Göz Çevresi Sorunlarına İyi Gelen Medikal ve Doğal Tarifler

Göz altı problemlerini doğal yöntemler ile çözüme kavuşturmak mümkündür.

Çoğunluğu genetiğe bağlı olsa da çevresel faktörlerin ve yaşam tarzının da yüksek oranda etkilediği

Göz altı problemlerini doğal yöntemler ile çözüme kavuşturmak mümkündür.

Alkol ve sigara kullanımı, düzensiz uyku gibi etkenler gözaltı morluklarına ve torbalarına sebep olur.

Göz bölgesi yüzün en önemli kısımlarından birisidir. Göz çevresinin sağlıklı ve diri görünmesi tüm yüzün verdiği ifadeyi etkiler.

Medikal estetik biriminde gözaltı problemlerine iyi gelen birçok yöntem vardır.

Bu yöntemlerden birkaç tanesi şunlardır;

  • Lazer ile Göz Çevresi Tedavisi

  • Mezoterapi ile Göz Çevresi Tedavisi

  • Bot0ks ve Dolgu Gibi Medikal Estetik İşlemleri

 

Lazer ile Göz Çevresi Tedavisi

Q-Switched Lazer ve Fraksiyonel Lazer cilt tedavilerinde çağımızın en gelişmiş ve medikal estetik uygulamalarında en önde gelen lazerlerdir.

Q-Switched Lazer ve Fraksiyonel Lazer, tüm cilt tedavilerinde, Gözaltı morluğu tedavisinde, göz altı torbalanmasında sıklıkla kullanılan lazerlerdir.

Bu lazerler cildi yenilerken içerdikleri radyofrekans sebebi ile de cildi sıkılaştırırlar. Göz morluğu tedavisinde ise gözaltındaki renk pigmentasyonunu yenileyerek renk açmayı sağlarlar.

 

Mezoterapi İle Göz Çevresi Tedavisi

Mezoterapi cilde enjeksiyon ile uygulanan işlemlerin genel adıdır. Cilt mezoterapisi, saç mezoterapisi ve vücut mezoterapisi olarak gruplara ayrılırlar.

Göz çevresi tedavisinde birçok mezoterapi çeşidi uygulanabilir. Önce bir dermatolog ya da medikal estetik doktoru tarafından mutlaka muayene yapılmalıdır. Tüm tedaviler kişiye özeldir.

Göz çevresi için uygulanabilen tedaviler arasında Somon Dna, Hyaluronik Asit ve Vitaminler mevcuttur.

Somon Dna aşısı göz çevresindeki hücreleri yeniler. Gözaltı morluklarını ve ince kırışıklıkları azaltır.

Hyaluronik asit aşısı ise güçlü nem tutma özelliğine sahiptir. Neme doyan cilt kırışmaz. 

Vitamin, mineral ve peptid takviyeleri ise mezoterapi şeklinde uygulandığında göz altı morluklarının rengini açmayı sağlar.

Bazı durumlarda lazer ile mezoterapi tedavileri kombine edilerek de  uygulanabilir.

 

Bot0ks ve Dolgu Gibi Medikal Estetik İşlemleri

Göz altında eğer çukur var ise lazer ve mezoterapi işlemleri sadece renk açmaya ve sıkılaştırmayı sağlarlar. Ancak asıl sorun olan göz altı çukuruna yeterince faydalı olamazlar. Çukur olan yeri sadece dolgu doldurabilir.

Gözaltı ışık dolgusu ise göz altı çukurunu doldurmak mümkündür. Ayrıca göz altı dolgularının içerisinde Süksinat maddesi olduğu için morluğunda rengini bir miktar açarlar.

Eğer problem ince çizgiler ve kırışıklık ise göz çevresine uygulanabilecek bot0ks, çizgilerin açılmasını sağlar. Düzenli olarak bot0ks uygulandığında yeni kırışıklık oluşumları da engellenmiş olur.

 

Doğal Yöntemler İle Göz Çevresi Tedavisi

  1. Soğuk Tedavi

Soğuk uygulamalar kan damarlarını büzüştürdüğü için kanamayı azaltır ve durdurur.

Gözaltı torbalanmalarının en büyük sebeplerinden bir tanesi de uykusuzluk ve yorgunluktur. Kronik hale gelmemiş gözaltı torbalarına buz kompres uygulaması yapmak kanamayı yavaşlatır. Böylelikle gözaltındaki torba görüntüsü de azalmış olur.

Temiz bir bezin içerisine birkaç buz parçası koyarak gözaltlarınıza uygulayabilirsiniz.

  1. Patates İle Tedavi

Patates içerisindeki nişasta hücre yenilenmesi ve iyileştirmesi sağlar. Özellikle sabah uyandığınızda gözlerinize uygulayacağınız patates bakımı sizi zinde bir görünüşe hazırlayacaktır. Patatesi ortadan ikiye bölüp her iki gözünüze de koyarak bekletin. Yaklaşık 15dk kadar beklettikten sonra yüzünüze ılık su ile yıkayın.

  1. Çay İle Tedavi

Yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan ve göz torbalarına çok iyi gelen tedavilerden birisi de çay banyosudur. Göze uygulanan çay kompresi gözaltı torbalarını azalttır ve cildi yatıştırır.

Sallama çay poşetlerinden 1 adet alıp yarım bardak sıcak suyun içinde demleyin.

Sıcaktan ılık kıvama geçiş sırasında bardağın içine pamuk batırarak çay ile ıslatın. Gözlerinizi kapatarak iki gözünüze de uygulayın.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun