Saç Ekimi Kimlere Yapılır?

Tüm estetik uygulamalar gibi saç ekiminin de belirli kriterleri vardır. Herkes saç ekimi yaptırabilir mi?

Saç ekimi prosedürü, dikkatle takip edilmesi gerkeen kurallardan oluşur. Bu kurallara harfiyen uyulduğunda daha kaliteli ve hijyenik saç ekimi yapmak mümkün olabilir. Dolayısıyla, saç ekimi konusunda kimlerin uygun olup olmadığına iyi bakmalı, her noktayı titizlikle araştırmalıyız. Bu yazımızda saç ekimi için uygun olup olmadığınızı ve saç ekimi öncesi testlerin ne amaçla yapıldığına dair bilgiler paylaşacağız. Faydalı bir rehber olmasını diliyoruz. Saç ekimi işlemi donör bölgesinde (başın arka ve yan tarafları) yeterli sayı ve sıklıkta sağlıklı saçları olan ve ön bölgesindeki açıklığın buna uygun olduğu her kişiye rahatlıkla başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Saçta bulunan açıklığın çok fazla oluşu ve alım yapılacak bölgenin seyrek olması saç ekiminde başarıyı düşürmektedir. Çünkü saç ekim tedavilerinde yeni saç yoktur mevcutta var olan saçların yerleri değiştirilmektedir. Saç ekimi tedavisinde kişinin yaşı ve aktif dökülmenin olup olmayışı tedavinin planlanmasında büyük önem arz etmektedir.

Saç ekimi planlanırken aktif saç dökülmesi problemi olan genç yaştaki kişiler saç ektirmek için acele etmemelidirler. Erkek tipi dökülmelerde saç dökülmesi 40’lı yaşlara doğru azalmaktadır. Bu yüzden ileri yaşlarda oluşacak olan açıklığın tam olarak ön görülebilmesi için beklenilmesi veya 2. ve 3. seanslara ihtiyaç duyulabileceği bilinerek planlama yapılması daha uygun olacaktır. Bu kişilere saç ekimi yerine mevcut saçların korunması ve güçlendirilmesi üzerine tedaviler uygulanmalıdır.

Saç Ekimine Kimler Uygundur?

Açıklığı belli bir seviyeye ulaşmış aktif saç dökülmesi azalmış hastalar saç ekimine daha uygundur. Saç dökülmesi ve açıklık probleminin yanında ek hastalıklar da saç ekimine uygunluğu etkilemektedir. Aktif olarak egzama (dermatit) , sedef (psöriazis) vb. saçlı deride döküntüye sebebiyet veren hastalıklara sahip olan kişilerde saç ekim işleminin başarısı düşmektedir. İşlem öncesinde dermatoloji hekimi görüşü alınıp gerekli tedavilerin uygulanarak bölgenin saç ekim işlemine hazır hale getirilmesi sağlanmalıdır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun