İbn-i Sina Tıbbı Hakkında
980 yılında doğan İranlı hekim ve bilim adamı İbn-i Sina, çalışmalarıyla tüm dünyayı etkileyen, eserleri Avrupa’daki tıp fakültelerinde yıllarca ders olarak okutulan çok ünlü bir hekim ve bilim adamıdır.
İbn-i Sina Tıbbı
980 yılında doğan İranlı hekim ve bilim adamı İbn-i Sina, çalışmalarıyla tüm dünyayı etkileyen, eserleri Avrupa’daki tıp fakültelerinde yıllarca ders olarak okutulan çok ünlü bir hekim ve bilim adamıdır. Batı kültüründe “Avicenna” olarak bilinen İbn-i Sina, dünyanın en önemli 100 bilim adamı listesinde ilk sıralarda yer alır. 16. ve 19. yüzyıllar arasında tüm dünyanın tıbbi referans olarak benimsediği bilim adamı; özellikle tıp, matematik, fizik, felsefe ve astronomi bilim dallarında yoğunlaşmıştır. Batılı kaynakların “hekimlerin piri ve hükümdarı” olarak tanımladığı İbn-i Sina’nın Tıp Kanunu (El Kanun fi’t Tıbb) adlı eseri, tıp tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.
İbn-i Sina Tıbbı Nedir?
İbn-i Sina, yaklaşık 1.000 yıl önce ilk apandisit ameliyatını yapan hekim olmanın yanı sıra katarakt, diyabet, şizofreni gibi o zamana dek çaresiz olan hastalıkların tedavisinde yakaladığı yüksek başarıyla tıbbi alanda çığır açmıştır. İbn-i Sina tıbbında insanlar fiziksel ve ruhsal özelliklerine göre demeviler, safraviler, balgamiler ve sodaviler olarak 4 temel mizaca ayrılır ve doğanın 4 ana unsuru (ateş, hava, su ve toprak) bu mizaçlarda değişik oranlarda kendini gösterir. İbn-i Sina tıbbının temelinde, kişinin kendi mizacına uygun doğa unsurlarının dengesinin sağlanması yatar. Organların, hastalıkların, yiyeceklerin, içeceklerin, bitkilerin, hayvanların, mevsimlerin ve yerlerin de mizacı tarif edilmiştir. Kişinin kendi mizacı ile bu mizaca uygun doğal unsurlar arasındaki dengenin bozulmasının hastalıklara yol açtığı kabul edilir.
Bilimsel bir metod bütünlüğü olan İbn-i Sina tıbbında sağlık, “fiziksel ve ruhsal dengenin sağlanması” olarak kabul edilir. Hekim öncelikle mizacınızı belirler. Fiziksel ve ruhsal dengenin bozulmasıyla oluşan hastalıkları, size bu dengeyi geri kazandırarak tedavi eder.
Geleneksel Tıp Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
İbn-i Sina tıbbında, hastalığınıza yönelik tedaviyi, fiziksel ve ruhsal dengenizi bozan faktörlere ve mizacınıza göre hekiminiz belirler. Tedavi tamamıyla kişiye özeldir.
1. Beslenme tedavisi
İbni-Sina’ya göre insan 8 yolla (yediği, kokladığı, duyduğu, gördüğü, düşündüğü, dokunduğu, cinsellik yaşadığı ve sosyal çevre) beslenir. Hekiminiz tüm beslenme alışkanlıklarınızı sorgulayıp gerekli düzenlemeleri yaparak mizacınıza uygun beslenme alışkanlıkları kazanmanızı sağlayarak fiziksel ve ruhsal dengenizi geri kazanmanızı sağlar.
2. Hacamat Tedavisi
Hacamat, geleneksel tıp teknikleri arasında en popüler alternatif tedavi yöntemlerinden birisidir.
3. Kupa Tedavisi (Cupping)
Son yıllarda bilimin gelişmesiyle birlikte adeta çağ atlayan modern tıp, her geçen gün farklı bir tedavi tekniğiyle sağlık standartlarını bambaşka bir boyuta taşıyor. Ancak modern tıbbın sağladığı bilimsel tekniklerin yanı sıra, yüzyıllardır süregelen deneme-yanılma yöntemleriyle faydası kanıtlanmış olan geleneksel tıp da, koruyucu etkisini sürdürmeye devam ediyor. Günümüzde geçmiş yıllardaki itibarını tekrar kazanan geleneksel tıp yöntemlerinden biri de tarihi binlerce yıl öncesine dayanan kupa tedavisi.
4. Sülük Tedavisi
Sülük tedavisi 3500 yıllık bir tarihe dayanan doğal tedavi yöntemidir. Anadolu coğrafyasında kullanılmaya yaygın şekilde devam etmektedir.
Tedavi Özeti
-
Seans Sayısı1-40 Seans
-
Seans Süresi0-1 Saat
-
AnesteziYok
-
Hassasiyet SüreciYok
-
İşe Dönme SüresiHemen
-
Tam İyileşme SüresiKontrollü İyileşme
-
KalıcılıkKontrol Gereklidir
-
Hastanede YatışYok
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+90 549 791 99 02