Bacak Estetiği ve Ayak Bakımı Uygulamaları Hakkında Merak Ettikleriniz

Ayak estetiği ve özellikle bacak estetiği hakkında merak ettikleriniz burada!

Bacak estetiğinde amaç düzgün şekilli bacaklar elde etmektir. Fazla kilo kişiyi nasıl daha kısa boylu gösteriyorsa kalın bacaklarda olduğundan daha kısa görünmesine neden olur. Bu nedenle bacak hatlarının düzeltilmesi, uygun oranlara getirilmesi kişinin boyunu da daha uzun gösterecektir.  Bacak estetiğinde basen, uyluk, iç bacaklar, alt bacak ve ayak bilekleri birlikte değerlendirilir. Amaç bacakları olabildiğince ince ve uzun göstermektir. Bu ameliyatlar bacak inceltme ve çarpık bacak estetiği ameliyatlarıdır. Baldır kaslarının yeterli büyüklükte olmamaları bacakların çarpık görünmelerine yol açar. Baldır kaslarının görünümünü düzeltmek için öncelikle hastaların kendi yağ dokuları tercih edilir. Yağ dokusu fazla olan bölgelerden alınıp iç bacak bölgesine transfer edilir. Yağ dokusunun kalıcılığını arttırmak için kök hücre ile zenginleştirilme işlemi de uygulanabilir. Yine de yeterli görünümün elde edilebilmesi için birkaç seans uygulama gerekebilir.

Yağ dokusu yeterli olmayan hastalarda ise baldır protezleri kullanılabilir. Bu protezler silikon yapıda olup doğal bacak kaslarının görünüm ve yumuşaklığını sağlarlar. Bu protezler dizin arkasından küçük bir kesi ile kas dokularının arasına yerleştirilir. Ameliyat sonrası sonuç hemen elde edilir. Ameliyat sonrası bacaklar elastik bandaj ile sarılır. İyileşme sonrası hastalar protezlerin varlığını hissetmezler. Bacak estetiği ameliyatları, ameliyathane şartlarında genel anestezi altında veya sedasyon  (sakinleştirici) verilerek yapılır. Ameliyatlar genellikle 1-3 saat kadar sürer. Hastalar aynı gün veya ertesi gün taburcu edilebilirler. Liposuction veya baldır protezi ameliyatlarından sonra üç hafta kadar sıkı korse kullanımı gerekmektedir. Genellikle hastalar birinci hafta sonrasında sorunsuz olarak yürüyebilir durumda olurlar.

Bacak Estetiği Yöntemleri

  • Bacak İnceltme Operasyonları: Slimlipo lazer cihazının kullanıldığı bu operasyonlarla fazla yağ dokusu azaltılabilmekte olup bacakların olabildiğince ince ve uzun görünmesi sağlanabilmektedir.
  • Çarpık Bacak Düzeltme ve Bacak Şekillendirme Operasyonları: Bacak çarpıklığı, kişinin kendi dokularından alınan kök hücre destekli yağ enjeksiyonu işlemi ile düzeltilebilmektedir.
  • Bacak şekillendirici kalıcı baldır protezleri: Doğal bacak kaslarının görünümüne ve yumuşaklığına sahip protezlerle bacaklar şekillendirilebilmektedir.

Ameliyatsız Bacak Estetiği Uygulamaları

  • Selülit için Alidya uygulaması: Özel kimyasal maddelerin mezoterapi yoluyla deri altına uygulanmasıyla, selülitin giderilmesini amaçlar.
  • Selülit için SmoothShapes uygulaması: SmoothShapes cihazı, uyguladığı kızıl ötesi ışınla yağ dokusunu azaltarak selülitin azalmasını sağlar.
  • Çatlaklar için Bi-One uygulaması: Ülkemizde son yıllarda uygulanmaya başlayan yöntem; ciltte toparlama, sıkılaşma ve çatlaklarda azalma sağlayan bir manyetik alan yöntemidir.
  • Çatlaklar için lazer ve PRP uygulaması: Fraksiyonel lazer uygulaması ve kişinin kendi kanı alınıp trombositten zengin serumun ayrıştırılması ile elde edilen sıvının çatlaklara enjekte edilmesi (PRP) ile; kolajen üretiminin artışını, doku yenilenmesinin hızlanmasını ve çatlakların azalmasını sağlar.
  • Bölgesel yağlanmalar için Aqualyx (intralipoterapi) uygulaması: Özel kanüller ile yağ eritici maddelerin enjekte edilmesiyle, yağlar böbrekler aracılığıyla vücuttan uzaklaştırılır. 

Medikal Ayak Bakımı Uygulamaları

  • Mantar enfeksiyonu gelişen tırnakların bakımı, ayakta gözlenen nasır ve siğillerin tedavisi, batık tırnak bakımı, ayak cildindeki deformasyon, sertleşme ve kalınlaşmalar ile çatlak topuk bakımları yapılabilmektedir.
  • Tabanlık, silikon, jel sistem ve ortez gibi destek malzemelerin uygulanması ile taban çöküklüğünün, ayak terlemesinin, ayak kokusunun, tırnağın yatağından ayrılmasının ve ayak baş parmak çıkıntısına ait deformasyonların tedavisi gerçekleştirilebilmektedir.
  • Medikal ayak bakımı pedikürden farklı olarak kuru bir işlemdir. Özel solüsyonlar kullanılarak ve sterilizasyonu sağlanmış özel cihazlar aracılığıyla deneyimli uzmanlar tarafından yapılır. Uygun şartlarda, uzmanlar tarafından ve doğru şekilde uygulanmadığında; ödem, yara ve enfeksiyon gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun