Geleneksel Tıp İle Kısırlık Tedavisi

Geleneksel tıp yöntemlerle kısırlık tedavisi estethica'da yapılmaktadır.

İnfertilite, halk arasında bilinen adıyla kısırlık; çiftlerin doğal yollarla bebek sahibi olamama durumudur. Evli çiftlerin büyük bir çoğunluğu kısa bir süre içinde çocuk sahibi olarak anne baba olmanın mutluluğunu yaşamak isterler. Ancak stres, genetik bozukluklar, dengesiz beslenme, sigara kullanımı gibi birçok iç ve dış etken bazı bireylerin kısırlık sorunuyla karşı karşıya kalmalarına yol açar. Kısırlık, birçok çiftin mutluluğuna gölge düşüren ve yaşam kalitesini azaltan ciddi bir sorundur.

Kısırlık Nedir?

Doğum kontrolünü bıraktıktan sonraki 1 yıllık süreçte düzenli cinsel ilişkiye rağmen kadının hamile kalamaması durumunda, kısırlıktan söz edilebilir. Evli bir çiftte tıbbi anlamda kısırlık sorununun olduğunun söylenmesi ya da kısırlıktan şüphe edilmesi için 35 yaşın altındaki çiftlerin en az 1 yıl, 35 yaşın üstündeki çiftlerin ise yaklaşık 6 ay korumasız düzenli cinsel ilişkide bulunmuş olmaları gerekir. Kısırlık belirtileri erkeklerde ve kadınlarda belirli bir süre içinde çocuk sahibi olamamak olarak kendini gösterir. Erkeklerde; bulaşıcı hastalıklar, çocukluk çağı kanserleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel fonksiyon bozuklukları, sigara, alkol vb. sebepler kısırlığa neden olabilir. Kadınlarda ise; yumurtlamada meydana gelen sorunlar, tüplerin hasarlı olması, rahim kaynaklı sorunlar, alerjik sebepler, polipler, yaşın ilerlemesi ve spiral kullanımı kısırlığa neden olabilir.

Stres, Bebek Sahibi Olma İhtimalini Düşürüyor!

İnfertilite problemi çiftlerin kendilerini yetersiz hissettiği, özgüvenlerinin zedelendiği ve aile içinde problem yaşayabilecekleri durumların oluşabildiği bir sorundur. Kısırılık tedavisi için tüp bebek vb. farklı tedavi yöntemleri denenir. Bu yöntemlerle başarı elde edilebileceği gibi anne adayının beklediği hamilelik sevincini yaşaması kimi zaman mümkün olamayabilir. Tüm bu süreçte çiftlerin yaşadıkları stres, bebek sahibi olma ihtimallerini daha da düşürecektir. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15 ila 20 arasındaki kısmı kendi istekleriyle bebek sahibi olmamaktadır. Kadının gebe kalabilmesi için erkeğin spermlerinin tüplerden yumurtaya ulaşması gerekir. Tüplerin açık olması ve görevlerini yerine getirebilmeleri, hamile kalabilmek açısından çok önemlidir. İnfertilite sorununun ortaya çıkma nedenlerinin yüzde 35’i tüplere ait bozukluklar yüzünden ortaya çıkar.

Geleneksel Şifa Teknikleri İle Kısırlığa Çözüm

İlaç, iğne ve tüp bebek tedavisi gibi kısırlık tedavi yöntemlerinden farklı bir teknik denemek isteyen ya da bu yöntemlerde başarı sağlayamayan çiftler, geleneksel tıp ile kısırlık tedavisinden yararlanabilirler. Binlerce yıllık insanlık tarihinden beri süregelen deneyimler sonucunda ortaya çıkan tecrübelerle oluşturulan geleneksel şifa yöntemleri oldukça başarılı tedaviler sağlamaktadır. Geleneksel tıp teknikleri ile kimyasal ilaç vb. yöntemlere başvurmadan doğanın bizlere sunduğu tedavi yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bu noktada çiftlerin içinde bulunduğu psikolojik durum da büyük önem taşır. Mücadeleyi elden bırakmamak, stresten uzak durmak ve umutsuzluğa kapılmamak tedavi sürecini olumlu etkileyen durumlar arasındadır. Ancak geleneksel tıbbın anne adayı için oldukça sağlıklı ve pozitif bir yaklaşım olduğunu da unutmamak gerekir. Hacamat ve kupa tedavisi gibi İbn-i Sina tıbbının binlerce yıldır şifa dağıtan teknikleriyle infertilite tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Siz de geleneksel tıp yöntemi ile kısırlık tedavisi ile ilgili olarak bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. estethica’nın uzman kadrosu ve profesyonel yaklaşımı ile merak ettiğiniz her konu hakkında detaylı olarak fikir edinebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun