Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Saçlarınız döküldükten sonra, saç ekimi dışında bir çare kalmayabilir.

Saçlarınız döküldükten sonra, saç dökülmesine karşı tedavilerin pek anlamı kalmaz. Dolayısıyla kaybettiğiniz saçların yerine yenilerinin ekilmesi gerekir. Tüm bu işlemler için saç ekimi teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalı, bu operasyonun hangi teknikle nasıl yapıldığını kavramanız gerekir. Bu yazımızda kısaca kıl toplarken ve toplanan kıllar ekilirken kullanılan yöntemler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu tekniklerin doktorunuz ve sizin anatomik yapınıza göre değişebileceğini de hatırlatmakta fayda var. Öncelikle kısa bir giriş yapalım ve bu teknikleri sıralayalım. Saç ekimi teknikleri;

  • FUT Tekniği,
  • FUE Tekniği,
  • DHI Tekniği,
  • DHI Plus Gold Tekniği,

olarak sıralanabilir. Bu tekniklerin hepsi tek başlarına kullanılabildiği gibi, bir operasyon esnasında karıştırılarak da kullanılabilir. Yani örnek vermek gerekirse kıl köklerini FUE ile toplayabilir, ekim esnasında DHI Plus Gold kullanabilirsiniz. Bu tamamen operasyonun işleyişine ve saç ekimi ekibinin verdiği kararlara bağlıdır. 

Saç Ekimi Teknikleri İncelemesi

Şimdi gelin, bu teknikleri kısaca açıklamaya çalışalım. Bu tekniklerin hepsinin detaylı olarak incelendiği ana konumuza da gidebilir, dilerseniz hepsini oradan detaylı olarak okuyabilirsiniz. Buraya tıklayın!

FUT Tekniği:

Bu teknik artık kullanılmıyor. Eski saç ekimi teknikleri arasında gerçekten terk edilen ve önerilmeyen bir tekniktir. Bu teknikte saçlı bölümünüz büyük kesiler halinde çıkartılır, o derinin üzerinden toplanan kıl kökleri saçsız bölgeye jilet yardımıyla açılan küçük kesiklerin arasından ekilir. İyileşmesi zordur ve artık kullanılmaz.

FUE Tekniği:

FUE aslında en çok kullanılan saç ekimi yöntemi. Bu yöntemde FUT tekniğine göre daha medeni bir yaklaşım sergileniyor. Kıl kökleri tek tek alınıyor ve daha doğal saç ekimi sunuyor. Bizim de sık sık kullandığımız ve kendi içimizde geliştirdiğimiz bir tekniktir. Safir uçlarla yapılan bir saç ekimi haline dönüştürdük, böylece dokuya daha az zarar veriliyor ve iyileşme süresi FUT tekniğine göre kat kat kısalıyor. Safir FUE tekniğine de ayrı bir başlıkta ele almak yerine bu teknik içerisinde kısaca değinmiş olduk.

DHI Tekniği:

Bu teknik, en gelişmiş saç ekimi tekniği desek, abartmış olmayız. Bu teknik sayesinde kanal açmadan ve en az kesi ile işlemi bitirmek mümkün oluyor. Böylece hem saç ekimi süresi kısalıyor hem de kişide oluşan yaraların izleri daha az belli oluyor. Biz de kendi içimizdeki araştırmalar ve geliştirmeler sayesinde bu tekniği daha da ileriye taşımaya karar vererek DHI Plus Gold Tekniği adında bir tekniği saç ekimi dünyasına armağan ettik. Bu teknikte yine kendi tasarımımız olan altın iğne uçlarını kullanıyoruz ve dokuya hiç zarar vermeyen altın sayesinde daha az hasarla işlemi bitirmiş oluyoruz.

Saç Ekimi Teknikleri Nasıl Kullanılır?

Yazının başında da belirtmiştik; saç ekimi teknikleri tek başlarına kullanılabilir. Yani bir teknikle saç kökü toplarken, diğer teknikle ekim yapılabilir. Siz saç ekimi doktoru ile yapacağınız ön muayene sırasında bu tekniklerin hangisinin kullanılacağını mutlaka öğrenmelisiniz. Biz ön muayene sırasında bu tekniklerin avantajlarını ve dezavantajlarını sıralayarak sizleri daha iyi bilgilendirmeye çalışıyoruz. 

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun