Diş Eti Tedavisi
Diş ve diş eti tedavisi, işlem süreci, tedavisi fiyatları, operasyon öncesi ve sonrası ile iyileşme süreci konularında bilgi sahibi olun. Diş eti randevusu alın.
Diş Eti Tedavisi Nedir?
- Diş eti tedavisinin sonucu elde edilen sağlığın korunması veya henüz hastalanmamış dişetlerinin sağlığının idamesi için ağız hijyeni işlemlerinin hayatınızın içine adapte etmeniz gerekir.
- Düzenli diş temizliğinizi hekiminize yaptırın (6-12 ayda 1 defa).
- Hekiminizin tavsiye ettiği fırçayı 3-4 ayda bir değiştirin.
- Hekiminizin tavsiyesi ile temizlik etkinliğinizi arttırma amacı ile elektrikli diş fırçası kullanmanız gerekebilir.
- Sabah akşam dişlerinizi usulüne uygun fırçalayın, eğer yapabiliyorsanız her öğün ve atıştırmadan sonra kısa fırçalamalar yapabilirsiniz.
- Her gün diş ipi kullanın.
- Bakteri plağını azaltmak için ağız gargarası desteği alabilirsiniz.
- Tedavi sonrası hekiminiz tavsiye etmiş ise ara yüz fırçanızı her gün kullanın.
- Hiçbir zaman diş fırçası ve diş ipinin yerini ağız gargarları ve diğer kimyasalların alamayacağını bilmelisiniz.
Diş Tedavisi Bilinmesi Gerekenler
Ağız sağlığının korunması; tanı koyma aşamasından, tedavi planlamaya ve kesin sonuca kadar tüm aşamaları kapsar. Fonksiyon, fonasyon (konuşma) ve estetik olarak ağız sağlığı bir bütündür. Radyolojik görüntüleme yöntemleriyle tanı konulduktan sonra, diş taşı temizliği, protetik restorasyon, dolgu, kanal tedavisi, ortodonti, cerrahi gibi bölümlere hastanın ihtiyacına göre yönlendirilir. Beyaz (diş) ve pembe estetik(dişeti) beraber değerlendirilir. Bu nedenle fırçalama yaparken dişler ile birlikte dişetlerinde fırçalanmalıdır. Diş fırçamızı diş ile dişetinin birleştiği bölgeye yerleştirip dairesel hareketler ile fırçalamak gerekir. Bu dairesel hareket fırçanın temizleyebildiği diş sayısı kadar yer değiştirerek devam eder. Sadece ön yüzleri değil dişlerin arka yüzeyleri de bu şekilde fırçalanmalıdır. Ara yüzlerin temizliğinde diş fırçası yetersizdir. Bu yüzden diş ipi kullanılmalıdır. İstenen gülüşe kavuşma süreci uzun bir döneme yayılacak kapsamlı bir restorasyon olabileceği gibi kişinin tercihlerine ve sorunlarına bağlı olarak kısa sürede bir kaç seansta sonuç alınacak şekilde de gelişebilir. Çürükler, sararmalar, diş boylarının farklılığı, dişetlerindeki sorunlar gibi bileşenler zaman içinde oluşmuştur ancak birkaç seansta düzeltilebilecek sorunlardır.
Estetik Diş Sağlığı Nedir?
Estetik diş hekimliği; bazı durumlarda dolgu ile tedavi edilemeyen estetik problemler olabilir. Böyle durumlarda metal destekli veya metal desteksiz (empress, inceram, zirkonia) kuron (kaplamalar) yapılabilir. Bazen ön bölgedeki estetik sorunları çözmek için laminate dediğimiz sadece dişin ön yüzünden belli kalınlıkta diş dokusunun kaldırılması ile daha konsevatif tedaviler de yapılabilir. Bunların dışında diş arası boşlukların (diastema) dişler kesilmeden özel estetik dolgu malzemeleri ile restore edilerek yeni bir gülüş tasarımı elde edilebilir. Estetik diş hekimliğinin en son uygulamalarından biri metalsiz tam seramik kuronlardır (kaplamalardır). Çatlamış, kırılmış ve madde kaybı fazla olan dişler için tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Işık geçirgenliğiyle dişi taklit edebilen tam seramikler doğal ve estetik görünüşleri nedeniyle günümüzde en çok tercih edilen protetik materyallerdir.
Tedavi Özeti
-
Operasyon Sayısı1-3 Seans
-
Operasyon Süresi1 Saat
-
AnesteziLokal Anestezi
-
Hassasiyet1-7 Gün
-
İşe DönmeAynı Gün
-
Tam İyileşme1-7 Gün
-
KalıcılıkBakım Gereklidir
-
Hastanede YatışYok
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+90 549 791 99 02