Saçları Güçlendiren Tedaviler

Hangi tedaviler saç güçlendirir? Bu tedaviler hangi sıklıklarla uygulanmalıdır?

Saçlar; kadın erkek herkesin en önemli bölümüdür. Yaşınız geçtikçe, stresiniz arttığında ya da tamamen genetik nedenlere bağlı olarak saçlarınız güçsüzleşebilir, dökülebilir. Bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak adına, saç güçlendirici ve onarıcı saç bakımı ürünleri kullanmak hatta saç güçlendiren tedaviler yaptırmak oldukça sık görülür. Kadınlarda saç dökülmesinin en büyük nedeni ise tiroit hastalıkları ve demir eksikliği anemisidir. Saç dökülmesinin şu anda bilinen tek tedavi yöntemi saç naklidir. Saç nakli donör bölgesi dediğimiz arka taraftaki iki kulak arasından aldığımız saç köklerinin saçsız olan bölgeye ekilmesidir. Neden saç nakli diyoruz? Bunun sebebi çünkü biz aslında bir doku nakli yapıyoruz. Şöyle ki arka tarafta genetik olarak dökülmeye dirençli bölümümüz var. Bu dökülmeye dirençli saç köklerini alıp saçlandırmak istediğimiz alana naklediyoruz. Saç güçlendirme ve dökülen saçların yerine gelmesi için kullanılan yöntemleri sizler için aşağıda sıraladık. İşte saçları güçlendiren tedaviler;

  • Plazma tedavisi,
  • Saç mezoterapisi,
  • Ozon buharı ile saç bakımı,
  • Lazerle saç güçlendirme işlemi

Plazma Tedavisi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Saç nakli işleminin verimini kalitesini artırmak adına işlem sırası ya da sonrasında mutlaka prp, ozonlu mezoterapi, lazer terapi işlemlerini de yaptırmak gerekir. Plazma dediğimiz işlem saç nakli yapılırken aynı anda yapılabileceği gibi nakil sonrası doktorun önereceği tedavi protokolüne bağlı belli periyotlarda uygulanabilir. Trombositler açısından zengin plazmanın cilt altına verilmesi saç naklinin verimini artırmanın dışında, nakil yapılan saçların daha canlı, daha gür ve daha hızlı çıkmasını da sağlar. Doğal olarak bunun dışında iyi beslenme, iyi bakım, doğru şampuan ürün kullanımı bunlar da önemli faktörlerdir. Vücudunuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan büyüme ve iyileştirme faktörlerini yapısında bulunduran kan hücreleri plateletlerdir. Dokularınızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanınız plateletleri bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır. (PRP) büyüme faktörlerince zengindir ve bu büyüme faktörleri, PRP’nin doku iyileştirilmesinde kullanılmasına olanak sağlar. Deri üzerinden enjeksiyon yoluyla uygulanır ve istenen bölgede kollajen üretimi, yenilenme ve onarım mekanizmalarını tetiklemektedir.

  • Plazma tedavisi; kırışıklık, leke oluşumları, sivilce ve yara izleri, cilt çatlakları ve saç dökülmeleri, eklem ve kas hastalıkları, akut ve kronik ağrıların tedavisinde kullanılır. Uygulama sonrasında sarkmalarda ve kırışıklık izlerinde azalma gözlenir. Ozon ve mezoterapi gibi tedavileri PRP ile birlikte uygulamak, tedavi sürecini hızlandırır ve kalıcı sonuç alınmasını destekler.

  • Plazma tedavisi 1-4 hafta aralıklarla 4-6 seans yapılmalıdır. 6-12 ay sonra tekrar uygulanabilir.

  • Kan alındıktan sonra Plazma hazırlanması yaklaşık 8-15 dk. sürer. Cilde uygulanması 10-20 dk. sürer.

Yan etkisi bulunmayan bir işlemdir. Kişinin kendi kanı alınarak elde edildiği için, alerji riski hemen hemen sıfırdır.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi; saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, keratolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye direkt enjekte edilmesi işlemidir. Saç mezoterapisinde karışım; enjeksiyon yöntemiyle deri altına tabanca ya da manuel enjekte edilir. İki yöntemde de aynı sonucu elde etmek beklenir. Saç mezoterapisi; karışımın saçlı deriye direkt olarak enjekte edilmesi ile yapıldığı için etkisi, diğer uygulamalara göre oldukça belirgin şekilde fazladır. Saç mezoterapisi sayesinde bakımsız deri bölgesi uyarılır, bu uyarılma sonucunda da kan dolaşımı o bölgede artarak saçı sarar ve kökün tutunmasına katkı sağlar. Saç mezoterapisi, saç bakımı yöntemleri arasında en çok tercih edilenlerin başında gelir ve estethica hastanelerinde de sıklıkla uygulanır. Siz de saçınızı ve saçlı derinizi güçlendirmek, saçlarınızın tutunmasını sürekli kalmak için, mezoterapi yaptırabilirsiniz.

Multivitaminli Ozon Buharı ile Saç Bakımı

Ozon; oksijenin üç moleküllü formuna verilen isimdir. Oksijenin en aktif ve etkili formudur. Cildin, gözeneklerin ve lenfatik sistemin temizlenmesine; vücudun bakterilerden, virüslerden ve mantarlardan doğal olarak arınmasına; bağışıklık sisteminin güçlenmesine, ana organ ve dokuların oksijenlenmesine; kan dolaşımının ve kandaki oksijenin artmasına ve hatta bazı hastalıkların engellemesiyle beraber vücudun kanserle savaşmasına da yardımcı olur. estethica’da uygulanan ozon terapisi; patentli multivitamin içeren özel bir içeriğe sahiptir. Bu karışımın içerisinde; biotin, folik asit, B vitaminleri, C vitamini, pantotenik asit ve özel estethica formülü bulunur. Özellikle saç ekimi sonrasında ya da saç güçlendirmek isteyen kişilere özel olarak uygulanan bu multivitamin ozon kompleksi; estethica’nın uzman doktorları tarafından geliştirilir ve uygulanır. 

Yaz aylarından çıkıp mevsim değişikliğine maruz kaldığınız şu dönemlerde, yazın yıpranmış saçlarınızın bakımını evde ya da uzman ellerde yaptırmanız gerekir. Siz de saç bakımı ve güçlendirici tedaviler hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan formu doldurabilir, dilerseniz Whatsapp üzerinden hızlıca bize ulaşabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun