Doğal Yöntemlerle Cilt Beyazlatma

Evde kolayca uygulayabileceğiniz cilt beyazlatma yöntemleri hakkında derledik.

Beyaz ve lekesiz bir cilde sahip olmayı birçok kişi hayal ediyordur. Hatta Güney Kore’de herkesin mutlaka beyaz olması gerekir. Geleneksel bağlılıklara göre bronz olmaktan hoşlanmayan Kore’de cilt beyazlatan kozmetik ürünler oldukça popülerdir. Doğumdan itibaren bembeyaz bebek cildi zaman ilerledikçe koyulaşmaya ve kirlenmeye başlar. Stres, sigara ve zararlı alışkanlıklardan dolayı kararan ve kirlenen cildi eski haline getirmek mümkündür. Kimyasal hale getirilmiş ürünler yerine evde hazırlayacağınız doğal ürünlerle bakımlarınızı masrafsız şekilde uygulayabilirsiniz. Önemli olan hangi malzemeye nasıl ve ne şekilde kullandığınızı bilmektir. Cildi tanımak ve cildi dinlemek gerekir. Cildinizi tanıdığınıza sizde neler istediğini zamanla anlayabilirsiniz. Cilt beyazlatma için hazırladığımız doğal tarifleri denerseniz, bizi haberdar etmeyi unutmayın!

Cilt Beyazlatma

Cilt beyazlatma, cildin lazer veya ürün kullanılarak renginin açtırılması işlemidir. Cilt tonunun veya renginin eşitsizliği genetik veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Ciltte lekelerinin oluşumu ciltteki melan seviyesinin artışından kaynaklanır. Bununla birlikte güneş ışınlarının cilt altına verdiği hasar sebebiyle de lekeler oluşabilir. Lekeli olan ciltleri lazer ve cilt bakımı gibi işlemlerle cilt beyazlatma yapmak mümkündür. Amaç cilt altında lekeye sebep olan melanin seviyesinin azaltılmasıdır. Cilt beyazlatma işlemi cildin problemine göre birkaç tedavi yöntemi ile uygulanabilir.

Cilt beyazlatma işlemleri Kore’de sıklıkla uygulanmaktadır. Kore kültürünün en önemli kurallarından birisi de beyaz ciltli olmaktır. Bu sebeple Koreliler güneşlenmekten ve bronzlaşmaktan kaçarlar. Güneş ışınlarının UVA-UVB ışınlarından korumak leke oluşumunu yüksek oranda engeller. Ayrıca C Vitamini kullanmak cildin lekelenmesini bir miktar engelleyebilir. C Vitamini cildin pigmentasyonunu(renk dengesi) tamir etmeye yarar. Üstelik UVA-UVB ışınlarına karşı güçlü bir koruma sağlar.

Cilt Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.

Cilt Beyazlatma Teknikleri Nelerdir?

Fraksiyonel Lazer İle Cilt Beyazlatma

Cilt beyazlatma tekniklerinden en önemli olan fraksiyonel lazerdir. Fraksiyonel lazer cilt yüzeyindeki birkaç deri katmanını soyarak yeni deri çıkmasını hedefler. Aynı zamanda cilt altındaki melanin dengesine faydalı olur. Birkaç seans olarak uygulanması gereken fraksiyonel lazer işleminde beyaz bir cilde kavuşmak mümkündür.

Q-Switch Lazer İle Cilt Beyazlatma

Diğer yöntem ise Q-Switch Lazerdir. Q-Switch lazer, fraksiyonel lazere göre daha hızlı atış atan bir cihazdır. Ciltten hasar oluşturmaz veya cildi soymaz. Q-Switch Lazer cilt yüzeyindeki lekeleri her atışta dağıtır. Aynı fraksiyonel lazerde olduğu gibi cilt beyazlatma için birkaç seans gerekebilir.

Karbon Peeling İle Cilt Beyazlatma

Hafif lekeler için ise karbon peeling ve kimyasal peeling işlemleri de uygulanabilir. Karbon (saf kömür) cilde sürülerek kuruması beklenir. Sonrasında Q-Switch Lazer ile ciltteki karbon patlatılır. Böylelikle cilt beyazlatma sağlanır.

Kimyasal Peeling İle Cilt Beyazlatma

Kimyasal Peeling ise cilde sürülerek birkaç dakika beklenir. Sonrasında cilt temizlenir. Kimyasal Peeling içerisindeki asittler cildin renginin açılması sağlar. Diğer işlemlerde olduğu gibi birkaç seans gerekebilir.

Cilt Beyazlatma İşlemleri Ne Zaman Uygulanmalıdır?

Cilt lekelerinin başlangıcında tedaviye başlamak lekelerinin ilerlemesini engelleyecektir. Cilt beyazlatma için uygulanan lazer işlemleri yaz dönemlerinde mümkün olduğunca düşük dozlarda çalışılır. Kişinin cildini yüksek faktörlü güneş koruyucular ile koruması gerekebilir. Cilt lekeleri tedavi edilebildiği gibi ilerleyen dönemlerde tekrarlayabilir.

Evde Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Saf Yoğurt Maskesi İle Cilt Beyazlatma

Yoğurdun sağlığa birçok faydası olduğu gibi cilde olan faydaları da saymakla bitmez. Yoğurt laktik asit içerir. Laktik asit cilt renginin açılmasına destek sağlar. Öncelikle en pratik olan maskeden başlayalım. Akşamları temizlediğiniz yüzünüze doğal yoğurt sürün ve kurumasını bekleyin. Yüzünüzdeki yoğurt kuruyup çatlamaya başladığında yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bu işlemi 15 gün boyunca her gün tekrarlayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda cilt renginizin her geçen gün daha da açıldığını göreceksiniz. Aynı zamanda yoğurt polimer içerdiği için cildinizi besleyecek ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Kuru ciltler maskesinin içerisine 1 çay kaşığı bal, yağlı ciltler ise maskenin içerisine 1 çay kaşığı limon suyu katabilirler.

Yulaflı Yoğurt Maskesi ile Cilt Beyazlatma

Bildiğiniz gibi yulaf muhteşem bir besin kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan yulafı yiyerek de tükettiğiniz zaman sağlığınıza çok faydalı olacaktır. 1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. İşlem sonrasında kendi nemlendiricinizi kullanabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 1 gün uygulayabilirsiniz.

Limon Maskesi İle Yüz Beyazlatma

Birçok hastalığın panzehri olan muhteşem doğal kaynak limon neredeyse her derde devadır. Kışın gribe, nezleye ve soğuk algınlığına iyi gelen limon, yaz aylarında muhteşem bir meyve suyuna dönüşür. Neredeyse her doğal maskenin malzemesi olan limon, cilt rengini açma özelliği ile de bilinir.  Vereceğimiz tarifle hem cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz hem de aknelerden kurtulabilirsiniz. 1 limonun suyunu sıkın. 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı bal ekleyin. Elde ettiğiniz karışımın %70’ini krem sürer gibi bütün yüzünüze sürün. Ardından 1 peçeteye gözleriniz için kesikler açın ve yüzünüze yapıştırın. Karışımın kalan kısmını peçetenin üzerine sürün ve yüzünüzde yarım saat bekletin. Peçeteyi yüzünüzden çıkardıktan sonra önce soğuk sonrada ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu tarifi 15 günde 1 yapmanız yeterli olacaktır.

Pirinç Maskesi İle Cilt Beyazlatma

Pirinç maskesi özellikle Japon kadınlar tarafından bilinen ve kullanılan mucizevi bir tariftir. Geleneksel ve çok eski tarihlere dayanan pirinç maskesini özellikle sona bırakmak istedik. 1 avuç pirinci yüksek ateşte iyice haşlayın. Pirinç iyice yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Öncelikle elde ettiğiniz pirinç suyunu bir parça pamuğa dökün ve yüzünüzü temizleyin. Yüzünüz kuruduktan bir çay kaşığı bal ile pirinç tanelerini karıştırın ve minik masaj hareketleri ile yüzüne peeling yapın. Peeling yaptıktan sonra maskeyi yüzünüzde 15 dakika bekletin. En son yüzünü önce soğuk su ile daha sonra da ılık su ile yıkayın. Uyguladığınız bu maske hem yüzünüzü beyazlatacak hem de yüzünüzü iyice sıkılaştıracaktır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun