Greft Nedir? Neden Önemlidir?

Greft; kişinin kan dolaşımı olmayan dokusunun nakledilmesi işlemine verilen isimdir.

Greft Nedir?

Greft; bir canlının kan dolaşımı olmayan dokusunun, başka bir bölgeye nakledilmesi işlemine verilen isimdir. Burada bir canlının kendi dokusu taşınabileceği gibi, başka bir canlının kan dolaşımı olmayan dokuları da bir diğer canlıya taşınabilir. Saç ekimi açısından düşünürsek burada greft olarak adlandırdığımız kısımlar, saç ve onun bağlı olduğu besleyici köklerdir. Bir saç ekimi terimi olarak hayatımıza giren greft ile alakalı ayrıntılı bilgileri size bu blog yazımızda aktarmaya çalışacağız. Saç ekiminde en önemli terim greft adı verilen saç kökleridir. Günümüzde saç ekimi konusunda uzman olmayan birçok kişi ve kurum, saç ekimi yapmadan önce toplanan greftlere gereken özeni göstermemekte ve hem alım hem muhafaza hem de dikim aşamalarında greftlerre zarar vermektedir. Greftler alınırken deri yapısı, kök yapısı ve alım açısı önemlidir. Greftleri toplamak değil, doğru toplamak önemlidir. Greftler toplanırken, kıl köklerinin de birer organ olduğu unutulmamalıdır. Bir diğer önemli husus da greftleri topladıktan sonra muhafaza etmektir. Saç ekimi yapılırken geçen süre boyunca greftler uygun olmayan koşullarda bekletilirse, maalesef bekleyen greftlerde yüksek oranda kayıp yaşanır. Günümüzde, henüz DHI Plus Gold tekniğini kullanmayan merkezler, greftleri topladıktan sonra gazlı bez ya da normal suyun içerisinde saatlerce bekletmektedir. Birer organ olan ve gerekli beslenme koşulları sağlanmazsa ölen greftler bu şekilde muhafaza edildiği için ekim işlemi bitene kadar hayatta kalamazlar. Bu bekleme süresi 5-8 saat arası sürer. Uzun süre uygun olmayan koşıullarda bekleyen greftlerde yüksek oranda kayıp yaşanır, dolayısıyla saç ekimi işleminde verimlik düşer.

DHI Plus Gold Yönteminde Greftler Nasıl Hayatta Kalıyor?

Greft teriminin üzerinde durduğumuza göre, saç ekimi için önemine de değinmekte fayda var. Saç ekimi; kıl kökü nakli olarak da adlandırılır. Göğüs kılları saç ile uyumu biraz daha zor olduğu ve saç sakal kıllarına göre daha ince olduğu için göğüs kıllarını ekime planlamayı çok tavsiye etmesek de zaman zaman bizler de ekimlerde kullanıyoruz. Saç ekimi, kişinin kendi dokusunun başka bir bölüme aktarılması şeklinde yapılan nakildir. Normal saç teli kalınlığına sahip bir insanın, cildi görünmeyecek şekilde saçları olması için her 1 cm2'de 40-45 adet kök bulunmalıdır. Günümüz teknolojisinde saç ekimi işlemi ile doğal görünümler elde edilir. Saç dökülmesi ile kişilerde oluşabilecek çeşitli psikolojik ve sosyal yaşamdan uzaklaşma gibi durumlar, saç ekimi sayesinde ortadan kaldırılabilir. Saç ekimi işlemini ciddiye alıyoruz. Her işlemde yaptığımız gibi ince eleyip sık dokuyarak saç nakli operasyonlarında en yüksek performansı gösterebilmek adına hem çalışanlarımızın eğitimi hem de kullandığımız teknolojilerin geliştirilmesi bakımından sektöre liderlik ediyoruz. Saç ekimi işleminde greftler toplanırken ve muhafaza edilirken neden dikkatli olmamız gerektiği hususunda sizi bilgilendirmeye çalıştık. Biz, estethica olarak sektörde bir devrim niteliğinde olan yepyeni bir yöntemle karşınızda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ekilmek üzere toplanmış greftleri; organ nakinde kullanılan özel solüsyonlarda muhafaza ediyoruz. Bu solüsyon sayesinde ekim işlemi boyunca gerekli besin kaynağından uzak bırakılmayan ve beslenen greftlerin %95'i hayatta kalır ve DHI Plus Gold tekniği ile yeniden dikilir. Saç Nakli ile alakalı detaylı bilgi almak için tıklayın.

Organ Nakil Solüsyonu Greftleri Hayatta Tutar

Günümüzde kullanılan muhafaza yöntemlerinde greftlerin hayatta kalma oranı %45 ile %50 arasındadır. Yani; 4000 greft toplanan bir ekim işleminde en iyi ihtimalle köklerin yarısı hayatta kalabileceği için ancak 2000 greft yeniden büyür. Bünyemizde yapılan saç ekim işlemlerinde ise özel solüsyon sayesinde 4000 greft toplanan bir işlemde greftlerin en kötü ihtimalle 3800 tanesi yeniden dikildiğinde uygun koşullar sağlandığında yeniden büyüme gösterir. Saç ekimi operasyonlarında özel solüsyon kullanarak saç köklerini muhafaza ettiğimiz için, bu oran sadece estethica tarafından yakalanabilmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun