Siğil Tedavisi

Siğil tedavisi, ciltteki siğilleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir dizi kozmetik prosedürü içeren ve lazer teknolojisi kullanılan bir tedavi sürecidir.

Siğil Nedir?

İnsan cildinin üst tabakasında meydana gelen bir enfeksiyon veya virüs nedeniyle oluşan küçük, kabarık bir cilt lezyonudur. Herpes virüsü gibi papiloma virüsü de cildin üst yüzeyinde çıkan kabarcıklardır. İki virüs çeşidi de birbirinden farklı aile gruplarına aittir ancak benzerlikleri sebebi ile sık sık karıştırırlar.

Siğil tedavisi sürecinde yaygın olarak görülen papiloma virüsü, deri veya mukozal yüzeylere temas ettiğinde cilt hücrelerine enfekte olur ve siğil oluşumuna yol açar. Virüsün yok edilmesi imkansız olduğundan, sadece siğil oluşumu tedavi edilerek, görüntü bozukluğu yok edilebilir.

sigil-nedir

Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Siğiller, genellikle el, ayak, yüz ve genital bölge gibi vücudun farklı bölgelerinde görülebilirler. Bilinen siğil tedavisi yöntemleri arasında; kriyoterapi, siğil kesimi veya lazer yöntemi uygulanabilmektedir. Bu yöntemler dışında, kozmetik bazı ürünler ile siğil tedavisi seçenekleri olsa da bu yöntemler çoğunlukla yeterli bir yol oluşturmamaktadır.

Tedavi yöntemi, siğilin türüne, büyüklüğüne, konumuna ve hastanın sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Ağrısız ve pratik olması sebebiyle çoğunlukla lazer ile tedavi seçeneği kullanılmaktadır. Bu tekniklerin arasında en sık kullanılan yöntemlerden biri, koter tekniğidir.

Siğil Hangi Hastalıklarda Oluşur?

Siğiller, deri üzerinde görünüyor olsalar da vücutta başka bir hastalığın habercisidirler. Bu hastalıkların sebebiyle vücuda girmiş olan virüsler, zaman içerisinde vücutla yaşanmayı öğrenir ve vücuda yerleşir. HPV olarak bilinen bu virüs çeşitli yöntemler ve hastalıklar sebebiyle vücuda girmektedir.

Çoğunlukla HPV virüsünden kaynaklı siğiller, cinsel yolla veya temas yoluyla deriden deriye bulaşabilmektedir. Özellikle cilt üzerinde açık bir yara olması durumunda, temas edilen kişide eğer bir virüs varsa kolaylıkla bulaşabilir. Siğil tedavisi için başvuran hastaların, çoğu için HPV riski söz konusudur. Bunun dışında zayıf bağışıklık sistemi ve genetik sebeplerle de kişi de siğil oluşması mümkündür. Siğiller genellikle cilt yüzeyinde küçük kabarık lezyonlar olarak ortaya çıkarlar ve renkleri cilt renginden biraz farklı olabilir. HPV'nin farklı tipleri farklı tipte siğillere yol açabilir. Siğiller, enfekte bir kişiden başka bir kişiye veya aynı kişinin farklı vücut bölgelerine bulaşabilirler. 

genital-sigil-tedavisi

Siğil Sorunlarında Koter Tedavisi

Bir elektrik akımı veya yüksek sıcaklıkla cilt veya mukoza zarı üzerindeki doku veya lezyonların yakılması veya çıkarılması için kullanılan bir medikal uygulamadır. Nasır, et benleri, yağ bezeleri gibi tedavisinde kullanıldığı gibi siğil tedavisi yönteminde de uygulanabilir. Siğil tedavisinde koter uygulaması, ben alımı tedavisinde olduğu gibi siğilin yakılması veya çıkarılması için kullanılan bir yöntemdir.

Siğilin olduğu bölgeye, lokal anestezi uygulanarak işlem sırasında ağrı hissedilmemektedir.  Elektrik akımı veya yüksek sıcaklık kullanarak doku lezyonunu etkiler sonrasında cilt yüzeyindeki siğil yakılır veya çıkarılır. Siğil tedavisinde, koter uygulaması sonrası yara üzerine antiseptik bir madde veya yara örtüsü uygulanır. Zaman içerisinde iyi bakım ve koruma ile iz kalmadan çözüme kavuşabilirler.

Sigil-Sorunlarinda-Koter-Tedavisi

Siğil Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Herhangi bir virüs sebebiyle temas haline geçmiş ve deride siğil görünümü oluşmuş herkes için uygulanabilir bir tedavidir. Siğil tedavisi, siğillerin türüne, büyüklüğüne, yerleşim yerine ve hastanın sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir.

Siğil tedavisi daha çok bir sağlık uygulaması olduğu için 18 yaş sınırı uygulanmamaktadır. Kişinin vücudunda virüsün tespiti ve siğilin oluşması süreçlerinden sonra, yaş sınırına bakılmaksızın uygulama gerçekleştirilebilir.

Yetişkinlerde görüldüğü kadar çocuklar ve gençlerde de sık sık görülebilmektedir. Herhangi bir yaşta olan bir kişi, siğilleri veya cilt lezyonlarını tedavi etmek için koter tedavisi gibi yöntemlere başvurabilir ancak siğil kesme yöntemleriyle siğillerinden kurtulmak isteyen kişiler için doktor kontrolü ve yaş sınırı gerekebilmektedir.


Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    4-6 seans
  • Operasyon Süresi
    30 dakika
  • Anestezi
    Yok
  • Hassasiyet Süreci
    Yok
  • İşe Dönme Süresi
    Aynı Gün
  • Tam İyileşme
    Seanslardan 1 Hafta Sonra
  • Sonuç
    Kalıcı
  • Hastanede Kalma
    Yok

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun