Kollajen Aşısı
Kolajen; canlıların vücudunda bulunan, hücreler tarafından oluşturulan bir tür proteindir.
Kollajen Nedir?
Kollajenin vücuttaki görevi bağ dokusunu güçlendirmek, vücudun bütünlüğünü korumaktır. Genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak belli bir yaştan sonra vücuttaki kollajen üretimi yavaşlamaya başlar. Ciltteki kollajen miktarının azalmasıyla birlikte ciltte elastikiyet ve sıkılık kaybı görülür. Kollajen eksikliğini gidermek için kollajen aşısı, kollajen tabletleri ve kollajen içeren cilt kremleri kullanılır. İnsan vücudunda en az 16 çeşit kollajen bulunur. Vücuttaki kollajenin büyük bir bölümü; tip 1, 2, 3, 5 ve 10’dan oluşur.
Kollajen Aşısı Nedir?
Kollajen aşısı; cildin kaybettiği kollajeni yeniden kazandıran, enjeksiyon yardımı yapılan medikal bir uygulamadır. Kollajen aşısı cildin yeniden canlanmasını, parlamasını ve sıkılaşmasını sağlar. Kişiye kollajen aşısı yapıldığında cilt altındaki fibroblastlar uyarılarak yeni kolajen üretimi tetiklenir. Fibroblastların uyarılması ile ciltteki Hyalüronik asit üretimi de artar ve cilt yeniden canlanır. Cildin yeniden canlanması ve yapılanması ile kırışıklıklar azalır ve cilt sıkılaşır. 25 yaşından sonra hemen hemen herkesin sık sık yaptırması gereken bu aşı, toparlanma ve geç sarkmalara imkan tanır. Kolajen aşısı cilt yapısına göre 2 ila 4 hafta ara ile 4/6 seans uygulanır. Uygulamadan önce lokal anestezik krem sürülür. Cilt uyuştuktan sonra ince uçlu bir mezoterapi iğnesi ile cilt içerisine yani dermal tabakaya uygulanır. Sonrasında güneş koruyucu krem sürülür. Hasta aynı gün sosyal yaşamına devam edebilir. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık, morluk ve ödem olabilir.
Kollajen Aşısı Ne İşe Yarıyor?
- Dermis ve bağ dokusunu yeniler,
- Cilt elastikiyetinin arttırır,
- Cilt yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları azaltır,
- Yara izlerini ve akne skarlarının azaltır,
- Yüz, boyun ve tüm vücudun elastikiyet kaybını düzeltir.
Kollajen aşısının etkileri 7 gün sonra ortaya çıkmaya başlar ve 15 günde tam olarak kendini gösterir. Kollajen aşısı uygulamasının ilk etkileri ciltte parlaklık ve pürüzsüzleşmedir. Kollajen aşısının 2. seansından sonra cilt elastikiyetinde düzelme ve gözeneklerde küçülme görülür. Tedavi tamamlandığında ciltte yüksek oranda sıkılaşma, parlama, kırışıklıklarda azalma ve gençleşme ortaya çıkar. Kollajen aşısının etkileri yaklaşık 12-18 ay sürer. Kolajen aşısı cildin yapısına göre her 6 ayda bir olarak da uygulanabilir. Her ne kadar kollejen takviyesini yediklerimiz ile desteklesek de cildin orta katmanı olan dermisi de medikal işlemler ile desteklememiz gerekmektedir. Medikal cihazlar ile cildin orta katmanı dermişte geçici bir hasar oluşturarak kollejeni tetikleyip yeni kollejen üretimi sağlamakta fayda vardır.
Kollajen Tipleri Nelerdir?
Tip 1: İnsan vücudunda en çok bulunan kolajendir. Cilde sıkılık ve elastikiyete sağlar, kemikleri güçlendirir, destekler.
Tip 2: Bağ dokularda bulunur ve kıkırdak yapımına katkı sağlar. Eklem sağlığı için çok önemlidir.
Tip 3: Kalpteki kan damarlarını ve kan dokusunu oluşturur. Cilde sıkılık ve esneklik kazandırır.
Tip 4: Sindirim ve solunum organlarının yüzeylerini oluşturur. Bazal laminanın oluşumunda önemlidir.
Tip 5: Plasentadaki doku ve hücre yüzeyini oluşturur. Toksin ve atıkları temizler.
Tip 10: Eklem kıkırdaklarının ve yeni kemiklerin oluşumunda görevlidir. Kemik kırıklarınının ve sinovyal eklemlerinin onarılmasındaki en önemli kolajendir.
Kollajen Tedavi Yöntemleri
- Altın iğne
- Dermapen
- Mezoterapi (cilt yapısına göre doktorun belirleyeceği bir tedavi yöntemidir)
- Fraxel
- Nd lazer
- Q swich lazer
- Focus ultrason
Kollajen Aşısı Yapılmasına Uygun Olmayan Kişiler
- Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar,
- Bağışıklık sistemi hastalıkları olanlar,
- Diyabet hastaları,
- Keloidi olan hastalar,
- Kanser tedavisi alan hastalar.
Kolajen aşısı; bot0ks, dolgu, mezoterapi, PRP gibi tüm medikal estetik uygulamaları ile aynı anda yapılabilir. Kolajen aşısı aynı zamanda fraksiyonel lazer gibi lazer işlemleri sonlarında oluşabilecek iritasyon ve yaraların çabuk iyileşmesi içinde destek protokolü olarak da uygulanabilir.
Tedavi Özeti
-
Seans Sayısı4-6 Seans
-
Seans Süresi0-1 Saat
-
Anestezi-
-
Hassasiyet Süreci-
-
İşe Dönme SüresiHemen
-
Tam İyileşme SüresiKontrol Edilmelidir
-
KalıcılıkKontrol Gereklidir
-
Hastanede Yatış-
Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+905497919902