Saç Mezoterapisi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Saç mezoterapisi ve saç dökülmesi, ekilen saçların sağlıklı şekilde çıkması işlemidir.

Günümüzde saç dökülmesi için kullanılan bakım ve güçlendirme tedavileri ve ilaçları mevcuttur. Bunlar; saç lazer tedavi, iğneli mezoterapi, ozonlu buhar tedavisidir. Minoksidil içeren serumlar kullanılır. Bu tedaviler ile saç kökleri beslenir ve saç dökülme hızı yavaşlatılır. Genetik faktör ile saç dökülmesi olan bireylerde bakım ve güçlendirme tedavileri sadece dökülme hızını yavaşlatılır. Saç mezoterapisi bakım ve güçlendirme tedavilerinden biridir. Mezoterapi; multi vitaminlerin, multi minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da karışım halinde derinin orta tabakası yani ‘’dermis tabakasına’’ mikroenjeksiyon ile lokal olarak uygulanması tekniğine denilmektedir. Dermis tabakası derinin 2 ila 3 mm altında yer almaktadır. Mezoterapide enjekte edilecek maddeler kişinin ihtiyacına göre belirlenir. Küçük miktarlı ilaçlar kişinin saç bölgesine mikroenjeksiyon ile doktor ya da hemşire tarafından enjekte edilmektedir.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi sebepleri farklıdır. Kadınlarda tiroid, kansızlık, hamilelik, stres, otoimmün hastalıklar, kemoterapi, antidepresan kullanımı, vitamin eksikliği en sık karşılaşılan sebeplerdendir. Erkeklerde saç dökülmesinde en belirgin genetik faktör rol oynar. Çok nadir olarak kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi olarak isim verilen dökülmelerde görülür. Kadınların 2/3 ünde dökülmeler menopoz sonrası görülür. Erkeklerde özellikle genetik dökülmeler 20’li yaşların başında başlar, 40’lı yaşlara kadar devam eder. Özellikle mevsim dönüşleri dediğimiz bahar dönemlerinde saç dökülmeleri kadınlarda da erkeklerde de daha da artmaktadır. Vitamin eksikliği yine saç dökülmesi sebeplerindendir.

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi

Saç ekimi uygulanan kişilerde genellikle, ekimden sonraki birinci ayda saç mezoterapi tedavisi başlanabilir. Saç Mezoterapisi ile kıl kökleri desteklenir, enfeksiyonları yok eder ve saç derisindeki kan dolaşımının hızını oldukça artırılır. Yine saç mezoterapisi uygulanan kişinin saç köklerini de canlandırılarak, güçlü, hacimli sağlıklı ve uzun saçlara kavuşmasına yardımcı olunur. Saç mezoterapisi ile saç köklerinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino asitlerin saç köklerine ulaşması sağlanmış olur. Saç mezoterapisi ile yeni saç çıkmaz. Sadece var olan kökler kuvvetlendirilir. Saç mezoterapisi, saç ekim sonrası ya da saç dökülme problemine göre doktor protokolünde haftalık olarak ya da 15 günde 1 seans olarak toplam 4 ila 6 seans arasında uygulanabilir. Enjeksiyon yapılan saç derisinde geçici kızarıklık ya da morluk oluşabilir. Bu kızarıklıklar kısa vadede 1-2 günde geçer. Mezoterapi tedavinin etkileri genellikle kişinin cinsiyeti, yaşı ta da problemin ciddiyetine göre ikinci ya da üçüncü seans sonrasında görülmeye başlar. Mezoterapi seanslarından önce hasta kan sulandırıcı ilaç, vitamin ya da bitki çayı almamalıdır Mezoterapi seans sonrası kişi 24 saat duş alması ve spor yapması önerilmez. Kan basıncını yükseltecek hareketler yapmamalıdır. 
 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun