç arama yaparak nasıl beslenmeleri gerektiğini, kalori tayinlerini ya da hayatlarında yapmaları gereken değişiklikleri kolayca öğrenebiliyorlar. Ancak bu bilgilerin kaynağı ve doğruluğu kullanıcılar nezdinde sorgulanmıyor. Spekülatif başlıklar ve doğru olmayan içerikler ile insan sağlı üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor.  

Tabi ki de kendi başınıza da kilo verebilirsiniz. Ama bu hem çok daha zorlayıcı olacaktır. Hem de yanlış yapılan diyet listelerinin sonucu olarak sağlık sorunlarına neden olabilecektir.

İşte tam bu noktada zayıflamak için diyetisyen yardımının gerekliliği devreye giriyor.

Sağlıklı zayıflamak için beslenme uzmanı arayanlar, diyetisyenlerin sadece ne yiyeceklerini ya da ne yemeyeceklerini söylemediklerini akıllarından çıkarmamalıdırlar. Kilo verme süreci oldukça uzun bir süreç olduğu için hastanın tüm alışkanlıklarını değiştirmesi gerekebilir. Bir diyetisyen hastasından pek çok davranış değişikliği isteyebilir, sizi bir çok konuda yönlendirebilir ve bir yaşam koçu gibi hareket edebilir. Bu yüzden bir diyetisyene gittiğinizde bir diyet listesinden fazlasını alacağınızı aklınızdan çıkarmayın!

Hedefler belirlediğinizde ve birine karşı sorumlu hissettiğinizde, o hedefe bağlı kalmak daha büyük bir motivasyon kaynağı olur.

Kilo vermek için diyetisyene başvurmanın önemi, diyetisyenin bu alışkanlıklarınızı değiştirmek için size duygusal destek vermesidir.

Diyetisyenlerin sunduğu en büyük avantaj, hastaların beslenme ihtiyaçlarını tamamen bireysel olarak ele almalarıdır

  • Diyetisyenler; Listelerini Besin değerleri ve besin gruplarını gözeterek hazırlarlar. Bu sayede vücut diyet sebebi ile halsiz düşmez.

  • Hızlı ve sağlıksız kilo verme yerine yeteri kadar ve kalıcı kilo verme amaçlanır.

  • Hangi bölgede fazla kilo olduğuna göre özel spor ve egzersiz tavsiyeleri verirler

Diyetisyeniniz size bir plan oluşturmadan önce sağlığınız, aile geçmişiniz, ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz hakkında her şeyi öğrenmek için çok zaman harcayacaktır. Ardından hedefler belirlemenize ve takip ziyaretleriyle bunlara bağlı kalmanıza yardımcı olurlar. Bazen ziyaretler bir yemek günlüğü tutmayı ve duygusal yeme ile yüzleşmeyi içerebilir.

Diyetisyeniniz, vücudunuz için neyin doğru olduğunu anlamanıza ve kilo verme yeteneğinizi engelleyebilecek alışkanlıkları belirlemenize yardımcı olmak için size çok sayıda kanıta dayalı bilgi sağlayacaktır. Uzun vadeli kilo kontrol başarınız üzerinde önemli bir etkisi olabilecek yaşam tarzı davranışlarında küçük değişiklikler yapmakla ilgilenecektir.

Destek ve Motivasyon;

Beslenme bilgileri ve tavsiyelerinin yanı sıra, kayıtlı diyetisyenler, destek ve motivasyon sağlayarak müşterilerini güçlendirmek için eğitilir. Bir diyetisyen, yaşam tarzı değişiklikleri yapma ve sürdürme konusunda kendinizi sorumlu tutmanıza yardımcı olacaktır. Başarılarınızı kutlayacaklar ve zorluklara uyum sağlamanıza ve bunların üstesinden gelmenize yardımcı olacaklar.

Diyetinizin size yarar sağlayabileceği bazı noktalar;

  • Şeker hastalığınız, kardiyovasküler problemleriniz veya yüksek tansiyonunuz var. Bir RD, tat veya beslenmeden ödün vermeden yeme planınızı güvenli bir şekilde değiştirmenize yardımcı olarak sağlık ekibinizin ayrılmaz bir parçası olarak hizmet eder.

  • Mide baypas ameliyatı geçirmeyi veya geçirmeyi düşünüyorsunuz. Mideniz yalnızca küçük porsiyonları idare edebileceğinden, vücudunuzda doğru miktarda besin almak zordur. Bir RD, yeni ihtiyaçlarınız için bir beslenme planı geliştirmek için sizinle ve doktorunuzla birlikte çalışacaktır.

  • Sindirim sorunlarınız var. Kayıtlı bir diyetisyen, diyetinizin ince ayarına yardımcı olmak için doktorunuzla birlikte çalışacak ve böylece durumunuzu kızarmış yiyecekler, çok fazla kafein veya karbonatlaşma ile kötüleştirmeyeceksiniz.

  • Hamilesiniz veya hamile kalmaya çalışıyorsunuz. Kayıtlı bir diyetisyen, özellikle gebeliğin ilk üç ayında folat gibi besinleri almanıza yardımcı olabilir ve yenidoğanın nöral tüp veya omurilik kusurları riskini azaltır.

  • Bebeğinizi emzirmek için rehberlik ve güvene ihtiyacınız var. Kayıtlı bir diyetisyen, siz ve küçük çocuğunuz için yeterli miktarda demir, D vitamini, florür ve B vitamini aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olabilir.

  • Çocuğunuzun yemek ve sağlıklı beslenmeyle ilgili sorunları var. Kayıtlı bir diyetisyen, iştahsızlık, bulimia ve aşırı kilo sorunları gibi yeme bozukluklarında yardımcı olabilir.

  • Kilo almanız veya vermeniz gerekiyor. Kayıtlı bir diyetisyen, sağlıklı kilo alımı için ek kalori kaynakları veya kısıtlı kalorili beslenme planı ve en sevdiğiniz tüm yiyecekleri yerken kilo vermek için düzenli fiziksel aktivite önerebilir.

  • Yaşlanan bir ebeveyne bakıyorsun. Kayıtlı bir diyetisyen, yiyecek veya ilaç etkileşimi, uygun hidrasyon, hipertansiyon için özel diyetler ve yaşlandıkça tat tomurcuklarını değiştirmede yardımcı olabilir.

  • Daha akıllı yemek istiyorsun. Kayıtlı bir diyetisyen yanlış bilgileri ayıklamanıza yardımcı olabilir; süpermarkette etiketlerin nasıl okunacağını öğrenin; sağlıklı yemek pişirmenin ucuz olduğunu keşfedin, yeme planınızı bozmadan dışarıda nasıl yemek yiyeceğinizi ve iş yerinin cazibesine nasıl direneceğinizi öğrenin.

  • Sporda performansınızı artırmak istiyorsunuz. Kayıtlı bir diyetisyen, ister maraton koşuyor, ister kayak yapıyor veya köpeğinizle koşuyor olun, sonuçlara ulaşmak için hedefler belirlemenize yardımcı olabilir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun