Medikal Akupunktur

Uzak doğunun tedavi metotlarından biri olan akupunktur birçok hastalık ve tedavide uygulanır.

Uzakdoğu’nun en gözde ve popüler tedavi metotlarından biri olan akupunktur bilindiği üzere birçok hastalık ve tedaviler de uygulanmaktadır. İlaçsız ve yan etkisiz olduğu için birçok kişi tarafından tercih sebebidir. Vücudumuzda meridyenler var ve bu meridyenler üzerinden vücuda sinyaller göndererek sıkıntılı ve ihtiyaç duyular bölgeler tedavi edildiği gibi yine en çok tercih edilen medikal tedaviler için de sıkça kullanılmaktadır.

Medikal Akupunktur (Kozmetik) Nedir?

Vücuttaki belirli noktalara iğne batırılarak uygulanan bir metottur. Özellikle yüz bölgesine ağırlıklı çalışma yapılır ve vücutta ki belirli meridyenlerden destek alınmak amaçlı vücutta ki bazı noktalara da iğneler batırılır ve sinyaller etkili hale getirilir. Diğer akupunktur seanslarında olduğu gibi seans aralarında yani her iki seans arası süre de kulaklara yine akupunktur iğneleri takılır ve kişinin belirli zaman dilimlerinde bu iğneler ile oynanması istenir. Kişi diğer seansına gelene kadar iğneler kulakta kalmaya devam eder. Minimal oldukları için iğneler kişiyi rahatsız eden bir durum söz konusu olmaz ve kişi günlük hayatına çok rahat devam edebilir.

Medikal (kozmetik) akupunktur; kolojen ve elastin liflerin gelişmesin de büyük rol oynar. Zaman ve yaşa bağlı olan kayıpları en aza indirerek cildin kayıp etmiş olduğu elastikiyeti kazanmaya yardımcı olur. Cilde parlaklık ve sıkılık verir. Düzenli ve düzgün yapıldığın da ise gerginlik sağlayarak cilde ince kırışıklıkları gitmesine yardımcı olur. Yerleşmeyen ciltte ki ince kırışıklıklar sayesin de ileriki yaşlara yatırım yapılmış olunmaktadır.

Yüz felci olan kişiler de özellikle artı bir etki olmakta ve düzenli ve uzun bir tedavi ile felçli olan hastalarımızda bile reel tedavi sonuçları gözlenmektedir. Yapılan tedaviler de aynı anda birden çok şikayetlerden aynı anda kurtulmak mümkün. Migren ağrıları olan kişiler de özellikle medikal akupunktur ile hem sağlıklı bir cilt hem de sağlıklı bir bedene kavuşmuş oluyorsunuz. Sağlıklı ruh sağlıklı beden ve sağlıklı cilt için düzenli ve düzgün seanslara girmek önemli. Aynı anda birden çok güzelliğe sahip olabileceğiniz güzelleşirken şifa bulabileceğiniz Uzakdoğu’nun en gözde geleneksel tıp çalışmalarından biridir.

Kişinin ihtiyaçlarına ve isteğine göre seans aralıkları doktor konsültasyonu sonrası belli olmaktadır. Seans adeti ve seanslar arasında ki süre kişi ile entegre bir şekilde ilerlemektedir. Tedavi bitimi sonrası daha sonra ki yıllar için belirli aralıklar ile kontrol olunmalı ve ara seans alındığı noktasında daha uzun süre kalıcılık olmaktadır.

Hemen hemen hiçbir yan etkisi olmayan medikal (kozmetik) akupunkturun kronik ciddi bir rahatsızlığı olmağı sürece, hamile olmadığı sürece, kalp-tansiyon-şeker-böbrek hastalıkları yok ise, kanser ya da türevlerinin bir hastalığı yok ise uygulama herkese yapılabilir. Uygulama ortalama otuz dakika sürmektedir. Kişi uygulama sonrası normal sosyal hayatına dönüş yapabilir ve sosyal hayatı engelleyecek, etkileyecek bir durum söz konusu değildir.

Steril ortamda uzman kişiler tarafından yapılması uygundur. Bu konu da eğitimi ve uzmanlığı olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Tedavinin cevap vermesi ya da sonuç alınması için doğru noktalara ulaşmak ve tedavi yapmak önemlidir. Doğru noktalara uygulama yapılmadığında seansların dönüşü olumlu olmak yerine etkisiz kalabilmektedir ya da beklenen tedavi sürecini uzatabilmektedir. Akupunktur da asıl olan doğru noktalara ulaşmak ve bu noktalar üzerinden vücudun gerekli sinyallerini aktive etmektir. Akupunktur ile birlikte beslenme ve hayat tarzı ile de elde dilen sonuçları daha etkin hale getirebiliriz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun