Kırışıklık Dolgusu ve Dolgu Uygulamaları

Kırışıklık dolgusu enjeksiyonu ile kırışıklıklar kalıcı hale gelmeden en aza indirilir.

İlaç fabrikalarında enjektable bir ilaç haline getirildikten sonra  dermatologlar tarafından sulandırılıp, çok küçük dozlarda hastaların yüz ve mimik kaslarını restore etmek için kullanılır. 18-65 yaş arası herkes uygulama yaptırabilir. Uygulama yapıldığında kas kasılmalarını engelleyerek çizgi oluşumu veya sarkmalarında önüne geçmiş olur. Kaş hareketlerini yavaşlatır ama kasta tamamen bir felç durumu oluşturmaz ve küçük kasılmalar devam eder. Aslında Kırışıklık dolgusu uygulaması ciltte kırışıklık yaratan kas kasılmalarının geçici olarak yavaşlatılması için yapılır. Bu işlem sadece kırışıklıklarda değil; terleme tedavisinde, baş ağrılarında (migren vb.), özel kas hastalıklarında da kullanılan etkili bir yöntemdir..

Kırışıklık Dolgusu Enjeksiyonu Nedir?

Kırışıklık dolgusu enjeksiyonu; kaz ayaklarında, boyun çizgilerinde, kaş çatma çizgisinde, alın bölgesindeki kırışıklıkları önemli seviyede ortadan kaldıran kolay ve güvenilir bir yöntem olup özellikle yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan çizgi ve kırışıklıkların tamamen kalıcı hale gelemeden müdahale edilerek en aza indirgenmesini sağlar. Bu bölgeler haricinde göz kapaklarındaki istemsiz kas hareketlerinde, tiklerin tedavisinde, nefertiti olarak bilinen boyun estetiğinde, kronik baş ağrısı ve migren tedavilerinde, dudak üstü çizgilerinde, tavşan çizgisi olarak bilinen burun kenarlarında, burun ucu kaldırmada, kaş kaldırmada, aşırı kol altı ve el terlemelerinde kırışıklık dolgusu uygulamaları yapılmaktadır.

Kırışıklık Dolgusu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Özellikle cerrahi operasyona gerek kalmadan, uygulama yapılan bölgelerdeki kırışıklıkları 4 ile 6 ay kadar yok eder. Sürekli kırışıklık dolgusu uygulaması yaptıran kişilerde 8 aya kadar da uygulama sonuçları devam edebilmektedir Çizgiler 4-7 gün aralığında kaybolmaya başlar ve oluşacak diğer kırışıklıkları da engeller. Genç yaştaki hastaların fazla mimik kullanmalarından ve yıllara bağlı mimikler sonrasında kaslar deride derin çizgiler ve kırışıklıklar oluşturur. Uygulama insülin enjektörü ile kas içine yapılır ve hastaya her hangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Kas hareketlerini belirli bir süre için durdurur. Hareketi durdurulan kaslar gevşer ve bunun sonucunda deride kırılmalar engellenerek daha genç bir görünüm sağlanır. 6 ay sonra tekrar uygulama yapılan yerdeki kaslar hareketlerini geri kazanır. Kırışıklık dolgusu işleminde en önemli hususların başında uygulamanın uzman doktorlar tarafından yapılması gelmektedir.

Hamilelikte Kırışıklık Dolgusu Yaptırmayın!

Hamilelik döneminde uygulama yapılmaz. Kişi arzu ettiği sürece uygulamalar 4 ile 6 ay aralıklarla rutin bir şekilde tekrarlanabilir. Kırışıklık dolgusu kolay ve kısa süren bir işlem olup kişinin yaşam kalitesini etkilemez. Uygulamanın yapıldığı gün hasta yüz üstü yatmamalı, yüzüne masaj yapmamalı, spor yapmamalıdır.

Dolgu Nedir? Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dolgu işlemi; yüzde oluşan kırışıklıkları gidermek, yüzü yeniden şekillendirmek için uygulanan kozmetik bir işlemdir. Lokal anestezi kremler kullanılarak poliklinik ortamında çok kısa sürede yapılabilen bir yöntemdir. Hyaluronik asit en çok kullanılan dolgu maddelerindendir. Bu maddenin alerjik riski oldukça azdır. Hyaluronik asit FDA onaylı , doğal ve güvenli bir üründür. Etkisi uygulamadan hemen sonra görülür ve içerdiği formülasyon ve konsantrasyona bağlı olarak 4-18 ay devam eder. Dolgu işlemleri sırasında en çok Hyaluronik Asit içeren dolgular kullanılır. Cildin dermis tabakasında dokuyu destekleyen, kolajen lif kümeleri ile su tutan ve hacim yaratan hyaluronik asit bulunmaktadır. Hyaluronik asit zamanla vücut tarafından emilir ve etkinliği azalır.

Hangi Alanlara Dolgu Yapılır?

Dolgu kullanılan alanlar: dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiği ve yanak bölgesi, kırışıklıklar(nazolabial, dudak kenarı ve üstü çizgileri), yara ve sivilce izleri g.b.dudaklarda daha dolgun ifadeler sağlamak, göz altı çöküklükleri ve torbalanmaları gidermek, daha dengeli yüz hatları oluşturmak, uygun oranda kaş kaldırmak, mümkün olduğu oranda burun şekillendirmek gibi uygulamalarda etkili yöntemlerden biridir. Dolgunun uygulama ömrü hastaya ve yapılan işleme göre 6 ay ile 24 ay arası değişmektedir. Uygulama enjeksiyon yöntemi ile yapılır. Enjekte edilecek bölgeye göre uygun konsantrasyonlar seçilir ve sonuçlar hızla gözlenebilir. Enjeksiyon yapılan bölgede iz kalmaz. Uygulamadan 30 dk önce uygulama bölgesi lokal olarak uyuşturulur, sonrasında birkaç saat hafif şişlikler görülebilir. İlerleyen zamanda makyajla kapatılabilecek şekilde çok hafif morluklar oluşabilir.

Dolgu Uygulaması Hangi Alanlara Yapılır?

  • Burun kenarından aşağı inen çizgiler (Nazolabial Çizgiler),
  • Burun ile ağız arasındaki çizgiler (Philtral  Çizgiler),
  • Ameliyatsız burun estetiği,
  • Dudak dolgunlaştırılması,
  • Vücuttaki bazı asimetrilerin düzeltilmesi,
  • Alın çizgileri,
  • Kaza ve travmalar sonrasında oluşan deformiteler,
  • Yanak ve elmacık kemikleri,
  • Şakak bölgesinde oluşan çöküklük,
  • Kalça ve basen dolgunluğu,
  • Bacak şeklinin düzeltilmesi.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun