Dolgu ile Daha Genç Daha Diri Cilt Görünümü

Dolgu işlemi kişinin ihtiyacı olduğu kadar bölgeye dolgu enjekte edilerek yapılır.

Son yıllarda yapılan medikal estetik işlemleri arasından en popüler olanlarından biri de dolgu işlemidir.

Dolgu işlemi kişilerin ihtiyacı olan bölgeye ve ihtiyacı olduğu kadar enjekte edilerek yapılan bir medikal estetik işlemidir. Peki bu işlem hasta da neleri değiştirir? Kişinin daha genç görünmesini ve cildin daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Dolgu maddelerinin kalıcılığı, kullanılan ürüne göre değişir ama genelde ortalama 6-12 aydır.  Cildin yaş almasına veya genetik faktörlere bağlı olarak ciltte elastikiyet kayıpları, kollajen liflerde eksilme ve yağ tabakasında azalma gibi problemler meydana gelir. Bu problemler ilerleyen dönemlerde ciltte kırışıklık ve sarkmalara sebep olur. Dolgu maddeleri vücuttaki herhangi bir yapının hacmini arttırmak, derin kırışıklıkları doldurmak ve dudak dolgunlaştırmak için kullanılabilir. Dolgu yapılabilen yüz bölgelerimiz ;elmacık kemikleri, burun kenarlarından aşağı doğru inen çukurlara (Nasolabial çizgiler),ağız kenarından çeneye inen çukurlara, dudak içerisine ya da kontürüne, dudak üzerindeki ve etrafındaki kırışıklara, kaşları kaldırmak veya asimetriği düzeltmek için kaş bölgesine, çeneyi uzatmak ve şekil vermek için çene kısmına, burun ucunu kaldırmak için burnun uç kısmına, kaş çatma ile oluşan kaş arasındaki çizgilere uygulanabilir.

Dolgu uygulamaları işlem süresi yaklaşık olarak 15-30 dk arasındadır. Dolgu maddesi, ince bir iğne veya kanül yardımıyla yüze enjekte edilir. Jel kıvamındaki dolgular, kırışıkların altını doldurur ve kırışıklığı düzeltir. Yüzde sarkma varsa, hacim vererek bu sarkmayı giderir. Ayrıca dolguların içeriğindeki hyalüronik asidin ciltte su tuttuğu ve cildi yoğun olarak nemlendirdiği, yine dolgu malzemelerinin içinde bulunan kalsiyum hidroksiapatit maddesinin de ciltteki kollajen oranını arttırdığı bilinmektedir. Dolgular cilde hacim kazandırmanın yanında, ciltte kolajen ve nem artışına yol açıp cildin yenilenmesini sağladığı için, eridikten sonra bile uygulanan bölgede ilk haline göre çok daha iyi bir görünüm sağlanmaktadır. Dolgular genellikle hyalüronik asit ve kalsiyum hidroksi apatit içeriklerinden oluşur. Bu içerikler ciltte hacim etkisi sağlarken aynı zamanda cildin nemini ve kollajen oranını da arttırır. Hyalüronik asit ve kollajen cildin yapı taşlarındandır. Hyalüronik asit cilde nem sağlayarak kırışıklıkları açar, kollajen ise cildin sıkılaşmasını veya sıkı durmasını sağlayan bağlardır. Genç ciltlerde hyalüronik asit ve kollajen daha fazladır. Ancak bu durum genetik ve yaşama biçimlerine bağlı olarak değişebilir. Ayrıca dolgu işleminin uzun süre kalcı olması için, cildin dokusu, kişinin yaşam tarzı, hastanın yaşı ve enjeksiyon tekniğine göre değişkenlik göstermektedir.

Dolgu, b0toks ve diğer tüm medikal estetik işlemlerinizi düzenli olarak yaptırarak ilerde yaşıtlarınıza göre daha genç ve daha canlı bir görünüm kazanabilirsiniz. 

Sizde sağlıklı güzelliğin adresinde hem genç hem de sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak istiyorsanız sizleri Estethica’nın tüm şubelerine bekleriz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun