Mide B0toksu

Mide b0toksu adı verilen uygulama hakkında genel bilgilere erişebileceğiniz kategori sayfamızı inceleyin.

Mide Bot0ksu Nedir?

Mide Bot0ksu; endoskopik yöntemlerle midenin belirli bölgelerine botilinum toksin enjekte edilmesi işlemine verilen isimdir. Yeni nesil kilo verme ve kilo kontrolü yöntemi demek daha doğru olacaktır. Mide bot0ksu işleminde görülmek istenen genel fayda; kasların bot0ks ile uyarılarak iştah kapanmasını sağlamaktır.

Mide Bot0ksu Kimler İçin Uygundur?

Mide bot0ksu aslında kilo problemi olan, 18 yaşının üstünde herkese yapılabilen bir işlemdir. 18-65 yaş arasındaki herkes mide bot0ksu yaptırabilir. Bir ameliyat olmadığı ve endoskopik yöntemlerle yapıldığı için yaklaşık 15-20 dakikada biten bu işlem, mide küçültme ameliyatına alternatif değildir. Yaklaşk 2500 mide bot0ksu işlemi yapan hastanemizde, diğer hastanelere kıyasla iki kat bot0ks enjekte edilir. Dolayısıyla etkisi daha hızlı hissedilebilir.

Mide Bot0ksu'nun Yan Etkileri Nelerdir?

Midenin üst tarafına ve çıkış tarafına yapılan mide bot0ksu işlemi sayesinde açlık hormon salgısı azalır, dolayısıyla kişilere tokluk hissi olarak yansıtır. Bu sayede midenin hem boşalma süresi uzar hem de dolma süresi kısalır. Çok yaygın kullanılan ve henüz denenen bir yöntem olduğu için tehlikeli bir yan etkisi görülmemiştir. Kas hastalığı olanlar ve bot0ks alerjisi olanlara mide bot0ksu yapılmaz.

Mide Bot0ksu'nun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Mide bot0ksu, 6-8 ay kadar etkili olan bir yöntemdir. Ayrıca toplamda üç kere tekrarlanabilen bir uygulamadır. Mide bot0ksunun temelinde midenin işlevini kısıtlamak olduğu için, aynı zamanda kişinin iradesi de zayıflama konusunda yardımcı olacaktır. Mide bot0ksunda sonuç alabilmek için kişinin çok büyük emek vermesi gerekir.


Tedavi Özeti

  • Tedavi Sayısı
    1
  • Tedavi Süresi
    20-30 dk
  • Anestezi
    Yok
  • Hassasiyet Süreci
    Yok
  • İşe Dönme Süresi
    Hemen
  • Tam İyileşme
    Hemen
  • Sonuçların Kalıcılığı
    6 ay
  • Hastanede Kalma Süresi
    Yok

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun