Kas Estetiği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kas estetiği; liposuction yardımıyla karın bölgesinde yapay kas oluşturulmasına verilen isimdir.

Karın bölgesinde oluşan ve kişinin sosyal hayatında rahatsız hissetmesini sağlayan fazla yağlardan, kas estetiği ile kurtulmak mümkün. Sağlıklı ve fit bir karın görüntüsünü elde etmeyi sağlayan kas estetiği sayesinde, estetik bir müdahale ile dilediğiniz görünüme kavuşmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Günümüzde erkekler için, halk arasında baklava deseni olarak tabir edilen six pack görüntüsüne sahip olmak büyük önem taşır. Daha sportif bir dış görünüm oluşturan karın kasları, atletik bir vücut yapısının da en belirgin parçaları arasındadır. Ancak sağlıksız beslenme, genetik faktörler, uzun süre hareketsiz kalma ya da spordan uzak yaşam biçimi gibi çeşitli engeller kişinin hayalini kurduğu karın görüntüsünden uzaklaşmasına neden olabilir. Aynı zamanda kilo problemi yaşayanların en önemli sorunları arasında yer alan bölgesel yağlanma durumu, fit ve sağlıklı bir karın görüntüsünü engelleyen en önemli etkiler arasındadır. Çünkü insan vücudu, istenmeyen yağların büyük bir bölümünü bel ve karın bölgesinde toplar. İşte tam da bu noktada, bölgesel yağ problemiyle mücadele ederek, sağlıklı ve fit bir karın görüntüsünü kavuşmak isteyen hastalar, doktorları tarafından uygun görüldüğü takdirde kas estetiği ameliyatı olabilirler.

Kasların Bağlantı Noktaları Belirginleşir

Egzersiz ve diyet yapamayan kişiler için modern, sağlıklı, atletik ve dinamik bir görüntü sağlayan kas estetiği, hastaya kısa sürede ideal bel ölçüsüne sahip olma avantajını sunar. Peki, kas estetiği nasıl yapılır sorusunun cevabı nedir? Kas estetiği operasyonu, vücut şekillendirme esasına dayalıdır. Operasyon esnasında liposuction tekniği ile yağlar alınarak kasların bağlantı noktaları belirgin hale getirilir. Böylece kasların belirginleşerek daha fazla görünür hale gelmesi sağlanır. Kas estetiği uygulamasına erkeklerde Six Pack Estetiği, kadınlarda ise Two Pack Estetiği denir.

Six Pack Ameliyatı ve Two Pack Ameliyatı

Six Pack ameliyatında karın bölgesinde 6 adet kas öne plana çıkarılır. Two Pack Ameliyatı nasıl yapılır sorusunun cevabı ise, kadın vücudunun erkek vücudundan farkını ortaya koyar. Two Pack Ameliyatı’nda kadınların karın bölgesinin anatomik yapısına göre 2 adet kas ortaya çıkarılır. Kas estetiği ile atletik bir vücut görüntüsü elde edilir. Kadınlar için yapılan Two Pack Ameliyatı süresi yaklaşık 1,5 saat iken; erkekler için yapılan Six Pack Ameliyatı ortalama 2 saat sürmektedir. Ameliyattan önce doktor hastanın vücudundaki kas ve yağ dokusunu inceleyip, hastanın kendisine özel bir ameliyat planı yapar. Kas estetiği ameliyatı, genel anestezi altında uygulanır. Ameliyat esnasında karın kaslarının bombeleştiği alanlardaki yağ dokusu korunurken, kasların çukurlaştığı alanlardaki yağ dokusu liposuction tekniği ile alınır. Bu sayede kas bombelerinin meydan çıkarılmasıyla “baklava” görüntüsü elde edilir.

Karın estetiği, karnın yanı sıra; göğüs, kol, bacak, sırt ve bel bölgesi için de yapılabilir. Kas estetiği ile kişiye özel beden tasarımı yapılarak, hastanın daha özgüvenli ve sosyal açıdan pozitif hissetmesi sağlanır. Günümüzde sosyal hayatın yanı sıra iş hayatında da kişinin dış görünüşü büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve fit bir beden görüntüsüne sahip olan kişiler daha başarılı iletişim kurabilir. Bu noktada kas estetiği ameliyatı, kişinin kariyeri açısından da pozitif etki oluşturabilecek bir operasyondur.

Karın Kası Ameliyatı Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ameliyat öncesinde hastanın kan sulandırıcı ilaç ve yiyeceklerden uzak durması önemlidir.
  • Ameliyatın ardından doktor tarafından önerilen korsenin kullanılması, iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Hastanın ameliyat sonrasında günlük hayatında beslenme düzenine dikkat etmesi ve spor yapması, elde ettiği kaslı görünümü korumasına yardımcı olacaktır.
  • Hasta ameliyatın ardından geçen sürede eski görüntüsüne dönmeyecek olsa da sağlıklı beslenme kriterlerine uyması ve spor yapması, kaslı karın görüntüsünü ilk günkü haliyle korumasına yardımcı olacaktır.

Siz de estethica’nın uzman kadroları eşliğinde profesyonel doktorlar tarafından yapılacak kas estetiği ameliyatı ile hayalini kurduğunuz fit ve atletik görünüme kavuşabilir, bölgesel yağlanma problemine karşı hızlı ve etkili bir çözüm elde etmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Karın kası estetiği fiyatları ile ilgili bilgi almak için uzmanlarımızla aşağıda yer alan form aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun