Organik Peeling Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cildinizdeki pürüzleri gidermek için kullanılan yöntemlerden biridir.

Organik peeling nedir? Cildinizdeki pürüzleri gidermek için kullandığımız cildimizdeki diğer sorunları da gidermek için kullandığımız bir yöntemdir. Bir nevi cildi soyma işlemi diyebiliriz. Peelinglerin bile dereceleri var peeling ile cildin üst tabakasını soyup kaldırmış olmamak gerekiyor bunu biraz seviyelendirmek gerekiyor. Ölü hücrelerden arınmış doğal ışıl ışıl bir cilt ile karşı karşıya kalıyoruz. Cilt pul pul ise kuru cansız ve mat duruyor ise hemen bir peeling işlemi ile cildiniz kendinize gelmektedir. Peeling ile ciltteki ölü deriyi alıp atmak mümkün peeling yaparken uymamız gereken bir kaç noktamız ise bunlardan en önemlisi peelingi kuru cilde yapmamak. Cilt kuruyken peelingi sıkıp yüzümüze ve vücudumuza uygularsak cildimizi ciddi derecede tahriş ederiz ve cilde çizme işlemi yapar. Hassas ve sivilceli ciltlerde daha hassas ve sivilcelenmeye sebep olur.

Organik Peeling Sırasında Bunlara Dikkat

Özellikle sivilceli ciltler peeling yaparken çok dikkat etmelidir, sivilceli cilt üzerinde yapılan peeling ile patlatıp iltihap akıtma işlemi yaparlarsa yapılan en büyük yanlış ve yüzde deformasyon sebebi oluşturur. Aktif sivilceye dokunmamak onun diğer açık gözeneklerde oluşturmamak çok daha önemli peelingin üç yolu var. Doğal peeling, kimyasal peeling, lazer peeling bunlarda 2 tanesi evde uygulanacak yöntemler değiller özellikle lazer peeling mutlaka özel yerlerde hastane kuruluşlarında yaptırmak gerekiyor. Öncelikle cildimiz tamamen temizlenip toniklenir sonrasında meyve asiti olan bal kabağı ile peeling yapılır. Özellikle kılcal damar sorunu ve endişesi yaşayanlar 15 gün arayla bu işlemi nemli cilt üzerine uygular ve cilt ışıltılı canlı gözenekler daha sıkı bir hale gelir. Peeling öncesi buharla gözenekler önce iice açılmalı küçük bir kab içine ılık su koyalım sonrasında cildimizi iyice temizledikten sonra  çilek iyice rendelenir ve yüzde uygulama yapılır. Yumuşak hareketlerle aşağıdan yukarı doğru parmak yardımı veya fırça yardımıyla masaj yaparak siyah noktalardan kurtulabiliriz. Hemen arkasından yoğun su bazlı nemlendirici uygulanmalı peeling işlemindeki önemli unsurlardan biri. Vücut çatlakları için organik peeling uygulaması ise çatlakları yok etmek organik peeling ile mümkün olmayabilir fakat azaltmak mümkün vücudu kuru olanlarda elastikiyetler ortaya çıkıyor bu yuzden o bölgeleri nemlendirmek gerekir çatlaklar ilk çıktığı zamanlarda çok kırmızı bir görüntüye sahiptir zamanla onların rengini açılır ve küçük yaralar gibi vücutta kalmaya devam eder vücutta hemen azaltma süreci çatlaklarda kırmızı olduğu dönemlerdir organik peeling ile bunları en aza indirebiliriz.

Medikal cilt bakım hizmeti verilen hastanelerimizden randevu oluşturmak için online randevu sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun