Leke Tedavisi

Estethica, alternatif leke tedavi yöntemleri ve uzman dermatolog kadrosu sayesinde cilt lekelerine çözüm oluyor. Leke tedavisi fiyat bilgisi için bize ulaşın.

Cilt lekesi Nedir?

Cilt lekeleri, cildimizdeki pigment üretiminin artmasından kaynaklanan renk değişimleridir. Derimizdeki pigmentler melanin üretimi ile bağlantılıdır ve aşırı melanin üretiminin bir sonucu olarak ciltte koyu lekeler ortaya çıkar. Ciltteki cilt lekeleri farklı sebeplerle oluşabilmektedir ancak yaygın olarak görülen lekeler arasında; sivilce lekeleri, güneş veya yaş lekeleri, çil veya doğum lekeleri sayılabilir. Geçmişte sirke, pirinç suyu gibi doğal yollarla cilt lekelerine çözüm aranırken, günümüzde ilerleyen teknoloji ile cilt lekelerine medikal hızlı ve etkili çözümler bulmak mümkün olmuştur.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekeleri çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Sebeplerin bir kısmı genetiktir. Hamileleiğin sebep olduğu hormonal değişiklikler veya doğum kontrol haplarının etkisi ile de lekelenmeler meydana gelebilmektedir. Ancak çoğu durumda hamilelikte oluşan lekeler doğumdan veya östrojen seviyesi düştükten sonra kendiliğinden geçmektedir. Güneşe maruz kalmak da cildinizde pigment değişikliklerine neden olabilir. Güneşe doğrudan ve aşırı maruz kalmak melazma adı verilen renksiz cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Aşırı güneşe maruz kalma nedeniyle, ciltteki melanin aşırı üretilir ve pigment değişikliklerinin ortaya çıkmasına neden olur. Genetik yatkınlıklarla veya doğum lekeleri olarak adlandırılan çiller ve benler de bir diğer pigment sorunudur. Cilt lekeleri yaşam boyunca boyut ve şekil olarak değişebilmektedir. Bazı durumlarda tümörler, metabolik bozukluklar veya bağırsak hastalıkları, gıda intoleransları veya folik asit veya B12 vitamini eksikliği de pigment bozukluğuna neden olabilir.

Cilt lekeleri doğuştan olabileceği gibi farklı sebeplerle sonradan da oluşabilmektedir. Bunlar;

  • Aşırı güneş ışığına maruz kalmak
  • Genetik yatkınlıklar
  • Hamilelik dönemindeki hormonal değişimler
  • Yaş alma
  • Cilt tipine uygun olmayan kozmetik ve peeling kullanımı
  • Hormonları etkileyen bazı ilaç kullanımları
  • Sivilce veya cilt enfeksiyonları sonrasında oluşabilen lekeler

 

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leke tedavisi, cilt tipine, yaşa ve uygulanacak bölgeye göre farklı yöntemler ile yapılabilmektedir. Uygulanacak tedavi yöntemi, lekenin cildin ne kadar derinine kadar uzandığı, boyutu ve rengine göre değişkenlik göstermektedir. Günümüzde gelişen medikal uygulamalar sayesinde, teknolojik cihazlarla birlikte her türlü leke tedavi edilebilmektedir.

  • PRP
  • Fraksiyonel lazer
  • Dermapen
  • Dermamaelan cosmelan
  • Karbon peeling
  • Kimyasal peeling

PRP İle Leke Tedavisi

PRP kişinin vücudundan bir miktar kanının alınıp gerekli işlemlerden geçirilmesi ve faydalı, etkin plazmaların yeniden hastaya enjekte edilmesi uygulamasıdır. Leke tedavisinde PRP, dermapen PRP ve fraksiyonel PRP veya PRP mezoterapi leke tedavisi olarak üç şekilde uygulanabilmektedir. Cilt alt tabakalarına kadar etki eden uygulama ile faydalı plazmalar sayesinde ciltte kendini yenileme aktif hale getirilerek cilt lekeleri normal cilt rengine dönmektedir.

Fraksiyonel Lazer İle Leke Tedavisi

Fraksiyonel lazerle leke tedavisi uygulaması, cildin alt tabakalarına ısı yayan lazer ışınları göndererek cilt dokusunda kontrollü bir hasar sağlamaktadır. Bu sayede kollajen dokuların üretimi uyarılarak cilt kendi kendini yenileme sürecine girer. Fraksiyonel lazer işlemi ile cilt hızlı ve etkili bir şekilde canlı, parlak ve sıkılaşmış bir görünüme kavuşur. Böylece leke görünümlerinde iyileşme sağlanır.

Dermapen İle Leke Tedavisi

Dermapen uygulamasında, mikro iğneler yardımı ile cilt alt tabakasında kontrollü hasarlar oluşturularak cildin kendini yenilemesi sağlanır ve pigment sorunu yaşanan bölgede ton eşitlenmesi sağlanarak lekesiz bir görünüm elde edilir.

Dermamelan Cosmelan İle Leke Tedavisi

Dermamelan leke tedavisinde kullanılan en etkili uygulamalardan biridir. Dermamelan işlemi ciltte bulunan melanin pigmentini baskılayarak leke oluşumunu engeller. Medikal cilt bakımı ile birlikte dermamelan işlemi özel bir solüsyon şeklinde cilt yüzeyine maske olarak uygulanmakta ve 2-12 saat arası ciltte tutulmaktadır. Yüzdeki kahverengi lekelere kesin çözüm olmaktadır. Uygulama sonrası lekeler üzerinde gözle görülür bir iyileşme sağlanmış olunur.

Karbon Peeling

Karbon peeling uygulaması ile leke tedavisinde aktif karbon etkin maddesi kullanılmaktadır. Boşluklu ve gözenekli bir yapıya sahip olan aktif karbonun tüm gözenek derinliklerine ulaşması sayesinde ciltteki sebum ve ölü deri artıkları dışarı atılarak derin bir temizlik sağlanır. Böylece cildin kan dolaşımı artarak oksijen seviyesi yükselir. Pigmentasyon sorunu yaşanan bölge kendini yenileyerek cildin ton eşitlenmesi sağlanmış olur.

Kimyasal Peeling İle Leke Tedavisi

Kimyasal peeling ile leke tedavisi uygulamasında cilt yüzeyine uygulanan AHA, BHA, TCA gibi kimyasal peeling ajanları ile cilt yüzeyinde kontrollü bir soyulma sağlanmaktadır. Ölü deri ve gözeneklerdeki kir kalıntıları ortadan kaldırılarak ciltte kolajen üretimi tetiklenerek elastikiyetin artması sağlanır. Böylece hızlı ve etkili bir şekilde pürüzsüz, parlak ve sıkılaşmış bir cilt elde edilir.

Leke Tedavisi Hangi Aylarda Yapılır?

Leke tedavisinde çişitli yöntemler bulunduğu için her biri için aynı şeyi söylemek doğru değildir. Ancak lazer tedavisinde lekelerin güneşe maruz kalıp tekrar etmemeleri için genellikle yaz ayları tercih edilmemektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Fraksiyonel lazer ile leke tedavisinin süresi, cilt lekesinin cildin hangi katmanında bulunduğuna, cilt tipine ve yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama olarak 2-4 seans arasında lekelerden kurtulmak mümkündür. Ben gibi yüzeysel lekeler 2-3 seansta tedavi edilebilirken, daha alt katmanlara ulaşan lekeler 3-4 seansta tedavi edilebilmektedir.

Güneş Lekesini Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Ne kadar sık ve yoğun bir şekilde korunmasız güneşe maruz kalınırsa, ciltteki melanositlerin yani pigment oluşturan hücrelerin aktivitesi o kadar artar. Yüksek düzeyde güneş radyasyonu nedeniyle, aşırı miktarda melanin oluşur. Özellikle 40 yaşından itibaren yaşlılık lekeleri olarak adlandırılan lekeler, cildin özellikle güneş ışınlarına maruz kalan, eller, yüz, dekolte gibi bölgelerinde gelişebilmektedir.

  • SPF 50 faktörlü güneş koruyucu kullanılmalı.
  • Cilt kanseri ve lekelenme riskini arttırdığı için solaryum gibi yapay bronzlaşma yöntemlerinden kaçınılmalıdır.
  • Güneş kremi yaz ve kış her mevsimde kullanılmalıdır.
  • Lazer epilasyon, ağda veya jilet uygulamalarından sonra uygulama bölgesi güneşten korunmalıdır.
  • Yüz bölgesi için cilt tipine uygun yüksek koruyucu faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.

Cilt Lekeleri Bir Hastalığın Belirtisi Olabilir mi?

Cilt lekelerinin çoğunluğu herhangi bir sağlık riski oluşturmaz. Bununla birlikte, bazı cilt renk değişiklikleri patolojik bir tetikleyiciye sahip olabilir. Bu nedenle açık tenli ve özellikle çok sayıda cilt lekesi olan kişilerin düzenli olarak muayene için bir dermatoloğa gitmeleri önerilmektedir. Cilt lekeleri, dikkat çekici bir şekilde değişiyor, büyüyor veya üzeri pütürleniyorsa doktor kontrolüne gidilmesi önerilmektedir. Çapı beş milimetreden büyük olan cilt lekelerini kontrol ettirmelisiniz. Bir cilt lekesinin görünümü diğer lekelerinize göre belirgin şekilde değişiyorsa yine bir dermatolog muayenesine gitmeniz faydalı olacaktır.

Leke Tedavisi Fiyatları Nedir?

Çeşitli leke tedavisi yöntemi bulunmaktadır. Leke tedavisi seçimi kişiden kişiye göre değişmektedir. Lekenin cilt tabakalarındaki derinliği, boyutu, lekenin çeşidi leke tedavisi seçiminde etken olmaktadır. Bu sebeplerle leke tedavisi fiyatları da değişkenlik göstermektedir. En doğru tedavi yöntemini ön muayene sırasında öğrenebilirsiniz. Daha fazla bilgi için 0850 222 38 45 hattını arayabilir veya Whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.


Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    1
  • Operasyon Süresi
    15 Dk.
  • Anestezi
    Lokal Anestezi
  • Hassasiyet Süreci
    -
  • İşe Dönme Süresi
    -
  • Tam İyileşme
    -
  • Sonuçların Kalıcığı
    Bakım Gereklidir
  • Hastanede Kalma Süresi
    -

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun