Saç Ekim Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekim merkezi seçiminde uzman doktor kadrosu, kliniklerinin steril ve donanımlı olmasına dikkat edilmelidir.

Kaliteli ve uygun saç ekim merkezi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar başlıca aşağıdaki gibidir;

  • Seçilmiş olan hastane ya da kliniğin kurumun geçmişi, marka bilinirliği, yaptığı işler, referanslarına bakılmalıdır. Ayrıca öncesi sonrası resimleri, operasyona girecek olan kişilerin uzman olup olmaması, kurumda doktor olup olmaması, kullanılacak teknoloji, garanti & sertifika verilip verilmemesine bakılması da diğer en önemli detaylar arasındadır.
  • Ana başlıkların detayları oldukça önemlidir. Özellikle garanti ya da sertifikanın yazılı kaşeli ıslak imzalı olması kendi adınıza düzenlenmiş tarihli ve kaç adet greft ekildiğini belgelemesi önemlidir. Kurumda görüştüğünüz kişiler değil kurumdur muhatabınız ve sözlü değil yazılı garanti veren kurum sayısı oldukça azdır.
  • Saç ekim uzun süren bir operasyondur ve kişileri en çok tedirgin eden noktalardan biri de anestezi durumudur. Sürecin ağrısız ve acısız olması için uygun anestezi yapılması sürecin daha sağlıklı ve kaliteli geçmesini sağlamaktadır. Saç ekim merkezi seçerken özellikle anestezi durumu sorgulanmalıdır.

Saç Ekiminde Anestezi Dikkat Edilmeli!

  • Birçok kurum ve kuruluş lokal anestezi altında saç ekimini gerçekleştirir. Bazı özel kurumlarda ise ilk önce ağrısız anestezi uygulanır sonrasında ise lokal anestezi yapılarak daha konforlu bir saç ekim süreci yaşanır. Ağrısız anestezi lokal anestezinin vermiş olduğu ağrı ve acıyı en aza indirgeyen eden bir anestezi yöntemidir. Lokal anestezi öncesi ağrısız anestezi yapan saç ekim merkezi seçiyor olmanız daha konforlu ve acısız bir ekim geçirmenizi sağlayacaktır.

  • Saç ekim operasyonuna girmeden detaylı bir konsültasyon yapılması gerekir. Bilgilendirme doğru bir kurum seçmede oldukça önemlidir. Doğru net ve açıklayıcı bilgi alınmalıdır. Donör noktasının yeterli olup olmadığı, ihtiyacın karşılanıp karşılanamayacağı elde edilen greftler ile planlamanın nasıl olacağı detaylı bir şekilde uzman ile görüşülmeli ve ortak noktada buluşulmalıdır. Ayrıca hastanın öyküsüne kesinlikle bakılmalı kronik bir rahatsızlığı olup olmadığını sorgulayan ve bunlar için yeteri kadar önlem alan, gerekli kontrolleri ve tahlilleri yapan saç ekim merkezi seçilmelidir.
  • Saç ekim merkezi ile ciddi problemler yaşamamak ve daha sağlıklı saçların oluşumu için doğru karar için detaylı araştırmak gerekir. Donör noktasından alınan greftlerin yerine tekrar çıkmayacağı için seçim yaparken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Kötü bir sonucu tekrar düzeltmek için donör noktasında yeteri kadar greft olmaz ise ikinci şansınız olmayabilir. Geri dönüşü olmayan kötü bir saç ekim operasyonu yerine, nitelikli ve güvenilir estethica ile yola çıkmaya ne dersiniz?

Süreçler de uzman kontrolünde olmak bakım ile saç ekimini planlamak elde edilecek olan sonucu önemli ölçüde etkileyecektir. Seçtiğiniz saç ekim merkezinde yukarıda yer alan maddelere dikkat ettiğiniz sürece başarılı bir sonuç kaçınılmaz olacaktır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun