Lazer Epilasyon Uygulaması Nedir?

Lazer ışığının kılların uzun süreli olarak yok etmesi işlemine lazer epilasyon denir.

İstenmeyen tüy problemi yaşayan bireylerin, çoğunlukla geçici yöntemlere başvurması nedeniyle, bu sorun gün geçtikçe daha da büyümekte ve hem vakit hem de zaman kaybı oluşturmaktadır. Oysa Lazer Epilasyon Uygulamarı düzenli seanslarla yapıldığında oldukça başarılı ve kalıcı sonuçlar ortaya koyar. estethica’da lazer epilasyon işleminde Alexandrite Lazer, Diode Lazer ve ND Yag Lazer sistemlerinden kombin halinde ya da tek başına faydalanılır. Bu durum kişinin kıl tipine göre belirlenmekte ve tek başına ya da kombinasyonlu sistemlerden yararlanılmaktadır. Lazer epilasyon işlemi esnasında kişinin kıl yapısı kalın ve siyah renkli ise Alexandrite işlemi tercih edilir. İnce ve buğday renkli tüylerde Diode Lazer’den faydalanılırken yüz bölgesine uygulanan lazer epilasyonda ND Yağ sistemi kullanılır. Bu noktada cilt yapısına en uygun olan teknik uzman ekip tarafından belirlenir.

Lazer Epilasyon Uygulamaları

Lazer epilasyon tüm vücuda uygulanabildiği gibi vücudun belirli bölgelerinde de tercih edilebilir. Tüm vücuda uygulanan lazer epilasyonun seans süresi yaklaşık 1 ila 1,5 saat arasındadır. Uygulamanın ardından geçirilin 1 hafta ila 10 günlük süre içerisinde kıllar dökülür ve yaklaşık 1,5-2 ay süreyle çıkmazlar. Lazer epilasyon uygulamasında başarıya ulaşma konusundaki en önemli etkenlerden biri de seanslara düzenli olarak devam etmektir. 6 ila 8 seans aralığında düzenli olarak devam edilen lazer epilasyon uygulamasının başarı oranı yaklaşık olarak yüzde 60 seviyesindedir. Seans sayıları ile doğru orantılı olarak başarı oranı da artar. Kişinin kıl yapısının da sonuçların olumlu olmasında etkisi vardır.

Öncelikle Cilt ve Kıl Tipi Analiz Edilir

Farklı sistemler eşliğinde her cilt ve kıl tipine uygulanabilen lazer epilasyon öncesinde kişinin cilt ve kıl tipinin profesyonelce analiz edilmesi çok önemlidir. Lazer epilasyon esnasında hafif bir ağrı hissedilse de bu kısa sürede geçecektir. Uygulamanın öncesinde ve sonrasında güneş ışığından korunmak gereklidir. Ayrıca bronz tene lazer epilasyon yaptırmaktan kaçınmak gerekir. Yaz aylarında güneşlenme sonucunda oluşan bronzluk, bir çeşit cilt deformasyonu olduğu için lazer epilasyon uygulamasına da reaksiyon oluşturacaktır. Bronz tene lazer epilasyon yaptırmak, ciltte leke vb. hasarlar meydana getirebilir. Uygulama sonrasında cildi tahriş edici durumlardan, sıcak suyla banyo yapmak ya da keselenmek gibi aktivitelerden uzak durmak gerekir.

İşlemin ardından deride hafif bir kızarıklık ve kıl köklerinde belirginlik ortaya çıkabilir. Bu etkiler yaklaşık 1 ila 3 saat içinde kaybolacaktır. Lazer epilasyon öncesinde ağda, cımbız ya da iple kıl alma yöntemlerini uygulamış olan kişilerin, 15 gün süreyle beklemesi önerilir. Ancak epilasyonun ardından seans aralıklarında kıllar jiletle alınabilir.

Erkekler de Lazer Epilasyon İle İstenmeyen Tüylerinden Kurtulabilir

Kadınlarda lazer epilasyonun yanı sıra erkeklerde lazer epilasyon uygulaması da oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. İstenmeyen tüy problemiyle mücadele eden erkekler de, uygulama öncesinde yapılan cilt analizinin ardından yönlendirilecekleri sistem eşliğinde erkek lazer epilasyon uygulamasından faydalanabilirler. Lazer epilasyonun yanı sıra iğneli epilasyon da kıl köklerinden kalıcı olarak kurtulmak için başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır.

Siz de istenmeyen tüy probleminizle kurtulmak için lazer epilasyon yöntemini tercih edebilirsiniz. estethica’nın profesyonel kadrosuyla tanışıp, lazer epilasyon fiyatları hakkında bilgi alarak uygulamayla ilgili aklınızda soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun