Mezoterapi
Mezoterapi, cildin kendi kendini yenilemesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi fiyatları ve işlem süreci hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Mezoterapi Nedir?
Mikro enjeksiyon yardımıyla aktif bileşenlerin cildin orta tabakasına uygulanması ve hücrelerin kendini yenilemesini sağlayarak pürüzsüz, dolgun, sıkılaşmış bir cilt görünümü sağlayan hızlı ve etkili bir medikal işlemdir. Mezoterapi fiyatları uygulanacak bölgeye göre değişmekle birlikte düşük maliyetlerle kalıcı ve tatmin edici sonuçlar elde edebileceğiniz bir tedavi yöntemidir. İhtiyaç duyulan bölgeye göre uygulama alanı çok geniş, tamamlayıcı bir medikal tedavi yöntemi olmakta, mikro iğneler, masaj veya ileri teknoloji elekroporasyon cihazları ile yapılabilmektedir.
İlk olarak 1958 yılında Fransız doktor Michel Pastor tarafından uygulanan yöntem, o günden beri gelişerek günümüzde mükemmel bir forma kavuştu. Böylece artık dünya çapında kendini kanıtlamış ve çeşitli sorunların tedavisinde kullanılan bir yöntem olmuştur. Bu işlemde kişiye özel olarak hazırlanan solüsyonlar doğrudan cildin orta tabakasına uygulanarak, harici kullanılan krem, serum veya ağız yolu ile alınan takviyelerden çok daha etkili ve hızlı bir sonuç elde edilir.
Mezoterapi Ne İşe Yarar?
Günümüzde çoğunlukla cilt yenileme, leke, çatlak ve selülit tedavisi, saç prp gibi estetik uyglamalarla tanınsa da bunlarla birlikte kronik ve akut ağrılar, bazı romotolojik rahatsızlıklar, spor yaralanmaları, astım ve başağrısı gibi çok çeşitli hastalıklar için de etkili bir tedavi yöntemidir.
Cilt yolu ile doğrudan sorunlu bölgeye uygulanan aktif bileşenler sayesinde cilt kendi onarım sürecini başlatır. Ciltte eksik olan maddelerin sağlanması ile birkte kan dolaşımı iyileşir, yeni kolejen ve elastik liflerin oluşumu başlar. Kısa vadede, cilt yüzeyinin iyileştiği, kırışık ve gözeneklerin kaybolduğu gözle görülür bir gençleşme elde edilir. Bu yöntem cerrahi olmayan estetik uygulamalar içerisinde en etkili uygulamalardan birdir.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Uygulanacak bölgeye göre birkaç dakika ile yarım saat arasında gerçekleşen bir ayakta tedavi yöntemidir. Öncelikle cilt temizlenir, dezenfekte edilir ve uygulama yapılacak bölge işaretlenir. Uygulanacak karışım işlem öncesinde kişiye ve tedavi bölgesine özel olarak kullanıma hazır hale getirilir. Bireysel ihtiyaçlara göre hazırlanan karışımlar içinde antioksidanlar, vitaminler mineraller, amino asitler, hyaluronik asit, elastin ve koenzimler ve özel mezoterapi ilaçları gibi hücre yenilenme aktivasyonunu arttırıcı çeşitli bileşenler bulunur. Hazırlanan karşımlar, mikro iğneler veya elektroporasyon cihazı yardımı ile cildin orta katmanına enjekte edilir.
İğneli yönteminde aktif bileşenler elektronik mezoterapi tabancası ile cilde işlenir. İğne denildiğinde akıllara acı ve ağrı hissi gelmektedir fakat kullanılan iğneler mikro ölçekli olduğu için ağrı ve acı yok denebilecek kadar azdır. Kullanılan enjeksiyon iğneleri, hissetmemeniz için son derece ince şekilde özel olarak tasarlanmıştır.
İşlem öncesinde isteğe bağlı olarak anestejik krem uygulaması yapılabilir. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölgeye kızarıklık önleyici kremler uygulanır ve hasta aynı gün içinde normal hayatına devam edebilir. Bu tedavi yöntemi lokal olarak yalnızca gerekli bölgeye uygulandığı ve ihtiyaç duyulan kadar bileşen enjekte edildiği için yan etki riski yok denebilecek kadar düşüktür.
Mezoterapinin Kullanım Alanları Nelerdir?
Yüz, boyun, göğüs dekoltesi ve ellerde kırışıklık gibi yaşlanma etkilerini veya güneş, yara, sivilce gibi faktörlerle oluşan lekeleri gidermede hızlı ve yüksek etkilidir. Aynı zamanda alkol ve sigaradan olumsuz etkilenen, solan ve matlaşan cildi yenilemek için de harika sonuçlar alabileceğiniz bir uygulamadır. Dengesiz beslenme ve yetersiz cilt bakımı, kuruluk veya sarkma durumlarında güneşten zarar görmüş, bozulmuş ve bakımsız cilt üzerinde çok yüksek iyileştirici etkisi vardır. Cildin yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan yapılan düzenli uygulamada, önleyici bir tedavi olarak kırışıklık oluşumunu geciktirir ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar.
Kullanım alanı çok geniş olan uygulamanın en çok tercih edildiği bazı bölgeler;
- Yüz bölgesi
- Saç mezoterapisi
- Bölgesel zayıflama
- Yara ve leke mezoterapisi
- Anti-aging ve cilt yenileme
- Göz altı torbaları
- Cilt mezoterapisi
- Kaş bölgesi
İğnesiz Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Elektromezoterapi cihazı ile cildin orta tabakasına gerekli aktif bileşenlerin minimal elektro-radyo dalgalarıyla iletilmesi şeklinde yapılır. İğnesiz elektroporasyon işlemi, iğnelinin aksine tamamen ağrısızdır. Hasta tedavi sırasında radyo dalgalarının neden olduğu çok hafif bir karıncalanma hissedebilir.
Çok hassas ve hafif bir tedavi olduğu için elektroporasyon tüm cilt tipleri için uygundur.
Cildin ihtiyacına göre hazırlanmış bileşenler, işlemin cihazının aplikatörü aracılığı ile cildin altına verilir. Yaydığı mininal radyo dalgaları sayesinde hücre yenilenme ve kolojen üretimi etkin şekilde uyarılır. İğne kullanılmadığı için hiçbir enfeksiyon ve yan etki riski bulunmaz.
Yüze Nasıl Uygulanır?
Diğer adı ile mezolift iğneli veya iğnesiz olarak aktif bileşenlerin cildin orta katmanına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Yüzümüzde varolan güneş lekeleri, sivilce ve yara izleri, kırışıklık ve mat görünümü mezolift sayesinde hızla ortadan kaldırmak mümkündür. Kişinin cildinin ihtiyacına göre hazırlanan enejekte edilecek karışımın içinde değerli vitaminler, antioksidanlar, hyaluronik asit gibi cilt hücrelerinin kendilerini yenilemesini sağlayacak bileşenler bulunmaktadır. Bu karışım cildin nem ve kolejen oranını arttırarak sıkı, taze ve ışıl ışıl bir cilt elde etmenizi sağlar.
Uygulama öncesi cilt anestezik bir krem ile uyuşturulur. Gerekli karışım ve mezoterapi serumları destekleyici tabancası ile cilde verilir. İğneler mikro derecede küçük olduğu ve uyuşturucu krem sürüldüğü için ağrı ve acısız bir işlemdir. İlk olarak 1-4 hafta aralıklarla her biri ortalama 30 dakika süren 4-6 seans uygulama yapılmaktadır. Sonrasında ise 6 ayda bir tazeleme seansı ile etkisini arttıracaktır. 2. Seanstan sonra sonuçlar gözle görülür bir şekilde ortaya çıkar.
Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Saç dökülmesi, hasarlı ve zayıflamış saç köklerinin onarılması, kafa derisindeki dermotolojik sorunların giderilmesi kapsamında uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, PRP (Platelet Rich Plasma) ile birlikte gerçekleştirildiği uygulamalar daha etkili ve hızlı sonuç vermektedir.
Hem erkekler hem de kadınlar çeşitli sebeplerle saç dökülmesinden muzdarip olabiliyorlar. Saç dökülmesi kimi zaman genetik yatkınlardan kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da stres, hamilelik veya hormonal dalgalanmalar sebebiyle gerçekleşebiliyor. Bu yöntem başka saç işlemleri ile karşılaştırıldığında ağrısız, acısız olması ve işlem sonrası bir yan etki yaratmaması açısından avantajlı bir uygulamadır. Mikro iğneler yardımı ile saç köklerine enjekte edilen vitamin ve mineral gibi saç hücrelerinin kendilerini yenilemesini teşvik edecek karışımlar sayesinde kısa sürede saç yapıları güçlenir ve yeni saçlar oluşmaya başlar.
PRP Mezoterapi Nedir?
PRP hastanın vücudundan az bir miktar kanının alınıp gerekli işlemlerden geçirilerek faydalı ve etkin plazmanın tekrar hastaya enjekte edilmesi işlemdir. Hücre yenilenmesinde büyük rol oynayan PRP tedavisinden elde edilen plazmaların gerekli bölgeye enjekte edilmesi işlemidir.
Özellikle saç mezoterapisinde kullanılan PRP yöntemi etkisi kanıtlanmış ve saç köklerini çok daha hızlı besleyip güçlendiren bir tedavidir.
Selülit Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Selülit mezoterapisi, elektro radyo dalgaları veya mikro iğneler yardımıyla yağ yakıcı aktif bileşenlerin deri altına verilmesi ile uygulanır. Sorunlu bölgeye özel olarak hazırlanan aktif birleşenler kan dolaşımını hızlandırmaya, metabolizmayı harekete geçirmeye ve yağ dokularını yok etmeye yönelik bir etki gösterir.
Böylece cilt pürüzsüzleşir, sıkılaşır ve bağ dokuları güçlenir. Ağrısız ve acısız bir uygulama, kısa sürede gözle görülür bir etki yaratır. Selülitin olduğu uygulama alanlarından bazıları şu şekildedir;
- Karın
- Kalç
- Bacaklar
- Uyluk
- Diz
- Sırt
Seans sayıları selülit tipine ve hasta durumuna göre değişse de genel olarak 8-10 seans gerekmektedir. Zayıflama mezoterapisinde de selülit mezoterapisinde olduğu gibi yağ yakmaya yönelik bileşimler enjeksiyonu ile uygulama yapılmaktadır.
Ağrılar İçin Mezoterapi Uygulanır Mı?
Ağrı insanların hayat kalitesini düşüren rahatsızlıkların başında yer alıyor. Ağrının çeşidine ve bölgesine göre hazırlanan karışımlar cildin altına enjekte edilmesi ile ağrıyan bölge tedavi edilebiliyor. Bilimsel araştırmalar ve hasta memnuniyetleri işlemin ağrı üzerindeki etkisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Uygulanıldığı bölgelere göre ağrı tiplerinden bazıları şu şekilde;
- Migren
- Omuz kireçlenmeleri
- Sırt ve bacak ağrıları
- Romatizmal ağrılar
- Stres tipi baş ağrıları
Etkisi Ne Kadar Sürer?
Yaklaşık olarak 2 hafta aralıklarla 3-5 seanslık tedavi sonrası kalıcı iyileşmenin temeli atılmış olur. 6 aylık periotlar içerisinde uygulanacak yenileme seansları mezoterapik etkinin süresinin uzamasına yardımcı olur. Uzun süreli ve kalıcı etki görmek için ilk seansların düzenli ve aksatılmadan yapılması önem taşımaktadır.
Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?
İğnesiz mezoterapi sonrası hiçbir şişlik veya yan etki oluşmamaktadır. Ancak iğneli mezoterapi sonrası oluşabilecek çok küçük kızarıklık veya hassasiyetler olabilir. Bu gibi etkiler de işlemden sonraki birkaç saat içinde kaybolmakta, hastanın hayat ritmini etkileyecek bir görüntü oluşturmamaktadır.
Mezoterapi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygulama öncesinde kan sulandırıcı etkisi bulunan bir ilaç içilmemelidir. Düzenli kullandığınız bir ilaç var ise doktorunuza bildirmelisiniz. Uygulama yapılacak bölgede herhangi bir enfeksiyon, tahriş veya yara olmamalı.
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
- Yapılan bölge 24 saat süre boyunca doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalı.
- Uygulamadan 12 saat sonrasına kadar doktor önerisi dışında hiçbir krem, serum veya kozmetik ürün kullanılmamalı.
- Uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 12 saat su değdirilmemeli.
- En az 24 saat boyunca su ile temas etmemelidir.
- Alkol ve sigaradan uzak durulması faydalı olacaktır.
- Uygulanan bölgeye göre ağır kaldırılmamalı ve ağır spor yapılmamalı.
- Bol su tüketilmeye dikkat edilmelidir.
Kimler İçin Uygun Değildir?
- Hamile ve emziren anneler
- Felç geçirmiş olanlar
- Şeker hastaları
- Kanser hastaları
- Kan sulandırı ilaç kullanmak zorunda olan hastalar
- İlaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı olan hastalar
- Enjekte edilecek maddelerden birine alerjisi olan hastalar
- Doktor önerisi dışında 20 yaşın altına yapılması uygun değildir.
Günümüzde en çok tercih edilen estetik uygulamaların başında gelmektedir. Tercih edilme sebebi, faydalarının yanında neredeyse hiçbir yan etkisinin olmayışı, hızlı ve gözle görülebilir sonuçlar alınabilmesi ve güvenilir olması denilebilir. Cerrahi bir işlem olmayışı ve uygulanma kolaylığı, mezoterapi öncesi ve sonrası değişimlerinin hasta memnuniyetini sağlaması tercih sebepleri aralarında en önemlileri.
Bu tedavinin uygulamaları güzellik ve estetik sebeplerin dışında, uyku ve stres bozukluklarının düzeltilmesi, sigara bırakma, bağışıklık düşüklüğü kaynaklı tekrarlayan enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Mezoterapi fiyatları uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterse de hala birçok estetik işleme göre uygunluğunu korumakta.
Tedavi Özeti
-
Operasyon Sayısı4-6 Seans
-
Operasyon Süresi15 dk.
-
AnesteziLokal Anestezi
-
Hassasiyet Süreci20 dk.
-
İşe Dönme SüresiAynı Gün
-
Tam İyileşme SüresiHemen
-
Kalıcılık1-2 Yıl
-
Hastanede YatışYok
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+905497919902