Penis Eğriliği Düzeltme
Penis eğriliği, erekte formda iken penisin dik olmaması, sağ veya sol yönlere daha yakın olması demektir. Penis eğriliği, kimi zaman doğuştan kimi zaman sonradan oluşan bir süreçtir. Özellikle bu eğriliğin 30 derece olduğu durumlarda kişinin kendisinde acı ve özgüven eksikliği yaratmaktadır.
Penis Eğriliği Belirtileri Nelerdir
Penis eğriliğinin belirtileri genellikle hastalığa neden olan bağ dokusunun konumuna ve boyutuna bağlı olarak değişir ancak, hastaları en çok korkutan belirtisi ise peniste küçülme görülmesidir. Bu belirtiler dışında, penis eğriliği sırasında yaşanan diğer belirtiler de şu şekilde sıralanabilir:
• Penis gövdesinde mercimek veya bezelye büyüklüğünde sert doku
• Penisin ileri derecede kavisli şekli
• Erektil disfonksiyon veya ereksiyonun sürdürülmesinde zorluk
• Ağrılı ereksiyon
• Bazı hastalarda disparonide fibrotik doku tek bir alanla sınırlı olmayıp penisin tamamına yayılabilir veya penisi çevreleyebilir.
Tedavi edilmezse bu bağ dokusu, dokuda kalsiyum birikmesi nedeniyle sertleşebilir ve peniste ciddi hasara veya şiddetli ağrıya neden olabilir. Ayrıca bazı hastalarda penisin farklı yerlerinde birden çok kez fibrotik doku gelişebilir ve bu da penisin anormal şekilde kavisli görünmesine neden olabilir.
Penis Eğriliği Ameliyatı
Egzersizler ve bazı ameliyatsız uygulamalar ile penis eğriliğine çözüm sağlanmaya çalışılsa da kalıcı ve net çözümler için geliştirilen ameliyat seçeneği vardır. Dünya üzerinde dikkat çeken güncel teknolojiye sahip yöntemlerimiz ile penis eğriliği ameliyatıyla Türkiye’de öncü bir yol izlemekteyiz.
Teknik olarak 18-20 yaşlarında yapılması uygun olan bir ameliyattır. Sonradan görülen penis eğriliği sebebiyle ilerleyen yaşlarda da herhangi bir sağlık sorunu olmaması durumunda gerçekleştirilebilir. Genel anestezi ile yapılabildiği gibi bazı durumlarda lokal anestezi ile de yapılabilmektedir.
Eski sünnet hattından açılarak cerrahi müdahale gerçekleştirilmektedir. İz kalma konusunda endişeleri gideren bu bilgiyle beraber, kişi sünnetsiz olsa dahi iz kalmadığını söyleyebiliriz. Ameliyat kesisi çok ince bir hat üzerinden açıldığından iyileşme sonrasında, penis eğriliği ameliyatıyla alakalı bir iz görülmemektedir. Ameliyat sonrası süreçte, doktorun tavsiye ettiği birkaç önemli kurala dikkat edilmesi durumunda gayet konforlu geçmektedir.
Penis Protezi
Penis eğriliği düzeltme için kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan, penis protezi (implantı) 4 farklı çeşide sahiptir.
- Tek parçalı bükülebilir
- İki parçalı ve şişirilebilir
- Üç parçalı ve boy uzayacak şekilde şişirilebilir
- Üç parçalı hem penis enine kalınlaşma, hem boyuna uzayacak şekilde şişirebilir
Penis Eğriliği Çeşitleri
Penis eğriliği genel olarak aynı gibi görünse de oluşma zamanlarına göre çeşitlere ayrılmaktadırlar. Ayrıca tıbbi olarak müdahale edilmesinin de kendi içerisinde zamanları olsa da kişinin kendi talebi ve doktor onayıyla penis eğriliği sorunu erken müdahale ile çözülebilir.
Penis eğriliği cinsel sağlık açısından, bir sorun yaratmasa da bazı zorluklar yaratabilir. Bu durumda yaşanabilecek partnerler arasında yaratabileceği potansiyel bir mutsuzluk sebebiyle, sağlıktan çok özgüven güçlendirmek amacıyla tercih edilmektedir.
Sonradan yaşanan bazı travmalar ve olaylar sonrasında yaşanabileceği gibi doğuştan da penis eğriliği oluşabilmektedir. Penis eğriliği çeşitleri ve tedavi yöntemleri ise şöyledir;
Doğuştan Penis Eğriliği
Doğuştan olan penis eğriliği durumuna Konjenital Penil Kruvatür denir. Bu tarz durumların günümüz teknolojisinde çözümü cerrahi bir yoldan geçmektedir. Çoğu zaman cinsel hayatla alakalı bir sorun yaratmasa da estetik tatmin ve özgüven için bu eğriliğin düzeltilme yöntemleri sıkça tercih edilir.
Konjenital Penil Kruvatürün nedenleri net olarak bilinmemekle beraber, genetik faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Penil kruvatürün şiddeti ve yönü kişiden kişiye değişebilir. Kimi erkeklerde eğrilik hafifken, diğerlerinde daha belirgin olabilir. Tıbbi açıdan kesinlikle ameliyat olunması beklenen eğrilik derecesi 30’dur. Eğer penis eğriliği 30 derece ve üzerinde bir dereceye sahip ise mutlaka cerrahi bir yöntem uygulanması tavsiye edilir.
Konjenital Penil Kruvatür, cinsel sağlık veya işlev üzerinde ciddi sorunlara neden olmadığı sürece tedavi gerektirmemektedir. Ancak, penis eğriliği cinsel aktivite sırasında rahatsızlık veya partnerinize zarar verebileceği durumlarda doktorlar veya ürologlar cerrahi müdahale veya başka tedavi seçenekleri önerilebilir. Alternatif tedavi yollarının daha aktif rol aldığı sorun ise genelde sonradan oluşan penis eğriliği durumlarıdır.
Sonradan Penis Eğriliği
Genellikle orta yaş sonrası erkeklerde görülen, peniste plak oluşumu durumuna sonradan penis eğriliği (peyronie) denir. Temel olarak zamanla oluşan plağın, penis içerisinden çıkarılması ile yarattığı görsel sorun çözüldüğü bir süreç izlenir. Sonradan oluşan penis eğriliği durumlarında, ameliyatlı ve ameliyatsız çözümler bulunmaktadır. Her plastik işlemde olduğu gibi, ameliyatlı olan işlemler daha net ve kesin çözümler sunmaktadır.
Peyronie, sonradan oluşan bir penis eğriliği durumu olduğu için oluşmadan önce önlenmesi de mümkün bir durumdur. Vücudumuzun pek çok yerinde, diş bölgesinde dahi oluşabilen bile plak oluşabilmektedir. Peyronie de bir plak olduğu için kegel egzersizi ile plağın önlenmesi ve penis kasının çalışması sağlanabilmektedir. Nihayetinde bir kas grubuna ait olan penis, kegel egzersizi sırasında çalıştığı için düzenli yapılan egzersizler ile eğrilik çok düşük derecelerdeyken tedavi olarak kullanılabilir.
Yapılan araştırmalara göre Peyronie hastalığının neden oluştuğu henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak bu çalışmalar bazı nedensel mekanizmaları tanımlamıştır. Bu nedenle penise gelen travma nedeniyle deri altı dokuda ortaya çıkan kanama odaklarının zamanla yara iyileştikçe sklerotik bantlara (sert bağ dokusu) dönüştüğüne inanılmaktadır. Söz konusu travma penisin eğrilik veya ereksiyon sırasında hasar görmesidir. Özellikle yaşlandıkça dokular yaralanmaya daha duyarlı hale geldikçe ve iyileşmesi daha zorlaştıkça, penis eğriliği riskinin yaşla birlikte arttığı söylenebilir. Ancak Peyronie hastalığı 40 yaş sonrasında daha sık görülse de vakaların %8-10'u 40 yaş sonrasında ortaya çıkar. 40 yaşın altındaki kişiler.
Genç hastalarda penis eğriliği genellikle daha şiddetli, ağrılı ereksiyonlar ve erektil disfonksiyon gibi daha ciddi semptomlarla ilişkilidir. Aynı zamanda penis eğriliği olan bazı hastalarda herhangi bir travma öyküsünün bulunmaması, travmatik olmayan faktörlerin de penis eğriliğine neden olabileceğini göstermektedir. Hastalığın ortaya çıkmasında ve gelişmesinde rol oynar. Bu anlamda Peyronie hastalığına yol açan bağ dokusu anormalliklerinin gelişme riski, özellikle vücudun herhangi bir yerindeki bir yaralanma sonrasında yara iyileşmesi anormal olan kişilerde daha yüksektir. Ayrıca palmar aponevroz kontraktürü olan kişilerin, parmak tendonlarının başlangıç bölgesinde parmakların hareketini kısıtlayan anormal bağ dokusunun oluşması nedeniyle penil eğrilik açısından daha yüksek risk altında olduğu düşünülmektedir.
Kadınlarda da pelvis bölgesinin çalıştırılmasına yarayan kegel egzersizi, ilerleyen yaşlarda ki herkes için önerilen ve yan etkisi olmayan bir çalışmadır. Penis eğriliği sürecini egzersiz ile çözmenin bir diğer yöntemi ise jelqing egzersizidir. Kegel egzersizi gibi bir spor hareketi içermese de kan basıncının yönetilmesi ile penis kasına yaptırılan bir egzersiz niteliğindedir. Penis kasının sahip olduğu damarların, daha yoğun bir kan akışı yapmasıyla yapılan jelqing egzersizi, düzenli bir süre uygulandığında verimli sonuçlar verebilmektedir.
Sonradan Penis Eğriliği (Peyronie) Aşamaları
Akut inflamatuar evre: Hastalığın başlangıç yani inflamatuar denilen fazıdır. Bu aşamada eğilme başlar ve sürekli bir halde devam eder. Vakaların yarısında sarkık veya dik durumdayken hafif penis ağrısı meydana gelir. Bu aşamada, şikayetler dinamiktir ve sürekli değişkenlik gösterebilir. Plak oluşmaya devam ettiği için bu aşamada ameliyat düşünülmesi ve gerçekleştirilmesi yanlıştır.
Fibrotik evre: Hastalığın ve eğriliğin en az 3 ay stabil kaldığı evredir. Ağrı ortadan kalktı ve eğrinin ilerlemesi durdu. Muayenede peniste sert nodüler plaklar görüldü. Hastalığın seyir süreci devam ettiği için gerçekleştirilemeyen tedaviler bu dönemde değerlendirilebilir.
Hangi Durumlarda Penis Eğriliği Tedavileri Uygulanmalıdır
Penis boyunun uzunluğu yeterliyse, eğriliği 60 dereceden azsa ve kum saati şeklinde bir şekil bozukluğu görülmüyorsa yamasız teknik düşünülmelidir. Bu teknikte eğrinin olduğu alanın karşı tarafına dikiş yerleştirerek açının düzeltilmesi sağlanır ve nispeten basit olduğundan komplikasyon riski düşüktür. Ancak Peyronie hastalığına ( sonradan gelişen penis eğriliği) bağlı olarak penis ileri derecede kısalmışsa ve açı 60 dereceyi geçmişse yamasız teknik önerilmez. Çünkü bu teknikle penis bir miktar kısalmakta ve kalan penis uzunluğu erkek için daha başka sorunlar meydana getirebilmektedir.
Yama tekniğinde vasküler sinir paketi havalandırıldıktan sonra altındaki Peyronie plak alanı H veya Y şeklinde kesilerek çizilir. Açıklığa bir miktar yama malzemesi yerleştirilerek dikişlerle sabitlenir. Bu nedenle penis boyutunda büyük bir değişiklik yaratmaz. Yama olarak ağız mukozası, büyük kasan damarı, testis vajinal zarı ve kadavradan alınan bazı dokular kullanılabilir. Yama teknolojisinin kendine özgü zorlukları ve riskleri vardır. Bu nedenle uzman ve deneyimli bir kadro tarafından yapılmasında fayda vardır. Penis implantı ameliyatı tek başına çoğu zaman eğriliği düzeltebildiğinden ve ereksiyon kabiliyetini geri kazandırabildiğinden, uygun hastalarda bu ameliyatın gerçekleştirildiğinden emin olmak gerekir. Bu işlem sırasında manuel manipülasyon yeterli değilse, eğriliği düzeltmek için bazen penise ek düzeltici pimler yerleştirilebilir.
Penis Eğriliği Düzeltme Tedavisinde Kullanılan Yöntemler
Ameliyat, bazı egzersizler veya medikal çözümler ile penis eğriliği düzelme işlemi uygulanabilecek başka tedavi yöntemleri de vardır. Mevcut tedavilerle penis eğriliğini kesin olarak tedavi etmenin mümkün olmadığı durumlar söz konusu olabilir. Ancak tedaviler hastaların yaşam kalitesini iyileştirebilir ve hastalık belirtilerini hafifletebilir. Medikal tedaviler, krem gibi ürünlerle takip edilen lokal tedaviler, enjeksiyon yöntemleri, kök veya doku transferi ve protez ameliyatları gibi başlıklar altında penis eğriliği düzeltme işlemleri gerçekleştirilir.
Bu anlamda penis eğriliğinin tedavisinde dikkat edilmesi gereken yöntemler ve uygulamalar şunlardır:
• Belirtileri hafif olan hastalarda takip önerilebilir. Tedavide temel yaklaşım hastalığa neden olan bağ dokusunun uzaklaştırılması olduğundan, penis dokusunun daha ciddi hasara uğrama riski nedeniyle bu hasta grubuna yönelik müdahaleler genellikle önerilmez.
•Penisinin 30 dereceden fazla eğildiği tespit edilen kişilerde penis enjeksiyonu gibi tıbbi tedaviler kullanılarak penis eritilebilir. Bağ dokusu. Bu anlamda Clostridium haemolyticus enjeksiyonundan yararlanılabilir. Ayrıca interferon enjeksiyonları ve oral verapamil tedavisi de diğer tedavi seçenekleridir.
• İyontoforez, cilde elektrik akımı gönderen diğer bir tedavi yöntemidir.
• Tedavi sırasında penisin bağ dokusunu eritmek için çeşitli egzersizler yapılabilir.
• Sigara ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.
• Düzenli egzersiz ve dengeli beslenme yapılmalıdır.
• Geleneksel tedavilere ek olarak, araştırmalar karnitin, koenzim Q10 ve E vitamini gibi vitamin ve mineralleri takviye etmenin sağlık açısından faydalarını da göstermiştir. Penis eğriliği.
•Bu yöntemler başarısız olursa ameliyata başvurulabilir. Genel olarak Peyronie hastalığı için ameliyat olmadan önce en az 1 yıl beklemeniz ve öncelikle diğer tedavilere başvurmanız gerekir. 1 yıl sonra penis eğriliği hala şiddetli olan hastalarda cerrahi yöntemlere başvurulabilir.
•Ameliyatla peniste fibrotik doku nedeniyle kısalan alanlar uzatılır, doku nedeniyle uzayan alanlar da kısaltılır. Gerektiğinde penis protezi de kullanılabilir. Ameliyat sonrası penis boyutunda küçülme, sertleşme bozukluğu gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.
Penis Eğriliği Düzeltme Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
- Penis eğriliği ameliyatı nasıl yapılır?
Ameliyatın nasıl gerçekleştiği, kullanılan yönteme bağlı olarak değişebilir. Eğriliği düzeltmek için kullanılacak bir plak eklenir ve iz kalmayacak şekilde tekrar aynı yerden kapatılan en yaygın yöntemdir.
- Ameliyat ne kadar sürer?
Ameliyatın süresi, hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir, genellikle 1-3 saat arası sürmektedir.
- Ameliyat sonrası ne kadar süre hastanede kalınması gerekir?
Genellikle aynı gün veya 1 gün hastanede kalınması gerekebilir. Bunun dışında hastanede kalış süresi, ameliyatın türüne ve kişinin iyileşme hızına bağlı olarak değişebilir.
- Ameliyat sonrası çok ağrı olur mu?
Doktor, ameliyat sonrası ağrıyı kontrol etmek için bazı ilaçlar önerebilir. Bu ilaçlar her cerrahi operasyondan sonra olduğu gibi kişinin ağrısını azaltabilmek adına verilen ilaçlardır. Bu sayede ameliyat sonrası süreç ağrısız olarak tamamlanabilir.
- Ameliyat sonrası ne zaman cinsel ilişkiye başlanabilir?
Cinsel aktiviteye başlama süresi, ameliyat türüne ve doktorun önerilerine bağlı olarak değişebilir. Ameliyat sonrası yaşanan sendromlar kişiler arası farklılıklar gösterebildiği için bu konuda doktor beyanına uyulması önemlidir. Ortalama süre ise 4 hafta civarıdır.
- Ameliyat sonrası hangi komplikasyonlar olabilir?
Penis eğriliği ameliyatının riskleri ve komplikasyonları enfeksiyon, kanama, yara iyileşme sorunları, ereksiyon sorunları ve estetik sorunlar gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
- Ameliyat sonrası sonuçlar kalıcı mıdır?
Penis eğriliği ameliyatının sonuçları genellikle kalıcıdır ve hastanın cinsel fonksiyonunu düzeltebilir. Ancak her hastanın sonuçları arasında farklar olabilmektedir. Kişinin daha sonra yaşadığı bir rahatsızlık veya travma bu sonuçların kalıcılığını değiştirebilir. Bu sebeple iyi bakım her ameliyat sonrasında olduğu gibi bu konuda da önemlidir.
- Penis eğriliği, penis büyütme ameliyatı ile düzeltilebilir mi?
Penis eğriliği düzeltme işlemi başka bir cerrahi prosedür içermekte olan penis estetiği ameliyatıdır. Bu sebeple penis büyütme ameliyatı ile penis eğriliği düzeltme ameliyatı aynı işlemler değildir. Ancak bu iki ameliyatın ortak olarak yapılabildiği operasyonlar olmaktadır.
Türkiye’de Penis Eğriliği Ameliyatı
Plastik cerrahi ve medikal yöntemler konusunda dünya lideri olan Türkiye, penis eğriliği konusunda geliştirdiği yöntemlerle de dikkat çekmektedir. Avrupa standartlarına uygun ve FDA onaylı cihaz kullanımı ile hizmet verirken, kur farkı sebebiyle Türkiye fiyat açısından da avantajlı bir seçenektir. Plastik cerrahi fiyatları, yapılacak işleme göre değişmesi sebebiyle kesin fiyat bilgisinin ön muayenede verilmesi doğru olmaktadır. Doktor kontrolü ve hastanın kişiye özel sağlık durumu sebebiyle, ameliyat süreci değişiklik gösterebilmektedir.
Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk estetik hastanesi olan estethica olarak bu konuda da sektör öncülüğünü taşımaktayız. Yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gören penis eğriliği ameliyatımız için İstanbul’da Ataşehir ve Levent lokasyonlarında hizmet vermekteyiz. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için bizlere telefon numaralarımızdan ulaşabilir veya aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
Tedavi Özeti
-
Operasyon Sayısı1
-
Operasyon Süresi40-60 dakika
-
AnesteziGenel Anestezi
-
Hassasiyet Süresi1-3 Gün
-
İşe Dönme Süresi7-10 Gün
-
Tam İyileşmeKontrol Edilmelidir
-
Sonuçların KalıcılığıBakım Gereklidir
-
Hastanede Kalma Süresi1 Gün
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+905497919902