Akıllı Diş İmplantı

Akıllı diş implantının diğer diş implantlarından farkı ve avantajları nelerdir?

Akıllı implant, gülüş estetiğini bozan diş kaybı sorununda sağlıklı ağız ve diş görünümü tekrar yakalamayı sağlayan bir uygulamadır. Genellikle enfeksiyon ve çürük problemi sonucunda diş kaybı yaşayan birçok kişi, gülüş estetiğini kaybederken çene kemiği erimesi durumuyla da karşı karşıya kalabilirler. Bu noktada diş implantı yaptırmak estetik bir görüntünün yanı sıra ağız sağlığını da korumaya yardımcı olacaktır. Diş implantı, eksik dişlerin tedavisi esnasında çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküdür. Hastaların genellikle enfeksiyon sebebiyle diş çürüğü ve diş sinirlerinin ölmesi durumunda dişlerin çekilmesi sonucunda implant ihtiyacı ortaya çıkar. Çünkü dişin çekilmesinin ardından diş kaybının yanı sıra çene kemiğinde de erime problemi baş gösterebilir. Özellikle kadınlarda kemik erimesi problemi daha yatkın olduğu için bu durumla karşı karşıya kalma ihtimalleri oldukça yüksektir.

AKILLI İMPLANT ÇENE YAPISINA TAMAMEN ZARARSIZDIR

Peki implant nasıl yapılır? estethica Hastaneleri’nde implant uygulmasında Akıllı İmplant adı verilen teknikten yararlanılmaktadır. Akıllı İmplant tekniği ismini, Straumann marka implanttan almaktadır. Straumann implant, kemik erimesini önlemek maksadıyla özel olarak dizayn edilmiş, A kalite implanttır. Akıllı İmplant’ın diğer implantlardan farkı, kemik erimesinin hızlandığı ve ilerlediği durumlarda bile uygulanabilmesinin yanı sıra, dişin çekildiği esnada aynı seans içinde diş boşluğuna yerleştirilebilmesidir. Akıllı İmplant uygulamasında diğer implantların aksine diş çekildikten sonra, implantı yerleştirilebilmesi için beklemeye gerek kalmaz. Uygulama çene yapısına tamamen zararsızdır.

AKILLI İMPLANT UYGULAMASINDA ŞİŞME VE MORARMA OLMAZ

Akıllı İmplant uygulamasında, hastanın dişindeki enfeksiyon miktarına bakılıp diş çekimi için uygun olup olmadığına karar verilir. Yaklaşık 15 dakika süren uygulamanın ardından hasta aynı gün içinde ya da en geç ertesi gün iş ve sosyal hayatına devam edebilir. Oldukça kolay bir uygulama olan Akıllı İmplant sonucunda hastada morarma, şişlik ya da yoğun ağrı gibi durumlar yaşanmaz. Aynı zamanda uygulamanın hastaya sağladığı avantajlardan biri de, çene yapısına travma uygulamıyor olmasıdır. Uygulamanın ardından ihtiyaç duyulan hastalarda antibiyotik tedavisi başlatılabilir. Kontrolsüz şeker, kontrolsüz tansiyon ve diyabet sorunuyla mücadele eden ya da herhangi bir sistemik rahatsızlığı olup bunun kontrolünü sağlayamayan hastaların Akıllı İmplant uygulaması yaptırmamaları gerekir. Hamileliğin ilk 3 ve son 3 ayında da Akıllı İmplant uygulaması yaptırılmamalıdır. Anestezi altında gerçekleştirilen uygulamanın ardından anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta yumuşak gıdalar tüketebilir.

İMPLANT TEDAVİSİ ALANINDA UZMAN HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMALIDIR

Diş implantı operasyonunun, sağlıklı ve estetik bir sonuç ortaya çıkarması için mutlaka alanında uzman bir hekim tarafından uygulanması gereklidir. Kullanılan implantın materyali, yüzey yapısı ve çene kemiğiyle uyumu büyük önem taşımaktadır. estethica Hastaneleri’nde protez uzmanı ve çene cerrahı diş hekimlerinin steril ortamda gerçekleştirdiği implant uygulamalarında yüksek düzeyde kemik uyumu hedeflenir. Akıllı İmplant özel yüzeyi sayesinde uygulandığı alanı korurken, insan vücudu ile üst düzeyde uyum sağlar. Aynı zamanda diş etinin ve çene kemiğinin iyileşme sürecini destekleyerek hızlandırır. Siz de diş kaybı probleminize karşı hızlı ve etkili bir çözüm için Akıllı İmplant uygulamasından yararlanabilirsiniz. estethica Hastaneleri ile iletişime geçerek implant öncesi sonrası fotoğrafları inceleyebilir ve implant fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun