Sakal ve Bıyık Ekimi

Sakal ve bıyık ekimi, yüz bölgesindeki sakal veya bıyık bölgesinde seyreklik veya yokluk sorunu yaşayan erkekler için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Saç ekiminde olduğu gibi, sakal ve bıyık ekimi de kalıcı sonuçlar sağlar.

Sakal Ekimi Neden Yapılır?

Erkeklerin günümüzde saç ekim kadar sık gerçekleştirdiği bir diğer operasyon da sakal ekimi operasyonlarıdır. Son yıllarda, sakal imajı erkekler arasında oldukça popüler olduğu için sakal ekimlerine olan talebi de arttırmıştır. Doğuştan ya da sonradan oluşabilen seyrek sakal görünümü söz konusu olabilir. Birçok erkek bu konuda şanslı olsa da bazı erkekler de bu konuda oldukça şansız olabiliyor. Genetik dökülmeler olabildiği gibi bazen de faklı sağlık sorunlarından kaynaklanan sakal dökülmesi görülebilir. Yani sakal dökülmelerinin birçok sebebi vardır.

Genetik sakal dökülmesinin sebepleri;

  • Sağlıksız ve düzensiz beslenme,
  • Aşırı derece de yaşanan stres,
  • Hormonlar ile yaşanan sıkıntılar ve rahatsızlıklar,
  • Deri rahatsızlıkları,
  • Geçirilen kaza sonucu alınan darbelerden yaşanan kayıplar,
  • Yara ya da yanık sonucu oluşan kayıplardan dolayı dökülmeler olarak sıralanabilir.

Bıyık Ekimi

Günümüzde bazı erkekler, gür ve çekici bıyıklar isteyebiliyor, sadece bıyık için tarak taşındığı dönemleri düşünürsek aslında bu istek çok yeni bir istek değil. Bıyık imajı her ne kadar erkekler için önemli olsa da genetik kıl tipi sebebiyle bu bazen mümkün olmuyor. Bu durumlar için çözüm olan bıyık ekimi işlemi ise büyük talep görüyor. Bıyık ekimi işlemi sakal ve saç ekimlerinde olduğu gibi, kişinin kendi saç köklerinden toplanan kökler ile gerçekleştirilmektedir.

sakal-ve-biyik-ekimi-nasil-olur

Sakal Ekimi Öncesi ve Sonrası Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni bir imaj kazanırken önem vermemiz gereken konulardan biri de operasyon öncesi süreçtir. Sakal ve bıyık ekimi, genellikle lokal anestezi altında yapılan bir işlemdir. İyileşme süreci ise genellikle birkaç hafta sürer. Özellikle doktorlarınızın yönelttiği sorulara eksiksiz cevap vermeniz sakal ekimi öncesi en verimli sonucu almanızı sağlayacaktır. Genel olarak dikkat edilmesi gereken başlıkları şöyle sıralayabiliriz.

  • İşlem yapılmadan en az 3 gün öncesinde alkol tüketimi bırakılmalıdır.
  • Kan sulandırıcı olarak kullanılan bir ilaç varsa mutlaka doktora iletilmelidir.
  • Kronik bir hastalık veya düzenli olarak kullanılan bir hastalık olması durumunda mutlaka beyan edilmelidir.
  • Sakal ekimi işlemlerinde daha sağlıklı sonuç alınması için özellikle ilk 15 gün sigara kullanımının azaltılması veya ara verilmesi tavsiye edilir.

Saç ekimi kliniğinde yapılan sakal ve bıyık ekimi hakkında detaylı bilgi almak için bize aşağıda yer alan form aracılığıyla ya da çağrı merkezi ile ulaşabilirsiniz.

sakal-ekimi-oncesi-dikkat-edilmesi-gerekenler

 

Doğal Sakal Ekimi Sonuçları İçin Kullanılan Ekipmanlar Önemlidir

Sakal ekimi için yeterli olan kökler tek tek verici alandan alındıktan sonra, hastanın ekim yapılacak yanak bölgelerine tek tek ince safir perkutan iğneler ile kanallar açılır. Safir perkutan iğneleri gerçek safirden yapılan çok ince iğnelerdir böylelikle yüzde yüz doğan görüntü ve çok sık bir sakal ekimi gerçekleştirilir. Sakal ektirmek için kanal açma işlemi tamamlandıktan sonra açılan kanallara organ nakli solüsyonunda bekletilen ve yüzde yüz canlılığını koruyan kökler tek tek yerleştirilir. Safir perkutan iğneleri ile açılan kanallara köklerin yerleştirilme işlemi tamamlandıktan sonra operasyon sonlandırılmış olur. Hasta taburcu edilmeden önce köklerin alındığı verici alana,saç bakım uygulamalarında kullanılan özel altın krem uygulaması gerçekleştirilir. Altın krem uygulaması verici alanın; şişmesini, ağrımasını, kanamasını engeller ve kök alımı yapılan bölgenin steril kalmasını sağlar. Altın krem uygulaması sonrası; hasta doktoru ile görüşme gerçekleştirir ve operasyon sonrası dikkat etmesi gereken konular ve ilaç kullanımı hakkında bilgilendirildikten sonra taburcu edilir.

Sakal Ekimi Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Operasyon sonrası 2. Gün hasta ilk yıkamaya davet edilir, hastanın ilk yıkaması gerçekleştirilir ve 10 gün süre ile nasıl yıkama yapacağına dair bilgilendirme yapılır. Hasta ilk kontrole onuncu gün gelir ve ardından üçüncü ay, altıncı ay ve onuncu ay kontrollerine gelerek operasyon sonucu takip süreci gerçekleştirilir. Operasyon sonucu ve köklerin yetişme süreci, operasyon sonrası üçüncü ay itibari ile başlar. Operasyon sonrası üçüncü ay sakal ekimi gerçekleştirilen köklerin ortalama %30’u, 6.ay sonrası ise %50-%60’ı çıkmış olur. Operasyonun nihai sonucu 10-12 ayda tamamlanır. Ortalama 1 yıllık süre tamamlandığında operasyon sonucu netleşmiş ve ekilen kökler yetişmiş olur. Operasyon sonrası hastalara ekilen köklerin beslenmesi ve daha hızlı yetişmesi amaçlı prp ve mezoterapi gibi ek tedaviler de önerilebilir.

Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    1
  • Operasyon Süresi
    1-7 Saat
  • Anestezi
    Lokal Anestezi
  • Hassasiyet
    1-3 Gün
  • İşe Dönme
    Hemen
  • Tam İyileşme
    1-7 Gün
  • Kalıcılık
    Sürekli
  • Hastanede Yatış
    -

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Deneyimler

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun