3 Muhteşem Az Kalorili Tatlı Tarifi

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz az kalorili tatlı tarifleri paylaşmak istedik.

Covid-19 pandemisi sebebiyle evde geçirilen günlerde tatlı ihtiyacını karşılamak için ağır ve kalorili yiyecekler ocaklarda sürekli pişmeye devam ediyor. Ancak kilo artışına engel olmak için tatlıları kararında yemek gerekir. Bu yazımızda rahatlıkla yiyebileceğiniz 3 muhteşem şekersiz ve az kalorili tatlı tarifleri paylaşacağız. Bu tatlılar kilo almanızı bir nebze de olsa engelleyebilir. Üstelik doğal ve faydalı olan bu tatlı tariflerini yine de haftada 3 günden fazla yemenizi önermiyoruz. Unutmayın ki her besin faydalı da olsa kararında tüketilmelidir.

Az Kalorili Tatlı Tarifleri

Tatlı denildiğinde aklınıza şekere bulanmış, pudra şekerleriyle süslenmiş yoğun ve yorucu lezzetler mi geliyor? Haklısınız, bizim de aklımıza onlar geliyor. Ama size, şeker kullanımını sıfıra indirerek ya da çok az kullanarak da harika tatlılar yapabileceğinizi söylesek, nasıl olurdu. İşte tam da bu sebeplerden sizlere az kalorili tatlı tarifleri hazırladık ve hepsini evde kendimiz deneyerek yaptık. Umarız beğeneceksiniz ve zayıflama yolculuğunuzda tatlınızı da eksik etmeden yolunuza devam edeceksiniz. Haydi başlayalım.

Üzümlü Yulaflı Pofuduk Tarifi

Toplamda 5 malzemeyle oluşturacağınız bu lezzetli tarif hem sizi tok tutacak hem de fazla kalori almanıza engel olacaktır. Doğadan gelen muhteşem meyve üzümün ve bol lifli tahılgillerden yulafın insan sağlığına birçok faydası vardır. Özellikle siyah üzüm kurusu müthiş bir antioksidandır. Karaciğer ve böbreklerin toksin atmasını kolaylaştıran kuru üzüm, şeker ihtiyacını karşılarken cildinizin de parlamasını sağlayacaktır. Ara öğünlerde canınız tatlı istediğinde bir avuç üzüm tüketebilirsiniz. Yulaf ise yüksek lifli bir tahıl olduğu için gün boyu tok tutar. Yulaf ekmeği, yulaf kepeği ve yulaflı besinler sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sindirim sistemini düzenleyen yulaf kepeği aynı zamanda formda kalmanızı sağlar. Şeker içermeyen yulaflı üzümlü tarifimiz şöyledir;

Üzümlü Yulaflı Pofuduklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç dolusu siyah üzüm kurusu
  • 5 adet hurma
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 2.5 çay kaşığı tarçın

Daha tatlı olmasını isterseniz içerisine göz kararı bal ekleyebilirsiniz. Siyah üzüm yerine beyaz üzüm kurusu da tercih edebilirsiniz.

Üzümlü Yulaf Pofuduklar Nasıl Hazırlanır?

  1. Kuru üzüm ve hurmaları derin bir kap içerisine koyun. Yumuşamaları için üzerlerine bir miktar sıcak su ilave ederek 10 dakika kadar bekletin.
  2. Yumuşadıktan sonra üzümleri ve hurmaları suyun içinden çıkarıp süzün.
  3. Hurma çekirdeklerini çıkardıktan sonra üzümlerle birlikte blenderden geçirin.
  4. Bütün malzeme iyice ezildikten sonra üzerine yulaf ekleyip iyice karıştırın.
  5. Tarçın ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  6. İstediğiniz boyutlarda bir tepsiye pişirme kâğıdı serdikten sonra karışımı toplar haline getirin ve tepsiye yerleştirin.
  7. Tepsiyi buzdolabında 4 ya da 5 saat kadar bekletin.

 

Şeker ve Yağ İlavesiz Kayısılı Muffin Tarifi

Muffin yani minik kekleri hemen hemen herkes seviyordur. Ancak az hareket edilen bu dönemlerde bu tarz yiyecekleri tüketmeye korkuyor insan. Şimdi vereceğimiz muffin tarifi tam sizlere göre. Şeker içermeyen, doğal malzemelerden oluşan muffin tarifimiz;

Muffin İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu gün kurusu kayısı
  • 4 Silme Yemek Kaşığı Dut Pekmezi
  • 4 Silme Yemek Kaşığı Çiçek Balı
  • Göz kararı sıvı vanilya
  • 2 Çay Kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 su bardağı çavdar unu
  • Bir çimdik Tuz

Şeker ve Yağ İlavesiz Kayısılı Muffin Nasıl Hazırlanır?

  1. Geniş bir kabın içerisine yulaf ununu elekten geçirin.
  2. Üzerine tarçını, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Kayısıları minik minik doğrayın ve robottan geçirerek püre haline getirin.
  4. Oluşturduğunuz karışımın üzerine sırasıyla önce sıvı vanilyayı, daha sonra yumurtayı, balı ve pekmezi ekleyin. Tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırmaya devam edin.
  5. İyice karıştıktan sonra robottaki malzemeyi önden hazırladığınız yulaf ve kayısı karışımına ekleyin ve yoğurun.
  6. Karışımı yuvarlak halde yoğurarak muffin kalıplarına paylaştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarındaki fırına kalıpları yerleştirerek 35-40 dakika pişirin.
  8. Muhteşem diyet muffin kekleriniz hazır. Afiyet olsun

Portakallı Kakaolu Puding Tarifi

Puding en kolay pişirilebilen ve en pratik tatlılardan bir tanesidir. Marketlerden aldığınız toz puding karışımları hemen hemen herkesin evinde mevcuttur. Tamamen doğal malzemelerden oluşan lezzetli puding tarifimiz;

Portakallı Kakaolu Puding İçin Malzemeler

  • 4 Adet Tatlı Portakal
  • 2 Paket Kakao
  • 1 Silme Yemek Kaşığı çiçek balı
  • 2 Tatlı Kaşığı Sıvı Vanilya
  • 2 Adet Avokado

Portakallı Kakaolu Puding Nasıl Hazırlanır?   

  1. 4 Adet portakalı soyun ve avokadolar ile birlikte küçük parçalar halinde kestikten sonra rondodan geçirin.
  2. Geniş bir kabın içerisinde püre haline getirdiğiniz portakalları koyun.
  3. Portakalların üzerine kakao ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  4. İyice karıştırdıktan sonra balı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Elde ettiğiniz karışımı kaplara koyarak buzdolabında 2 ya da 3 saat bekletin.
  6. Muhteşem pudinginiz hazır.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun