Göz Çevresinde Yapılan Estetik Türleri

Göz çevresine yaşlılık karşıtı birçok estetik uygulama bulunmaktadır.

Günümüzde estetik operasyonlar her yaş ve her meslek grubunun kadın ve erkek ayırt edilmeden gerçekleştirdiği yaygın bir hale gelmiştir. Özellikle ülkemizde bu alanda başarılı doktor ve hastane sayısının fazla oluşu, her bütçeye uygun alternatifler bulunması ve güzellik anlayışının zamanla çok önem kazanması bunun en önemli nedenleridir. Estetik dendiğinde ilk akla gelen daha güzel ve genç görünme düşüncesidir. Yüz bölgesine ve vücut bölgesine gerçekleştirilen pek çok operasyon vardır. Bu estetik operasyonlardan en çok tercih edilenler ise genelde göz estetiği olarak bilinen operasyonlardır. Göz bölgesi özellikle yaşlanma sürecinden en fazla etkilenen ve yaşlı gösteren bölgelerden biridir. Zaman zaman göz şekli değiştirmek için de gerçekleştirilen göz ile ilgili operasyonlar da mevcuttur.

Ameliyatsız Göz Estetiği

Göz ile ilgili en çabuk ve kolay gerçekleştirilen işlemler öncelikli ameliyatsız çözümlerdir; bu çözümler arasında ilk akla gelenler dolgu uygulamaları ve lazer ile göz çevresi gençleştirme uygulamalarıdır. Ameliyatsız uygulamalar arasında ilk akla gelen göz çevresine dolgu uygulamasıdır. Bu uygulama ile göz çevresi kırışıklıkları yok olur ve daha genç, taze bir görünüm elde edilir. Yaklaşık 5-10 dakikalık bir uygulamadır, etkisi 10-15 gün içerisinde netleşir ve 4-6 ay kalıcılığı mevcuttur.  Bu uygulamaya ek olarak göz altı çukurlukları için göz altı dolgu uygulamaları yine göz altı morlukları için mezoterapi ve vitamin uygulamaları, göz çevresi gençleştirme için lazerli uygulamalar da en çok gerçekleştirilen ameliyatsız estetik uygulamalardır.

Ameliyatlı Göz Estetiği

Ameliyatsız işlemlere ek olarak göz bölgesine yapılan estetikler de bulunur. Hastanın yaşı ve ihtiyacı doğrultusunda medikal işlemler yeterli olmadığı durumlarda cerrahi işlemler tercih edilmektedir. Göz bölgesine en çok gerçekleştirilen uygulamalar arasında; üst göz kapak, alt göz kapak, alt ve üst göz kapak, badem göz estetiği, göz altı yağ enjeksiyonları ve kaş kaldırma operasyonları yer alır. Üst göz kapağı estetiği, lokal anestezi ile ameliyathane ortamında gerçekleştirilen ortalama 40-45 dakika süren bir operasyondur. Üst göz kapaktaki fazla deri ve yağ dokusu alınır, ağrı sızı morluk çok fazla görülmez, hasta günlük hayatına kısa sürede döner dikişler 5 gün sonra alınır, gözler daha belirginleşir, genç ifade elde edilir.

Alt Göz Kapağı Estetiği

Alt göz kapak estetiği; genel anestezi ile gerçekleştirilir, ortalama 1-1,5 saat sürer, göz altındaki fazla deri ve yağ dokusu alınır, kirpik dibinden kendi eriyen dikiş ile gerçekleştirilir, operasyondan sonra morluk ve ödem gözlemlenebilir, hasta sosyal hayata 7-10 günde döner. Alt göz kapak ve üst göz kapak aynı anda da ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirilebilir. Genel anestezi ile ameliyathane ortamında ortalama 2-2,5 saat süren bir operasyondu, operasyon sonrası ödem ve morluk gözlemlenebilir, hasta sosyal hayata 7-10 günde döner. Hem alt hem üst göz kapağa müdahale edildiği için iyileşme sonrası ciddi bir gençleşme etkisi yüz ifadesine yansır. Göz kapak operasyonlarında, hastanın kaş kaldırma işlemine ihtiyacı da bulunuyorsa ip askılama ya da cerrahi kaş askılama, şakak germe estetiği ile göz kapağı estetiği kombine edildiğinde hastayı daha memnun edici sonuç elde edilir. Blefaroplasti ameliyatı genellikle lokal anestezi altında 1 ila 2 saat arası sürer. Üst göz kapaklarında doğal çizgileri üzerinden, alt göz kapağında ise kirpiklerin hemen altından kesiler yapılır. Bu kesilerden girilerek deri ayrılır, yağ dokusu düzeltilir, fazlalık olan deri dokusu çıkarılır. Blefaroplasty operasyonanları fonksiyonel amaçlı veya kozmetik amaçlı olabilmektedir.

Göz Altındaki Morluklara ve Çukurlara Yönelik Estetik Uygulamalar

Göz kapak operasyonlarında göz altında çukurluk, çökme ile ilgili hasta talebi varsa, göz kapağı estetiklerinde göz altına vücuttan alınan yağ enjeksiyonu gerçekleştirilir. Böylece hastayı daha memnun edici sonuçlar elde edilebilir. Yine aynı anda göz çevresi şakak boşluklarına ya da kaş üzerine yağ enjeksiyonu gerçekleştirilip daha canlı ve genç ifade hasta ihtiyacına göre yapılabilir.

Kedi Gözü Estetiği

Yukarıda belirtilen operasyonlara ek olarak son dönemde badem göz ve kedi göz estetiği olarak adlandırılan estetikler de oldukça talep görür. Badem göz estetiğinde; daha çekik göz yapısı ve daha dikkat çekici bakışlar elde etmek üzere estetik ameliyat gerçekleştirilir. Küçük bir estetik işlemdir. Özellikle göz yapısı aşağıya doğru olan ya da göz şeklini değiştirmek isteyen hastalar tercih etmektedir. Operasyon genel anestezi ile gerçekleştirilir öncelikli alt göz kenarına çekik ifade vermek için müdahale edilir hasta günlük hayatına 5-7 günde dönebilir, morluk ve ödem genellikle çok fazla gözlemlenmez. Göz bölgesine kişinin yaş ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda cerrahi ya da cerrahi olmayan kişiye memnun edecek pek çok işlem gerçekleştirilebilir, hasta öncelikle doktoru ile muayene gerçekleştirip ne istediğini net olarak belirtmeli ve doktorunun muayene sonrası önerileri ile birlikte en doğru tedavi yöntemi belirlenmelidir. Siz de; göz kapak operasyonları ile ilgili detaylı bilgi almak için bizlere  0850 222 38 45 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun