PB Serum Nedir, Faydaları Nelerdir

Selülit ve sıkılaştırma tedavisi denildiğinde ilk gelen yöntem pb serumdur.

Selülit ve sıkılaştırma tedavisi denildiğinde son zamanlarda akla ilk gelen yöntemlerden olan pb serum deyim yerinde ise hemen hemen herkesin gündeminde.  İğne veya kanül ile uygulanan bu tedavi yöntemi içerisinde üç enzim barındırıyor. Lipaz , hyaluronidaz ve kolejenaz olarak adlandırabileceğimiz bu üç enzim yağ yakımı ve ciltte sıkılaşma sağlamaktadır.

Pb serum etkilerini detaylı olarak incelemeden önce öncelikle selülite sebep olan   nedenlerden söz etmek gerekecektir. Selülit problemi daha çok kadınlarda gözlemlenir yağ hücreleri erkeklere oranla daha fazla vücutlarında bulunduğu için. Selülit sorununun kilo ile direkt bağlantısı olmayıp kimi zaman çok kilolu kişilerde portakal kabuğu görünümüne rastlanmaz. 

  • Fazla karbonhidrat tüketimi
  • Yetersiz sıvı ve su alımı
  • Yetersiz sebze tüketimi
  • Hareketsiz bir yaşam
  • Genetik faktörler

Selülite sebebiyet veren başlıca unsurlardır.

Yukarıda da bahsedildiği üzere üç enzimden oluşan pb serumun en büyük efekti cildi onarmak ve gençleştirmektir. Biyolojik sistemin parçası olan bu enzimler  ; lipaz , hyaluronidaz ve kolejenaz  hücrelerdeki reaksiyonu harekete geçiren katalizörlerdir.

Yapılan onlarca araştırma sonucunda pb serumun ilk uygulamasından sonra dahi görülmüştür ki low, medium ve high olarak çeşitlendirilen pb serumun sonuçları gözle görünür ve efekti oldukça hızlıdır.

 Low pb serumun uygulama alanı göz altı torbaları , medium pb serumun gıdı kollar, karın bölgesi high pb serumun  ise çatlaklar ve derin kırışıklıklardır. Pb serumun bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur ancak uygulanacak kişiler özenle seçilir örneğin 18 yaşından küçüklerde hücreler daha çok taze olduğu için bu yönteme başvurulmaz.

Pb serumun diğer uygulamalardan farkı ise çok daha uzun ömürlü oluşu ve sık sık seanslarla tekrarlanmaya gerek duyulmaması. İğne veya kanül yardımıyla enjekte edilen enzimler yapıcı ve onarıcı etkiye sahip olduğundan hücrelerin ihtiyaç duyduğu aktivasyon gerçekleşir. Vücut analizinden sonra hekimin önereceği low, medium veya high pb serum uygulamasına başlanabilir. Diğer uygulamalar gibi herhangi bir dolgu maddesi kullanılmaz .Biyokimyasal süreç vücuda gerekli üç enzim verildikten sonra başlamaktadır.  Bu sebeple eş değerinde bir uygulama henüz yok denecek kadar azdır.

Ayrıca hastaların sıklıkla sordukları sorular  ameliyat izlerine, yanıklara veya doğum izlerine etki edip etmediğidir.  Pb serumun bu tarz tedaviler için de gayet uygun ve başarılı sonuçları vardır. Pb serumun en önemli fonksiyonu  kolejen üretmek olduğundan ciltte eskiyen tüm dokular yerine yeni hücre üretimi başlatmaktadır.

Tedaviden çok koruma amaçlı yani anti aging amaçlı da uygulanabilen pb serum dokuda geçirgenliği arttırır ve cilde nem verir. Naturel olarak cildin sarkmasını engellemek için kullanılan bu yöntemde kolojen üretimi stimüle edilir dolayısıyla  koruma amaçlı kullanılması oldukça makuldür.      

 Pb serum uygulanırken dikiş ve yara izi oluşmamaktadır , uygulama süresi ise 15 ile 20 dakika arasındadır. En çok merak edilen konuların başında ise anestezi uygulanıp uygulanmadığı gelir . Anastezi uygulamasının yapılmadığı bu sistemde işlemden sonra birkaç gün hassasiyet olabildiği gibi ödem de oluşabilir. Kısacası hastalar pb serum işleminden sonra hayatlarının normal akışına geri dönüş yapabilirler. Ameliyatsız bir çözüm arayışında olanların imdadına koşan pb serum hemen hemen her gün daha popüler hale gelmekte. Selülit ve sıkılaşma tedavi yöntemlerinden neredeyse en kesin sonucu alabileceğiniz pb serum uygulaması günden güne yaygınlaşmaktadır.

Pb serum İspanyol kökenli bir ilaç olup ülkemizde de estetik hastaneleri ve kliniklerde uygulanmaktadır. Ancak işlemi yaptırmadan önce hastane referanslarına titizlikle bakmakta fayda vardır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun