Zayıflama ile İlgili Tedavi Yöntemleri

Sağlıklı yaşam için en önemli faktörlerden biri ideal kiloyu sabit bir şekilde korumaktır.

Yanlış beslenme alışkanlıkları fazla kilo alınmasına neden olup sonrasında kontrol edilemeyen kilo alımı ilerleyen dönemde kalp hastalığı, diyabet, damar tıkanıklığı gibi pek çok sağlık rahatsızlığına sebebiyet vermektedir.

İdeal kiloyu korumak için pek çok yöntem denenebilir; bunların içerisinde diyet ve spor en çok başvurulan yöntemlerdir.

Diyet programları uygularken mutlaka uzman bir diyetisyenin kişiye özel bir diyet programı uygulaması esastır .Diyet programları oluşturulurken ; kişinin yaşam koşulları, beslenme alışkanlıkları, sağlık durumu var olan kronik rahatsızlıkları (mevcutsa) mutlaka değerlendirmeye alınıp ,doğru bir analizle kişinin rahatlıkla uyumlu bir şekilde uygulayabileceği bir diyet programı seçimi gerçekleştirilmelidir.

Diyet programları ihtiyaç dahilinde akupunktur zayıflama tedavileri ile kombine edilebilir.

Akupunktur, elektromanyetik etki sağlayan vücut bağışıklık sistemine ve metabolizmaya uyan  uyarı göndererek hipofiz bezlerine etki eder. Kişinin kilo verme ihtiyacına göre , seans sayısını belirleyerek haftada bir ya da haftada iki gerçekleşen seanslar ile hastanın metabolizması hızlandırılarak, vücut şeker dengesi sağlanarak tokluk hissi kontrol altına alını ve hastanın sağlıklı kilo vermesi gerçekleştirilir. Akupunktur uygulamasında sadece kulak  akupunkturu yapılabildiği gibi , kulak ve vücut akupunkturu da aynı seanslarda ihtiyaç dahilinde bir arada gerçekleştirilebilir. 

Akupunktur ile zayıflama tedavisinde hem iştah kontrolü  hem de vücuttaki mutluluk hormonları seratonin ve endorfin hormonları tedavisi sırasında arttığı için hasta mutlu bir süreç yaşadığı için, tedavi sürecinde olumsuz etkilenmez. Kan şekeri de düzenli kontrol altında tutulduğu için çoğu zayıflama tedavisinde gözlemlenen halsizlik, enerji kaybı gözlemlenmez. Seans süreleri ortalama 20-25 dakika sürdüğü için kişinin sosyal hayatını etkilemez. Tedaviye uyum kişi için kolaylıkla sağlanabilir.

Günümüzde sağlıklı zayıflama yöntemleri denince ilk akla gelen; spor,diyet ve akupunktur tedavileri olsa da bu tedavilere ek olarak zayıflamaya yönelik popüler ve etkili farklı tedavilerde mevcuttur.

Son dönemde çok tercih edilen bir zayıflama tedavisi de mide bot0ksu uygulamasıdır.

Mide bot0ksu ,spor diyet akupunktur gibi seanslara devam edilmesi gerekmeyen kişilere uygulama süreci çok rahat olan bir tedavidir.Bunun nedeni de tek seansta işlem gerçekleştirilip hastanın  sosyal hayatına  ,işlemden 30-45 dakika sonra dönebiliyor oluşudur.

Mide bot0ksu  uygulaması sedasyon ile gerçekleştirilmektedir  .Kişi 10 saat aç ve susuz olarak işleme gelir ve sedasyon ile ağrı sızı hissetmeden 10-15 dakikalık bir işlem ile ; aynı endoskopi işleminde olduğu gibi mideye kamera ile uygulama yapılıp, midede bulunan açma kapama kaslarına bot0ks uygulaması enjeksiyonu gerçekleştirilmektedir .Mide bot0ksu işleminde açma kapama kaslarına yapılan bot0ks uygulaması ile; açma kapama kaslarının normalde olduğundan daha yavaş açılıp kapanması sağlanıp tokluk süresi uzatılır.

Sağlıklı bir insan 4-6 saatte bir acıkma hissi yaşarken, mide bot0ksu uygulaması gerçekleştirilen bir kişi 8-10 saatte acıkma hissi duyar, tokluk hissi böylelikle süre olarak uzamış olur. Kişide tokluk süresi uzadığı için daha az yemek yer ve; az yemesi ile orantılı olarak kilo verme süreci başlar.

Mide bot0,ksu etkisi ortalama 4-6 ay sürmektedir. Kişinin vücut kitle endeksi ve fazla kilosuna bağlı olarak ortalama 4-6 ay içerisinde 4-20 kilo arası kilo verdiği gözlemlenir. Eğer kişi verdiği kiloyu yeterli bulmazsa mide bot0ksu tedavisi 6 ay süre aralıklarla toplam 3 defa uygulanabilir.

Sizde kilo verme tedavileri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere 0850 222 38 45 numaralı hatlarımızdan ulaşabilirsiniz. sağlıklı günler dileriz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun