Leke Tedavileri

Leke tedavileri için geliştirilen tüm tedavi yöntemlerine yazımızda erişebilirsiniz.

Gündelik yaşantımızı ve özgüvenimizi etkileyen kişideki en önemli faktörlerden biri cilt kalitesi ve bütünlüğüdür. Sürekli etkileşim içinde olduğumuz yaşantımızda ciltte oluşan lekeler, kişinin sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkiler. Cildimizde meydana gelen; normal cilt tonundan farklı olarak oluşan pigmentler ‘leke’ olarak adlandırılır. Lekenin oluşması için birçok etken vardır. Bunlardan birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Güneş lekeleri,
  • Doğum öncesi ve sonrası oluşan lekeler,
  • Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan lekeler,
  • Akne sonrası oluşan lekeler

Ciltte oluşan bu istenmeyen lekeler, elbette ki uzman doktorlar tarafından doğru tanı ve tedaviyle dokuya zarar verilmeden ortadan kaldırılabilir. Hastanın doğru bir şekilde doktoruna şikayetini aktarması gerekmektedir. Lekelerin ne zamandır var olduğu, neden oluştuğu, şikayetine dair öncesinde herhangi bir tedavi uygulanıp uygulanmadığı, ne gibi sonuçlar elde ettiği bilgilerin tümünün masaya yatırılarak bir tedavi sunulması gerekir.

Leke Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

PRP (Platalet Rich Plasma)

Hastadan alınan bir tüp kanın santrifüj dediğimiz özel bir cihaz yardımıyla kan hücrelerini ayırma işlemidir. Bizim için tedavide önemli olan kısım üstte kalan sarı tabaka yani trombositlerdir. Bu tedaviyle bölgede bulunan lekelenmeyi hafifletebiliriz. Bölgeye enjeksiyon şeklinde ve her mevsim uygulanabilir. PRP’nin kombine edilebildiği leke tedavileri de mevcuttur. PRP tedavisi İstanbul'da üç farklı hastanede estethica'da sunulur. PRP de kendi içerisinde ikiye ayrılır.

  • Dermapenli PRP:

Ufak bir cihaz yardımıyla kişiye özel kullanılan ucunda mikro iğneler olan başlıklarla problemli bölgenin; epidermis tabakası (cildin en üst katmanı) bu başlık sayesinde tahribata uğratılır. İşlem esnasında PRP’den elde ettiğimiz trombosit hücreleri cilde nüfuz ettirilerek en alt tabakaya kadar iletilmesi sağlanır. Bu sayede cilt uyarılır ve temiz bir cildin meydana gelmesi amaçlanır. Sonbahar ve kış aylarında uygulanması gereken bir tedavidir. Hasta cildini güneş ışınlarından korumalıdır. Ortalama 3-4 hafta aralıklarla 4-6 seans şeklinde tedavi uygulanır.

  • Franksiyonel PRP:

Cilt yenilemede ve leke tedavilerinde kullanılan bir lazer sistemidir. Cildin en alt tabakasına kadar kalitenin artması ve iyileşmesi amaçlanır. Hastanın cildi başlık yardımıyla taranır prp ile kombine edilir. Epidermis tabakası soyularak yeni doku oluşumunu destekler. 4 hafta gibi bir sürede tamamen iyileşir. 3-4 gün kadar ciltte bir açık pembe tonlarında kızarıklık olabilir. Bu cildin iyileşme göstergesidir. 8-10 seansta etkin bir sonuç elde edilebilir.

 

Dermamelan Cosmelan:

Lekeler için uygulanan oldukça etkili bir maske uygulamasıdır. Melanin hücresi baskılanarak bölgenin normal cilt tonuna dönüştürülmesi amaçlanır. Sonbahar-kış aylarında ve sadece uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Dermamelan daha ağır ve daha derin lekeler için, cosmelan daha yüzeysel lekeler için uygulanan tedavidir. Doktor tarafından maske şeklinde cilde uygulanır ve 10-12 saat sonra hasta ılık suyla bölgeyi temizler ve tedavinin içerisinde bulunan devam kremlerini kullanmaya başlar. Ortalama 3-4 gün sonunda soyulmalar ve ciltteki renk tonu değişiklikleri meydana gelmeye başlar. Tedavinin bir parçası da hastaya aittir. Süreç sonucunda bölge tek renk tonuyla sağlıklı bir görünüme kavuşur.

 

Karbon Peeling:

Q-Switch Lazer cihazıyla yapılan bu işlem, karbon bileşenlerinden oluşan maddeyle yapılır. Cilt üzerine sürülen karbon, kuruduktan sonra cihazın özel başlıkları yardımıyla ciltten ayrıştırılır. Acısız ve ortalama 15 dakika süren bir işlemdir. Cihazın özel başlıkları yardımıyla karbon ciltten uzaklaştırılır. Karbon Peeling uygulaması sayesinde; yaşlılığa bağlı oluşan lekeler, güneş lekeleri, akne izleri, cilt tonunun eşitlenmesi, yüz bölgesi için yağlanmayı azaltma, gözenekleri sıkılaştırma gibi etkilerini görebiliriz. Genellikle gözenek problemi olan hastalarda hydrafacial uygulamasıyla cilt temizlenip, ardından sıkılaştırma işlemi yapılır. Ortalama 8-10 seans şeklinde 1 hafta aralıklarla işlem gerçekleştirilebilir.

 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun