Koltuk Altı Kararması

Estethica, koltuk altı kararması sorununa beyazlatma uygulamaları ile çözüm sunuyor. Koltuk altı beyazlatma fiyatları hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması Nedir?

Koltuk altı kararması, koltuk altı bölgesinin çeşitli sebeplerle vücudumuzun pigmentasyonundan sorumlu melanin proteinin daha fazla üretilerek renginin koyulaşmasıdır. Bu koyulaşma kimi zaman rahatsızlık verici boyutlarda olabilmektedir. Ancak koltuk altı rengini beyazlatmak doğal ve medikal yöntemlerle mümkün olduğu için kalıcı bir sorun değildir.

Eski zamanlara baktığımızda da insanların vücutlarındaki kararan bölgeler için sirke, pirinç suyu, patates gibi doğal beyazlatma yöntemlerine başvurduğunu görüyoruz. Günümüzde hala kullanılmakta olan bu yöntemlerle birlikte günümüzün teknolojileri sayesinde birçok medikal beyazlatma cihazı kullanılmaktadır. Medikal beyazlatma yöntemleri ile daha hızlı ve etkili beyazlama sağlanmaktadır.

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Koltuk altı kararması açık ya da koyu ten fark etmeksizin herkesin karşılaşabileceği bir durumdur. Sıcak, nemli ve kapalı bir yapıya sahip olan koltuk altı iyi bakım yapılmadığı zaman kararma riskiyle karşı karşıya kalan bir bölgedir. Tıraş, ağda veya cımbız yoluyla olsun, doğru uygulanmadığında epilasyon cilde zarar verebilir. Tahriş olan koltuk altı bölgesi, vücut tarafından doğal olarak sentezlenen ve pigmentasyondan sorumlu bir protein olan melanin üreterek kendi savunma mekanizmasını çalıştırır. Olduğundan daha fazla üretilen melanin sonucunda koyu renkli bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Ancak yalnızca yanış bakım uygulamları değil bazı genetik yatkınlıklar ve hastalıklar ya da cilt yüzeyinde ölü deri hücrelerinin birikmesi de koltuk altı kararmasına sebep olabilmektedir. Koltuk altı kararmasına sebep olan başlıca etkenler şöyledir;

  • Aşırı terleme
  • Deodorant kullanımı
  • Yanlış tıraş uygulamaları
  • Koltuk altını sıkıştıran dar giysiler
  • Diyabet veya tiroit problemleri

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararmasını geçirirken öncelikle sorunun kaynağını iyi analiz etmek ve kararmaya sebep olan durumu ortadan kaldırmak gerekmektedir. Koltuk altı kararmasını çeşitli yöntemlerle ortadan kaldırmak mümkündür. Hem doğal yöntemler hem de lazer gibi medikal uygulamalar koltuk altı kararmasına çözüm sunmaktadır. Eğer altta yatan hastalık gibi bir sebep olduğunu düşünüyorsanız, ilk olarak uzman bir dermatoloğa görünmeniz önerilmektedir.

En Hızlı Koltuk Altı Beyazlatma Yöntemi Nedir?

En hızlı koltuk altı beyazlatma yöntemi kişiden kişiye göre değişmektedir. Kişinin cilt tipi, ten rengi, altta yatan bir hastalığın olup olmadığı beyazlatma yöntemlerinde etkili olmaktadır. Cilt yüzeyinde mikro soyulmalar sağlayan peeling uygulamaları ya da lazer gibi doğrudan deri altındaki pigmentlere etki eden medikal uygulamalar koltuk altı kararması sorunlarında hızlı ve etkili çözümler sunmaktadır. En doğru ve etkili sonucu uzman bir doktor muayenesi sonrası kişiye göre karar verilen yöntem ile elde edilmektedir.

Koltuk Altı Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Koltuk altı beyazlatma, farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. Koltuk altı beyazlatma yöntemleri ile aydınlık, parlak ve yumuşak koltuk altı görünümü elde edilmektedir. Koltuk altı beyazlatma uygulamaları doğal ve medikal yöntemler olarak ayrılmaktadır.

Koltuk Altı Beyazlatmada Medikal Yöntemler Nelerdir?

Koltuk altı kararmalarına karşı en etkili ve hızlı çözüm medikal yöntemler ile bulunabilmektedir. Medikal yöntemler şu şekildedir;

  • Fraksiyonel Lazer
  • Medikal Peeling

Fraksiyonel Lazer Uygulaması İle Beyazlatma

Fraksiyonel lazer uygulaması ile cilt altına gönderilen lazer atışları sayesinde cilt kendi yenilenme sürecini başlatarak fazla melanin cilt yüzeyinden uzaklaştırılır ve aydınlık koltuk altı görüntüsü geri gelir. Tek seansta gözle görülür bir beyazlama elde edilmektedir.

Medikal Peeling Uygulamaları İle Beyazlatma

Peeling uygulamaları da medikal cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla tercihe edilen ve etkili sonuçlar alınabilen yöntemlerdir. Karbon peeling ile koltuk altınız aktif karbon uygulaması ile sebum ve ölür deri hücrelerinden arındırılır. Kimyasal peelingde ise AHA, BHA gibi çeşitli kimyasal asit uygulamaları ile cilt yüzeyinde minimal soyulmalar sağlanarak yeni ve beyazlamış bir koltuk altı görünümü elde edilir.

Doğal Yollar İle Evde Koltuk Altı Beyazlatma

Doğal yollar ile koltuk altı beyazlatma evde de yapılabilmektedir. Genellikle herkesin evinde bulunan malzemeler yardımı ile daha beyaz, parlak ve ölü deri hücrelerinden arınmış bir cilde kavuşulmaktadır. Beyazlatma yöntemlerinde etkili olan birçok doğal ürün bulunmaktadır; Hindistancevizi yağı, limon, patates, aloe vera, elma sirkesi, pirinç suyu, gül suyu, muz kabuğu bunlardan bazılarıdır.

 

Hindistancevizi Yağı İle Koltuk Altı Beyazlatma

Hindistan cevizi yağı, güzellik endüstrisinde uzun zamandır çok yönlü bir ürün. İster saçınıza bakım yapın, ister sivilce önleyici olarak kullanın. Hindistancevizi yağı gerçekten birçok soruna çözüm olabiliyor. Koltuk altı kararmalarını aydınlatmak için de harika bir ürün olan hindistancevizi yağı, içerdiği E vitamini ile oluşan koyu renlerin kaybolmasını ve cildin daha açık renkli olmasını sağlar. Haftada 3 gün, günde bir kez hindistancevizi yağı ile koltuk altlarına masaj yapılıp ve on dakika bekletilmelidir. Ardından ılık su ile durulanmalıdır. Düzenli uyguladığınızda koltuk altındaki beyazlama çok hızlı bir şekilde fark edilecektir.

Limon İle Koltuk Altı Beyazlatma

Asidik özellikleri sayesinde limon, ciltteki pigment sorunları için iyi bilinen doğal yöntemlerden biridir. Limon ile koltuk altı bakımı, koltuk altı kararması için hızlı etki eder ve gözle görünür sonuçlar sağlar. 2 yemek kaşığı limon suyunu 1 çay kaşığı şekerle karıştırın ve peeling olarak haftada bir koltuk altına hafifçe masaj yapılmalıdır. 2-3 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanmalıdır. Bu bir yandan koyu renkli, ölü cilt hücrelerini yok ederken diğer yandan sitrik asit ile cildi aydınlatır. Bu işlem mutlaka tıraştan önce yapılmalıdır çünkü cilt tıraştan sonra tahrişe açık olmaktadır ve koltuk altları asitle temas ederse ciddi şekilde yanabilir. Ardından koltuk altlarına nemlendirici sürülmeli ve bölge yatıştırılmalıdır. Koltuk altı kararması limon sayesinde ortadan kaybolacaktır.

Patates ile Koltuk Altı Beyazlatma

Patates cildin doğal olarak aydınlanmasını sağlayan asitler içermektedir. Patatesi dilimler halinde kesip koltuk altlarınıza sürebilirsiniz. Koltuk altı kararması için bir diğer patates yöntemi ise, rendelenmiş patatesin suyunu sıkıp pamuk yardımı ile koltuk altlarına sürülmesidir. Patates suyu koltuk altlarında 10 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır. Böylece koltuk altı kararmaları beyazlayarak aydınlık bir görüntü oluşur.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir?

Koltuk altı kararmasını önlemek için ilk olarak kararmaya sebep olan etkeni bulmak gerekmektedir. Örneğin, içeriğinde zararlı bileşenler bulunan bir deodorant kullanılıyorsa onun yerine temiz içerikli ve dermatolojik testlerden geçmiş bir deodorant kullanımına geçilmelidir. Eğer koltuk altı tıraş ediliyorsa doğru yöntemle tıraş olmak da önleyici bir uygulamadır. Tıraş sırasında öncelikle bölge sabun veya bir jel yardımı ile yumuşatılmalı ardından kılların çıkış yönüne doğru tıraş yapılmalıdır.

Koltuk Altı Beyazlatma Fiyatları Nedir?

Koltuk altı beyazlatma fiyatları, kişinin cilt tipine ve uygulanacak işleme göre değişmektedir. En uygun tedavi yöntemi doktor muayenesi sonucunda belli olmaktadır. Beyazlatma işleminin yapılacağı kliniğin seçiminde donanımlı cihazlara ve uzman kadroya sahip olmasına dikkat edilmelidir. Daha fazla bilgi almak için ve randevu oluşturmak için 0850 222 38 45 hattı arayabilir veya Whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun