Yaz Aylarında Cilt Bakımı

Yaz aylarında cilt bakımı ihmal etmeden devam etmeye özen gösterilmelidir.

Kolajen vs Hyaluronik Asit

Cildin yapısı mevsimsel olarak değişkenlik gösterir. Cilt kendini her yıl, her mevsimde tazeler ve yeniler.

Kış aylarının soğuk günlerinde ve yaz günlerinin sıcağında cilt kurumaya başlar. Kuruyan cilt ne kadar da kendini yenilese de mezoterapilerden de faydalanmak gereklidir.

Cildin birçok katmanı vardır. Dermis, cildin en alt katmanıdır. Mezoterapiler dermiş tabakasının birkaç katman üzerine etki eder. Topikal cilt bakımları ise cildin en üst katmanı olan epidermisin bakımını sağlar. Her iki bakımı bir arada yapmak cilde büyük fayda sağlar.

Kuruyan cilt hyaluronik asit yoksunluğu yaşar. Hyaluronik asit cilde nem sağlayıcı en önemli bileşendir.

Hyaluronik asit eksikliğinde cilt kurumaya başlar ve ince kırışıklıklar ortaya çıkar. Herhangi bir bakım yapılmadığında ince kırışıklar yoğun kırışıklıklara dönüşebilir.

Bu sebeple cilt bakımlarında ve mezoterapilerde hyaluronik asit içerikli malzemelerden faydalanmak gerekir.

Mezoterapiler cildi besleyen ve çeşitli içeriklerden oluşan, enjeksiyon ile uygulanan işlemlerin tümüdür.

Kolajen aşıları ise cildin elastikiyetin toparlanmasından önemli rol oynar. Yer çekimi sebebi ile cilt aşağıya sarkmaya başlar. Cildin aşağıya sarması kolajen eksikliğinden kaynaklanır.

Kolajen eksikliği kolajen içeren veya saf kolajen mezoterapileri ile giderilebilir.

Yaz Bakımı/Extreme Moisturising

Topikal Cilt Bakımı %100 Doğal:

Yarım çay bardağı tam yağlı süt

1 Tatlı Kaşığı Bal

1 Damla Limon

1 Tatlı Kaşığı Toz Tarçın

1 Çay Kaşığı Yoğurt

Tüm malzemeyi homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.  Hazırladığınız karışımı 20 dakika kadar bozdolabında bekletin.

Peeling/Extreme

1 tatlı kaşığı esmer toz şeker

1 Tatlı Kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Esmer şeker ile üzüm çekirdeği yağını karıştırarak yüzünüze yuvarlak hareketler ile peeling yapın.

Cildinizi ılık su ile duruladıktan sonra hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

H-100 Gençlik Aşısı/Extreme Moisturising

H-100 Gençlik aşısının içeriğinde yoğun Hyaluronik asit vardır. H-100 Gençlik aşısı uygulamadan 15 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Senede 1 kez 3 seans cildinize uygulattığınızda 4 mevsim cildiniz neme doyacaktır.

Yaz Bakımı/Extreme Lifting

Topikal Cilt Bakımı %100 Doğal:

Yarım çay bardağı tam yağlı süt

1 paket kuru maya

1 Damla Limon

1 Çay kaşığı toz tarçın

1 Çay Kaşığı Yoğurt

Yarım Muz

Tüm malzemeyi homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.  Toz mayanın topaklanmaması için ilk önce maya ile süt karışımını hazırlayın.

Hazırladığınız karışımı 20 dakika kadar bozdolabında bekletin.

Peeling/Extreme

1 tatlı kaşığı beyaz toz şeker

1 Tatlı Kaşığı zeytinyağı

1 Çay Kaşığı Lavanta Yağı

Esmer şeker, lavanta yağı veüzüm çekirdeği yağını karıştırarak yüzünüze yuvarlak hareketler ile peeling yapın. Cildinizi çizmemeye özen gösterin. Cildiniz bu işlemden sonra az miktarda kızarabilir.

Cildinizi önce soğuk su, sonra da ılık su ile duruladıktan sonra hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın. Bu maskeyi mutlaka maske fırçası ile cildinize yukarı hareketler ile sürün. Göz altı ve boyun dahil olmak üzere tüm maskenin cildinizi kapladığından emin olun.Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Bellajen- Kolajen Aşısı /Extreme Lifting

Bellajen saf kolajen aşısıdır. Kolajen cildi yukarıda tutan bileşendir. Kolajen eksikliğinde cilt aşağı doğru sarkmaya başlar. Doğru zamanda kolajen aşısı uygulanır ise cildin sarması o kadar gecikmiş olur. Kolajen cildin toparlanmasını ve daha genç görünmesini sağlar. Kolajen aşısı senede 1 kez 3 seans olarak uygulanabilir.

Kolajen aşısı ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlar. Kolajen aşısı 18 yaşından sonra her cilt tipine uygundur.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun