Bölgesel Zayıflama

Bölgesel zayıflama cihazlarından biri olan Smoothshape, ameliyatsız bir uygulama sağlar.

Yıllar geçtikçe vücut deforme olur ve gitgide bununla mücadele etmek zorlaşır. Yapılan diyet ve spora rağmen belirli bölgeler bir türlü şekle girmez. İşte bu durumda devreye bölgesel zayıflama yöntemleri girer. İhtiyaca göre kombine tedaviler ya da tek işlem kullanılabilir. Bu işlemlerde en sık kullanılan yöntemler ise bölgesel enjeksiyonlar ve bölgesel incelme sistemleridir. Bu yöntemler ile karın bölgesinde 12 cm e kadar, bacak bölgesinde ise 8 cm e kadar incelme sağlanabilir.  Doktorunuz uygun gördüğü sürece vücutta akla gelen hemen her bölgede, bölgesel incelme için size yardımcı olabilecek birçok işlem yapılabilmektedir. Bu işlemlerden kadınlar olduğu kadar erkek hastalar da fayda görürler.  En çok şikayet edilen konular olan, basen eritme, göbek eritme, bacak inceltme ve bunun gibi sorunlara karşı çaresiz değilsiniz.

Yapılan uzman görüşmeleri ile vücuda en uygun uygulama seçeneği belirlenip beraberinde alınacak diyetisyen desteği ile kilo verilmesine de yardımcı olunabilir. Ozon terapi ile metabolizma hızlanır ve gerekli görülmesi durumunda uygun lazer lipoliz, slimlipo ya da liposuction yöntemleri ile cerrahi vücut şekillendirmeye de yönelinebilinir.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri;

Odaklanmış Lazer Işınları ile Zayıflama Sistemi: Bölgesel zayıflama cihazlarından biri olan Smoothshape , ameliyatsız bir uygulama sağlar.  Lazer epilasyondakinden farklı dalga boyundaki lazer ışınları ve vakumla çalışmaktadır. Etkisi yaklaşık 6-12 ay boyunca devam eden bu sistemde, problemli bölgenin derecesine göre seans sayısı belirlenir. Uygulama sonrasında bile, kolajen üretimi devam ederek düzelme süreci desteklenir. Karın bölgesi, popo, basen, kalça, üst bacak, sırt ve kollara uygulanabilmekte olup hem portakal kabuğu görüntüsünden, hem de bozulan yağ hücrelerinden kurtularak bölgesel zayıflama sağlanır.

Yüksek Frekanslı Ultrason ile Zayıflama Sistemi: Yüksek frekanslı ultrasona sahip olan Ultra Shape V3 deri altında kalıcı yağ hücrelerine ve zarlarına zarar verip, yağ hücrelerini yok etmeye odaklanmış bir teknolojidir. Yağ hücrelerinin parçalanması ile ortaya çıkan serbest yağ asitleri lenfatik drenaj sayesinde karaciğer tarafından doğal bir yolla vücuttan atılır.

Kızıl ötesi ışık (IR) & Bi-polar radyo frekans (RF)  ile Zayıflama Sistemi: VelaShape 3 Cihazı vücut şekillendirmesinde kullanılan, kızıl ötesi ışık (IR) ,Bi-polar radyo frekans (RF), vakum ve mekanik masaj olarak  4 ana komponente sahip bir sistemdir. Bacaklar, karın, basen, sırt, kol, kalça bölgesine uygulanabilir. Ağrısız ve kolay uygulanan sistem  selülit görünümünde belirgin azalma sağlarken vücutta bölgesel zayıflamaya yardımcı olur. Sarkmaları azaltarak ciltte sıkı ve pürüzsüz bir görünüm sağlanmasına yardımcı olur. Liposuction veya Lazer lipoliz  sonrası oluşan sarkmalarda rahatlıkla kullanılabilir.

Ultrasonik ses dalgaları ile Zayıflama Sistemi: Exima cihazı, elektroporozion, ultrason ve endolift programlarından oluşan kombine bir sistemdir. Bu yöntemde Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak yağlar parçalanır ve bölgesel incelme sağlanır. Genellikle bel, basen, kalça, göbek eritmek,  şekillendirmek ve bacak inceltmek için kullanılır. Uygulaması ağrısız  olup herhangi ciddi bir yan etkisi olmayan sistemin seans sayısı yağlanma derecesine göre hastadan hastaya farklılık gösterir.

Kavitasyon:  Düşük ses dalgaları ile yağ hücrelerinin patlamasına olanak sağlayan bir yöntemdir. Bölgesel zayıflama da sıklıkla kullanılır. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olur. Bununla birlikte Kavitasyon denilen bu etki yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak lenf yolu sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. İşlemi ağrısızdır ve herhangi ciddi bir yan etki görülmez. Parçalanmış yağ hücreleri böbrekler aracılığıyla atılırken idrarda koyulaşma olduğu gözlenir. Kavitasyonun etkisini arttırmak için lenf drenaj yöntemiyle kombine olarak uygulanması önerilir.

Lenf drenaj: Bu yöntemde hastaya özel giysiler giydirilerek vücut sarılır ve lenf drenaj cihazına alınır. Sistem ayak parmak uçlarından yukarıya doğru, düzenli aralıklarla basınç uygulayarak, lenf drenajını hızlandırır. Deri kalitesinde düzelme, bölgesel incelme, sıkılaşma sağlanır. Diğer bölgesel zayıflama ve selülit tedavileriyle kombine bir şekilde kullanıldığında etkinliği artar. Herhangi bir yan etkisi yoktur.

İntralipoterapi: İntralipoterapi uygulamasında ince ve esnek bir kanül yardımı ile Aqualyx adındaki ilaç, yağ dokusu içine enjekte edilir. İğneli lipoliz uygulamalarından biri olan bu sistem içerisinde lokal anestezik te içerdiği için uygulama esnasında ağrıya neden olmaz. Uygulandığı bölgede yağ parçalama özelliğine sahip olan işlem sonucunda  parçalanan yağlar, karaciğer enzimleri sayesinde vücuttan doğal yollarla dışarıya atılır.

Mezoterapi: Derinin orta tabakasına özel bir sıvı kokteyli uygulanması ve sorunlu bölgeye ilaçların doğrudan ulaşması ile bölgesel zayıflama, selülit ve saç tedavilerinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Yağ yakıcı, vücuttan su atıcı ve bağ dokusunu kuvvetlendirici bitkisel kökenli solüsyonlar bir kokteyl halinde, çok ince iğnelerle derinin orta tabakalarına veya gerekirse doğrudan yağ tabakasının içine enjekte edilir. Bir diğer mezoterapi yöntemi de Alidya uygulamasıdır. Cilt altına özel selülit giderici kimyasallar enjekte edilerek bölgesel incelme sağlanır.

Liposuction, özellikle spor ve diyet ile yok edilemeyen cilt altı yağ dokularının yok edilmesinde en etkili yöntemdir. Liposuction için en uygun hastalar, ciltleri sarkmamış ve cilt çatlakları bulunmayan hastalardır.  Liposuction, özellikle göbek eritme, basen eritme ve bacak inceltme, ayrıca sırt ve bel bölgesinde incelme amacı ile kullanıldığında çok etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca kol, ayak bileği ve bacak inceltilmesinde,  şekillendirilmesinde de etkili olan liposuction ile alınan yağ hücreleri tekrar oluşmazlar. Klasik liposuction sadece vakum yardımı ile yağ hücrelerinin toplanması işlemi olup, ciltte her hangi bir sıkılaştırıcı etkisi bulunmamaktadır.

Liposuction sonrasında sonucun tamamen gözlenmesi vücudun şişliğinin azalması ve ödemlerin atılması ile yaklaşık 3-4 hafta sürer. Bu süre boyunca hastaların liposuction uygulanan bölgeleri sıkıca saran özel bir korse giymeleri gerekmektedir. Az miktarda tek bölgeden yağ alınması lokal anestezi ile hasta uyanık iken yapılabilmektedir. Fazla miktar yağ alınması genel anestezi altında yapılır ancak aynı gün hastalar yürüyebilir durumda olurlar. Ameliyat sonrası dönemde hemen hemen hiç ağrı olmaz işlemin yapıldığı bölgelerde hafif morluk ve renk değişiklikleri olsa bile bunların tamamı geçicidir ve en geç bir hafta içinde kaybolurlar. Yağ alma ameliyatları sonrası hafif tempolu yürüyüşler tavsiye edilir. Aynı zamanda dengeli beslenme de oldukça önemlidir.

Lazer Lipoliz ile Bölgesel Zayıflama: Slimlipo bir  lazer lipoliz tekniğidir  ve iki farklı dalga boyunda lazer ışını içerdiğinden hem cildi sıkılaştırır hem de yağ dokusunu eritir. Bölgesel zayıflama ve vücut şekillendirmede en etkili yöntemlerden biri olan bu sistemin sadece yağ hücrelerini algılayan lazer tekniğiyle, istenilen bölgedeki yağ hücrelerinin zarları yırtılarak eritilir ve doğal yollarla dışarı atılır. Eritilen yağ, vücudun dışarı atacağı miktarın üstünde ise,  şırınga ile çekilir. Uygulanan bu yöntemde, yağ eritme uygulamasından sonra özel bir lazer başlıkla, ciltte çukurlaşma ve sarkma olmaması için cilt germe işlemi de yapılır. Slimlipo işlemi lokal anestezi altında uygulanmakta olup yağ hücreleri dışında hiçbir dokuyu algılamaz. Deri içindeki kılcal damarlar veya organlar zarar görmez. Bu sebeple klasik yönteme göre oldukça üstündür

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun