Yağ Enjeksiyonu
Vücudumuzun görüntü olarak şekilli görünmesini sağlayan en önemli dokularından biri yağ dokudur.
Yağ Enjeksiyonu Nedir?
Kalça ve uyluklarınızdan yağ almak ve göğüslerinize veya popoya enjekte etmek bir rüyaymış gibi görünebilir ama öyle değil. Yağ transferi veya yağ grefti adı verilen işlem, vücudun bir bölümünden yağın liposuction yoluyla çıkarılmasını ve daha sonra başka bir yere enjekte edilmesini içerir. Buna ek olarak liposuction yöntemiyle de 2 saat gibi kısa bir sürede genel anestezi altında uygulanır. Alınan bu yağlar çoğu kişi tarafından çöp olarak düşünülse de aslında vücudun en önemli kök hücrelerindendir. Dokunun canlı kalabilmesi onarımı bakımı için kök hücrenin önemi büyüktür. Her operasyonda alınması gereken önemli kararlar gibi, hekim seçimi, kurum seçimi oldukça önemlidir. Alınan yağların dengeli bir şekilde sıfırlanması gerekmekte ve ardından enjekte edilecek bölgelere de dengeli bir şekilde enjekte edilmelidir.
Yağ enjeksiyonu dünya çapında yüksek oranda tercih edilen bir operasyondur. Hem kişinin kendi yağ dokusu olduğu için operasyon olacak bireyde dolgu çeşitlerine göre korku yüzdesi azalmaktadır. Yağ enjeksiyonu yapılacak bölgeye göre değişkenlik gösterse de elbette ki dolgu uygulaması da yapılabilir, dolgunun da ana maddesi vücudumuzda bulunan Hyalüronik Asit olarak bilinir. Uzman kişiler tarafından uygulandığında herhangi bir zararı yoktur fakat yağ dokusu gibi kök hücre görevi görmemektedir. Buna istinaden liposuction operasyonuna giren birçok hasta vücudunda volüm eksikliği gözlemlediği bölgeler için yağ enjeksiyonunu tercih etmektedir. Yağ, sıradan bir dolgu maddesi enjeksiyonu gibi değildir. Yağ enjeksiyonu operasyonu için vücudunuza vücudunuz tarafından üretilen bir şeyi enjekte ettiğiniz için, bazı insanlar “doğal” plastik cerrahi olduğunu düşünüyor ve popülerliği artıyor.
Vücudun Yağ Enjeksiyonu Yapılan Bölümleri
Yağ enjeksiyonu; kişinin vücudunda eksik olarak gözlemlediği, gözüne estetik görünmeyen hemen hemen her bölge için uygulanabilir. Tabi ki sıklıkla tercih edilen belli başlı bölgeler mevcuttur. Bunlardan en sık tercih edileni popo bölgesidir. Liposuction yöntemiyle bel ve karın bölgesi ince görüntüye kavuşurken, yağ enjeksiyonu desteği ile de hastaların popo bölgesi estetik bir görüntüye kavuşturulabilir. Operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken çok önemli kurallar mevcuttur. 1 aylık süre zarfı boyunda asla popo üzerine direkt oturulmamalı veya ortopedik olarak popo yastıkları kullanılmalıdır. Operasyon sonrası morarma gözlemlenebilir, dikiş veya kesi izi olmaz.
Yağ enjekte edilen küçük kanül delikleri olur 1 ay gibi bir süre zarfında tamamen kaybolacaktır. Bir başka yağ enjeksiyonu tercih edilen bölge ise yüz bölgesidir. Dolgularla yüzü restore etmek elbette ki, güzel sonuçlar getirecektir. Fakat bilindiği gibi kök hücre görevi gören kendi vücudundan çıkan yağ dokusu hastaları daha çok memnun etmektedir. Tabi ki bütün yağ enjeksiyonları için, vücuttan yeterli miktarda yağ dokusu çıkmalıdır. Özellikle göz altında tercih edilen yağ enjeksiyonu, yüz bölgesinde elmacık kemikleri ve Nasolabial bölge içinde sıklıkla uygulanmaktadır. Dudak hacmi kaybı olan hastalar için de ideal bir uygulama olan yağ enjeksiyonu dolguyla hemen hemen aynı oranda tercih ediliyor, sebebi ise dolgu uygulamalarında belli bir süre sonunda eski haline dönse de yağ enjeksiyonu yapılan bölge etkisini yitirse dahi %20-30 gibi bir oranda kalıcılığı vardır. Bu da operasyona girmek isteyen hastayı cezbetmektedir.
Popoya yağ enjeksiyonu da çok tercih edilen işlemlerdendir. Dikleştirme ihtiyacı olmayan, hacim kaybı yaşayan bireyler için memeye yağ enjeksiyonu da protezden ziyade tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Herhangi bir korse takma zorunluluğu yoktur yağ enjeksiyonu yapılan bölgeler için fakat popo da geçerli olduğu gibi meme içinde 1-2 hafta süre zarfı boyunda bası şeklinde meme üzerine yüz üstü yatılmamalıdır. Tüm bunların yanı sıra yağ enjeksiyonun protez gibi kalıcı bir işlem olmadığını, tıpkı dolgu gibi geçici etkilere sahip olduğunu göz ardı etmeyiniz.
Yağ Enjeksiyonu Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Yanaklar, alt göz kapağı ve dudaklar gibi yüzün daha küçük alanlarına enjekte ettiğimizde, yalnızca kısmi bir liposuction ihtiyacınız olacağından daha düşük maliyetli olacaktır. Göğüsler ve popo gibi vücudun daha büyük alanları 2-3 alan liposuction ile daha fazla alana liposuction yöntemi yapılır. Bu nedenle, daha pahalıya mal olur. Hastanede 1 gün kalınır ve ertesi gün taburcu edilir. İşlemden sonra liposuction yapılan bölgelerde hafif ve geçici morarma görülebilir.
Tedavi Özeti
-
Operasyon Sayısı1
-
Operasyon Süresi1-2 Saat
-
AnesteziGenel/Lokal
-
Hassasiyet1-3 Gün
-
İşe Dönme1-3 Gün
-
Tam İyileşme3-4 Hafta
-
KalıcılıkBakım Gereklidir
-
Hastanede Yatış1 Gün
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+905497919902