Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz aylarında yıpranan saçlarınızı nasıl toparlarsınız?

Yaz aylarında, güneşin yakıcı sıcaklığı hem cildinize hem de saçlarınıza zarar verebilir. Ayrıca saçlarınızda boya, röfle gibi işlemler de varsa, yazın saç bakımı yapmak sizin için bir işkenceye dönüşebilir. Saçında kimyasal maddeler olan kişiler, çok terleyen kişiler ve fazla şapka kullananlar, yaz aylarında saç bakımı konusunda daha dikkatli olmalıdır. Güneş faktörünün dışında, özellikle yaz aylarında saçlarınızı güçsüzleştirecek, mat görünüme sokacak bir diğer problem de tuzlu su ve havuz kimyasallarıdır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini sürerken maruz kalınan kum, tuz ve güneş ışınları; saçların güçsüzleşmesine, renginin solmasına ve kötü görünmesine sebep olur. Daha güzel bir görünüm, daha sağlıklı ve diri saçlar için de mutlaka saç bakımı yaptırmanız gerekir. Tüm bu sebeplerden; yazın saçlarınızın gücünü kaybetmemesi, renginin solmaması ve daha mutlu hissetmenizi sağlayacak; evde saç bakımı önerileri hazırladık!

Evde Saç Bakımı Önerileri

  • Bol Nem ile Saçlarınızı Dinç Tutun:

Yaz aylarında güneş ışınları ve diğer etkiler sonucunda saçlarınız kuruyabilir, canlılığını yitirebilir. Böyle olmaması ve güneş ışınlarına karşı kendini koruyabilmesi için, saçlarınızı sürekli nemli tutmanızda fayda olacaktır. Evde saç nemlendirmek için birçok kozmetik ürünü kolayca marketlerden ya da eczanelerden satın alabilirsiniz. Bunların dışında; kuru saçlar için özel olarak üretilen şampuanları kullanarak saçınızın nemi daha çok muhafaza etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Saçınızı Güneşten Koruyun:

Bol bol bahsettiğimiz güneş ışınlarından korunmanın en basit yolu; şapka ya da eşarp takarak saçlarınızı güneş ışınlarının doğrudan saçınıza vurmasını önlemektir. Böylece hem saçlarınızı güneş ışınlarından rahatça koruyabilirsiniz, hem de saçlarınızın nemini kaybetmesini önlersiniz.

  • Su Bazlı Nemlendiricilerden Faydalanın:

Yağ bazlı nemlendiriciler, saçlarınıza sürdüğünüzde bir katman halinde saçınızı kaplar. Bu da duş aldığınızda saçınızın bazı bölümlerine su akışını engelleyebilir. Bu nedenle, sadece yağdan oluşan bakım kremleri yerine, su bazlı olarak özel üretilmiş bakım kremlerini kullanmak saçınızın nemi daha iyi hapsetmesine olanak verir.

  • Deniz ve Havuz Suyunu Durulayın:

Tuzlu deniz suyu ve kimyasallar barındıran havuz suyunu mutlaka saçlarınızdan durulamanız gerekir. Bazı kişilerin en çok yaptığı hata; deniz ve havuz sefasının ardından saçlarını durulamadan çıkmaları. Özellikle yaz aylarında kum, tuz ve güneş ışınlarının yıpratıcı etkisinden korunmak için mutlaka havuz ve deniz sonrası duş almalı; saç bakım önerileri içinde bahsettiğimiz bakım maskeleri ve nemlendirici kremleri uygulamalısınız.

  • Profesyonel Destek Alın:

Saçlarınıza bakım yapmak, bazı durumlarda işe yaramayabilir ya da sizi tatmin etmez. Bu gibi durumlarda, saç bakımı ve analizi de içeren kökten uca bir saç bakımı yaptırmanın çok büyük faydası olacaktır. Özellikle saç ekimi yaptırmış kişiler için ozon buharı, lazer ve PRP içeren saç bakımı seansları oldukça faydalı olacaktır. Siz de yaz aylarında saç bakımınıza ayrı bir özen gösteriyorsanız evde saç bakımı önerilerimizden faydalanabilir, yazın keyfini daha iyi çıkarabilirsiniz. Özellikle saç ekimi yaptıran kişiler için yoğunlaştırılmış profesyonel saç bakımı tedavilerimizden faydalanabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun