Yeni Nesil Wellness Trendleri

Aslında insanlık tarihine baktığımız zaman bu mücadeleler bize hiç de yabancı değil.

İnsanlık olarak zor bir yıl geçiyoruz. Virüs Salgını, yangınlar, depremler ve bunların sebep olduğu dramatik bir ekonomik çöküş. İnsanlık, yeni ve bilmediği bir mücadelenin içinde. Aslında insanlık tarihine baktığımız zaman bu mücadeleler bize hiç de yabancı değil. Özgürlük, eşitlik ve adaleti ararken, bunlar için mücadele verirken Fransız Devrimini yapan aynı insanlıktı, kapitalizmin sert dalgalarıyla arkadaş olabilmek için Sanayi Devrimini gerçekleştiren, Globalizmin süratli rüzgarlarında gemilerini Teknoloji Devrimi ile limanlara ulaşan yine aynı insanlıktı. Şimdi, bu bilmediğimiz düşmana karşı bir mücadele formülümüz var mı  , yeni bir devrim yaratabilecek  miyiz…Kuşkusuz Evet….Ben, sağlığımızı tehdit eden bilmediğimiz bu düşmana karşı yapılacak olan savaşın  güçlü bir ruh hali ve bedene sahip olunarak yapılacağına inanlardanım…ve doğal olarak bu süreçte yaşanacak  bu deneyimin adı da Wellness Devrimi olacak….

Wellness , basit terminoljisi ile ruhun ve bedenin sağlıklı kalma hali olarak tanımlanıyor. Aslında tanımın içinde en vurucu nokta, sağlıklı kalma hali yani wellness , bir süreç  , bir yolculuk, uzun süreli   yaşam sürecimizin her devresinde bizimle yürüyen bir dost. Devrim, henüz bebek adımlarıyla ilerliyor ancak süratli bir dünyaya o da ayak uydurdu. Sağlıklı beslenme,  detoks,  yoga , meditasyon derken çok  yeni terminolojiileri  her an bünyesine alıyor. Ben, biraz jargon olarak henüz çok kulağımızı ısırmamaya başlamamış olanlardan bahsetmek istiyorum. 

İşte,2020 li yılların yeni wellness trendlerinden birkaç örnek…

 

1-BIOHACKING

Henüz Türkçe’de bir karşılığı bulunmayan ‘’biohacking’ kavramını, vücudumuzun maksimum potansiyeline erişmek için gösterdiğmiz çabalar bütünü olarak tanımlayabiliriz. Önümüzde ki dönemlerde beslenme ve egzersiz ağırlıklı wellness merkezlerinin yanı sıra, beslenme, uyku , stres , ruhen yavaşlama gibi alanlar da farklı çalışmalar yapan merkezler çoğalacak. Kişiye özel beslenme ve egzersizlerin yanı sıra uyku düzeni, bedeni yavaşlatma ve tamamen dinlentilere  yönelik çalışmalar bu merkezlerin içinde arttırılacak.

 

2-YAPAY ZEKA VE SANAL GERÇEKLİK KULLANILAN WELLNESS UYGULAMALARI

Yapay zeka ve sanal gerçeklik, wellness deneyimlerini bir sonraki boyuta taşımak için pek çok alternatif sunuyor. Sanal gerçeklik kullanılarak tasarlanan spa merkezleri, spa uygulamaları henüz hayal bile edemeyeceğimiz mükemmel mekanlarda ve egzotik diyarlarda deneyimleme fırsatı sunuyor.

 

3-YEPYENİ BİR KAVRAM : PAINMOON

Önümüzdeki dönem bizi yeni ve yaşanan zor yıla istinaden de oldukça anlamlı bir kavramla yakınlaştıracak. Honeymoon yani balayı kelimesini çağrıştırıyor ama tema çok farklı. Painmon, hayatımızda olumsuz giden bir dönemin ardından ( ayrılık , yas , hastalık)  kendinle baş başa kalmak ve sorunlarınızın üstesine giderek yenilenmek adına çıkılan tatillere verilen isim olarak kabul ediliyor.

Stres, öfke veya kaygı dolu bir sürecin ardından hem kafanızı boşaltmak hem de fiziksel anlamda güç ve enerji toplamak adına wellness centerların özel programlarda eşliğinde düzenlediği aktivitelere painmoon adı veriliyor. 

 

4 HUCRESEL GÜZELLİK

Konu güzellik olduğunda uzun yıllar boyunca önce kozmetik ürünleri takip ettik ardından yaşam tarzlarımızı veya beslenme şekillerimiz değiştirdik. Günün sonunda güzelliği hep dış görünüş üzerinden dış faktörleri kullanarak uğraştık. Ama artık hücresel güzellik kavramını daha cok duyacağız Cildi hücresel seviyeye inerek güzelleştirmek tıbbın ve dermatolojinin ve tabii gıda uzmanlarının yeni hedefleri arasına girdiği gibi, damar yoluyla verilen uygulamalardaki araştırmalar da wellness merkezlerinin en yakın takip etmeleri gereken konu olacak.

 

VE BONUS 

 

Globalleşme rüzgarlarının yavaşladığı, daha kapalı ekonomik dönüşümlere, daha sadeleşen, daralan   hayatlara dönüldüğü bu dönemde , seri üretime ait her türlü mal ve hizmet değer kaybına uğramakta. Kendimizi daha özel , daha unique hissetmeye çok ihtiyacımız olduğu  bir çağa giriyoruz. Bu yeni çağın bu yeni devrimi de elbette buna hızla ayak uyduracak. Wellness , evrimini  gerçekleştirirken, kişilerin demografik özellikleri, yaş , sağlık durumu, uyku,  vücut reaksiyonları, yeme ve hayat alışkanlıkları , sosyal statü ve  mutluluk algılarına kadar değerler göz önünde bulundurarak, kişiye özel programları  gündemine koyacak. Öngörüm, önümüzdeki dönemlerde oldukça butik çalışıp ama büyük kitleleri hedefleyen wellness kompleksleriyle çok karşılaşacağımıza dair. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun