Kadınlarda Saç Ekimi
Saç dökülmesi, erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunu olduğu için kadınlarda saç ekimi talebi de çok sık karşımıza çıkmaktadır. Onlarca farklı sebepten kaynaklanan saç dökülmesinin durdurulması için her türlü kozmetik ürüne başvurulur.
Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?
Kadınlarda saç ekimi süreci için izlenen farklı bir süreç yoktur, ancak saç dökülmesinin şekil farklılığı vardır. Erkeklerde saç dökülmeleri; geniş bölgeler halinde yaşanırken, kadınlarda daha çok genel seyrelme halinde gerçekleşmektedir.
Estetik algısı daha yüksek olan kadınlar, saç ekimi işlemi sırasında saç tıraşı yapılmasına çok sıcak bakmıyor. Bu sebeple, tıraşsız saç ekimi imkânı sunan Dhi Plus Gold saç ekimi daha çok tercih edilmektedir. Bu sayede saçları komple kestirmeden, mevcut olan saçların arasını doldurarak seyreklik giderilebilir. Ense bölgesinin üst kısmından bir pencere şeklinde alınan saç köklerinin yarattığı seyrelme, saç toplandığında dahi gözükmemektedir. Kadınlarda genellikle dökülmeye değil de, seyrelmeye yönelik bir ekim gerçekleştirildiği için istenilen sıklaşma sağlanmış olunur.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Birçok yöntem deneyen ve istediği sonucu elde edemeyen kişiler, uzun zamanlar ve seanslar harcamak istemeyen kişiler daha kestirme kesin çözüm olması sebebi ile ekimi tercih etmektedirler. Kadınlarda saç ve kaş ekimi için ayrıca tıraş olmanıza gerek yok. Saçlarınızı komple kestirmeden de mevcut olan saçlarınızın arasını doldurabilir seyrekliği giderebilirsiniz. Kaş da ise istediğiniz model çizimi yapıldıktan sonra hastanın onayı ile birlikte operasyon süreci başlar ve çizim yapılan bölgenin içerisine ekim yapılır. Kaş ekimi süreci saç ekimindeki sürece benzemektedir. Güçlü saç köklerinden alınan greftler problemli bölgelere transfer edilir, ekilen saçların dökülme problemi olmaz. FUE yöntemiyle uygulanan saç ekiminin en iyi yönü ekilecek saçların kesilmeden de transfer edilebilmesidir yani kadınlarda saç ekimi uygulaması yapılırken saçta herhangi bir kısaltma yapılmaz. Ense bölgesinin üst kısmından bir pencere şeklinde alınan greftlerin yarattığı seyrelme, saç toplandığında dahi gözükmemektedir. Kadınlarda genellikle dökülmeye değil de, seyrelmeye yönelik bir ekim gerçekleştirildiği için istenilen sıklaşma sağlanmış olunur.
Kadınlarda Saç Kaybı Neden Olur?
Erkeklere oranla, genetik olarak zor dökülmeye kodlanmış kadın saç kökleri, bazı dış faktörler ve kalıtımsal sebeplerden dolayı, dökülme sürecine girebilir. Kadınlarda saç ekimi sürecine girilmesini sağlayacak başlıca faktörler şunlardır;
- Genetik yatkınlık
- Otoimmün hastalıklar
- Menopoz
- Hamilelik
- Stres
- Yüksek kilo kayıpları
- Troid problemleri
- Yanlış beslenme
Kadınların Saç Güçlendirme Yolları
Saç dökülmesi sürecinin başlamasıyla, sorunu gidermek için çözümler aramaya başlaması da aynı hızla gerçekleşir. Bu süreç kendi içerisinde pek çok adımı kapsamaktadır. Öncelikle saç kaybının yaşanmasındaki sebep, bir takım hastalıklar sebebiyle kalıcı olarak yaşanan bir şey ise, saç ekimi tercihi mantıklı olacaktır.
Kadınlarda saç ekimi sonrasında yapılabilecek bakımlar ise hem nakledilen kökleri hem de işlem görmemiş kökleri kuvvetlendirmek üzerinedir. Estethica olarak patentli ürünlerimizle beraber uyguladığımız saç bakım terapileri ve lazer uygulamaları bu seçeneklerden bazılarıdır.
Saç ekim işlemi sonrasında kullanılacak olan, altın krem, saç mezoterapisi, lazer ışını tedavilerinin dışında mezoterapi uygulaması da uygulanabilmektedir. Ozonlu olarak gerçekleştirilen saç mezoterapisi uygulaması hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğimiz yazımıza saç bakım uygulamaları yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Evde saç bakımlarına özen göstermek isteyen kadınlar için ise önerebileceğimiz bakım tüyorları şu şekildedir;
- Doğru şampuan ve saç kremi seçimi: Saç tipinize uygun olan ürünleri seçmeye özen gösterin. Kuru saçlar için nemlendirici özellikli ürünler tercih edin, yağlı saçlar için ise hafif formüllü şampuanlar kullanın.
- Saç derisine masaj yapmak: Saç derisine düzenli olarak masaj yapmak kan dolaşımını artırır ve saç köklerinin beslenmesini sağlar. Bu da saçların daha sağlıklı ve güçlü çıkmasına yardımcı olur.
- Saçı sık sık yıkamamak: Saçı her gün yıkamak, doğal yağların saç köklerine ulaşmasını engelleyebilir. Bu nedenle saçınızı ihtiyaç duyduğunda yıkamaya özen gösterin.
- Saçı sıcak aletlerden korumak: Fön makinesi, düzleştirici veya maşa gibi sıcak aletler saçın zarar görmesine neden olabilir. Bu aletleri kullanırken saç koruyucu spreyler kullanarak saçınızı koruyun.
- Sağlıklı beslenme: Sağlıklı ve dengeli bir beslenme saçlarınızın daha güçlü ve parlak olmasına yardımcı olur. Bol miktarda protein, vitamin ve mineral içeren besinleri tüketmeye özen gösterin.
Kadınlarda Saç Ekimi Kimlere Uygulanamaz?
Yaygın olarak erkekler tarafından yapılması sebebiyle, kadınlarda saç ekimi sonuçlarının başarısız olduğu ve saç köklerinin tutmadığına dair görüşler vardır. Bu görüşler asılsız olsa da saç ekiminin uygun olmadığı durumlar, cinsiyet farkından değil, özel durumlar kaynaklıdır.
Kronik rahatsızlıkları olanlara (kalp, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği, tansiyon ve böbrek yetmezliği), hamile olanlara, aşırı derece de yasaklı madde kullananlara, saç ekimi yapılması sakıncalıdır. Özellikle yasaklı madde kullanan kişilerde uygulama yapılıyor olsa bile çok kısa bir süre sonra greftler tutunamaz ve köklerinden çıkarlar. Bu durumlar sonrasında, bu yanlış görüşler daha kuvvetli bir hal aldığı için özellikle bu konuda yapılan bilgilendirilmelere dikkat etmek çok önemlidir.
Bütün bu durumların dışında kadınlarda saç ekimi sonrasında yaşanabilecek risklerden biri; saç ekimi yapılan değil yapılmayan saç köklerinin dökülmesidir. Bu durumla karşılaşıldığı zaman da saç köklerinin tutmadığı görüşü yaygın bir hal almıştır.
Kadınlarda Saç Ekimi Fiyatları ve Saç Ekimine Uygunluk Hakkında Bilgiye Erişin
Kadınlarda saç ekimi hemen her yaşta yapılabilir. Kronik rahatsızlıkları olanlara (kalp, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği, tansiyon ve böbrek yetmezliği), hamile olanlara, aşırı derece de madde kullananlara yapılması sakıncalıdır. Özellikle madde kullanan kişiler de uygulama yapılıyor olsa bile çok kısa bir süre sonra greftler tutunamaz ve köklerinden çıkarlar. Operasyonun süresi kişinin ortalama greft sayısına göre değişim göstermektedir. Tıraşsız saç ekimin de özellikle dikkat edilmesi gereken husus; saçlar operasyon sırasında kesilmediği için saç aralarına ekim yapılmaktadır. Saç aralarına ekim yapıldığında kanamalar diğer saçlara bulaşıyor ve operasyon sonrası ilk yıkama ikinci gün olacağı için kanamalar orda kurur. Detaylı bir yıkama yapılamadığı ve kan pıhtıları o bölgede kaldığı için hem hastayı rahatsız eder hem de yıkama sırasında ekim yapılan yeni saçlara zarar verir. Yıkama yapılırken yeni ekilen saçlar yerinden oynayabilir, çıkabilir ve zarar görebilir. Bu da greft kaybına yol açmaktadır ve ekim yerlerinde ara boşluklar oluşturmaktadır. Dolayısıyla saç ekimi öncesi olduğu gibi sonrasında da dikkat edilmesi gereken şeyler bulunur. Saç ekimi yaptırmadan önce iyi araştırır, yaptırdıktan sonra da doktorunuzun talimatlarına uyarsanız süreç sizin için daha kolay atlatılabilecektir. Saç ekimi ile alakalı ayrıntılı bilgi almak, ön muayene için müsaitlik sorgulamak için aşağıda yer alan whatsapp numaramız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tedavi Özeti
-
Operasyon Sayısı1
-
Operasyon Süresi1-7 Saat
-
AnesteziLokal Anestezi
-
Hassasiyet1-3 Gün
-
İşe DönmeHemen
-
Tam İyileşme1-7 Gün
-
KalıcılıkSürekli
-
Hastanede Yatış-
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+90 549 791 99 02