Kırışıklık Dolgusu

Kırışıklık dolgusu; halk arasında yılan zehri olarak bilinen fakat; ‘’Clostridium Botulinum’’ adı verilen bir bakterinin toksinidir.

B0toks Nerelere Yapılır? Kırışıklık Dolgusu Sonrası Yan Etkiler Nelerdir?

Kırışıklık dolgusu, günümüzde en çok yüz bölgesine yapılır. Kırışıklık giderme, gerdirme ve göz altı torbalarını yok etmede kullanılan bu yöntem, özellikle kadınların tercih ettiği estetik tedavileri arasında ilk sırada yer almaktadır. Kırışıklık dolgusu tedavisinin sağlığı etkileyecek bir yan etkisi yoktur. Ancak, tedavi sonrasında kırışıklık dolgusu ilacı işlem yapılan bölgedeki kasların hareket eyleminin engellemesini sağlayarak, kırışıklık dolgusu yapılan bölgede bulunan mimiklerin işlevini azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilir. Özellikle yanak çevresine yapılan uygulama ile gülümseme sırasında oluşan kırışıklık görünümündeki mimiklerinizi görünmeyecek hale getirebilirsiniz.

BT dolgu sayesinde daha gergin, güzel ve genç bir yüze sahip olmuş olursunuz. Kırışıklık dolgusu uygulama alanları başlıca mimik hareketlerine bağlı kırışıklıkları çizgileri giderme ve kaş kaldırma, yüz bölgemizdeki sarkmaların azaltılması ayrıca yüz inceltme ile bölgesel aşırı terleme tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklık dolgusu, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletimi durdurularak, ter bezlerinin çalışmasını azaltır. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesi. Terleme tedavisi için yapılan kırışıklık dolgusu etki süresi 9 ay ile 1 sene arasında değişmektedir. Kozmetik amaçla kullanılan kırışıklık dolgularına göre daha uzun sürelidir.

Dolgu Nedir?

Dolgular  hacim vermek için  yüzün ve vücudun hemen her bölgesinde (Göz altı, şakak, çene, yanak) uygulanabilir. Yüzümüzdeki kırışıklıkları ,derin çizgileri ,doku kaybı olmuş kolojenini kaybetmiş bölgelere enjekte edilebilir.  Hyaluronic asit içeren dermal  bir maddedir. Yüzdeki derin kaş arası çizgileri burun kenarından dudak bölgesine doğru inen  nazolabial bölgedeki çizginin azaltılması elmacık yanakların ya da dudakların belirginleşmesini sağlamak için derin çizgileri ortadan kaldırmak için kullanılır.

Kaç Çeşit Dolgu Vardır?

Yüz boyun ve ellerde sıklıkla kullandığımız 2 farklı tipte uygulanır.

  • Hyaluronic Asit
  • Hidroksiapatit

Nasıl Uygulanır?

Lokal anestezi krem uygulamak yeterlidir. Sonrasında uzman bir doktor tarafından enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. 

Dolgu Bot0x Arasındaki Fark Nedir?

Dolgu

  • Jel şeklindedir.
  • Enjekte edildikleri yerde kendilerine su çekerek etkili olurlar ve bulundukları yerde hacim sağlarlar.

Bot0x

  • Sulandırılarak kullanılır.
  • Hacim vermez.
  • Kasların sinir ile bağlantı seviyesinde etkili olur ve kasları dondurur

 

Aşırı Terleme Tedavisi

Tıp dilinde hiperhidrozis denen aşırı terleme sorunu, iki şekilde ortaya çıkar. Birincisi psikolojik faktörlerle yani stres, utanma, heyecan gibi durumlarla. İkincisi ise altta yatan bazı hastalıklara ve ilaç kullanımına bağlı ortaya çıkan aşırı terleme durumudur. Vücudumuzun her yerinde aynı anda aşırı terleme durumu görülmez. Çoğunlukla koltuk altı, avuç içi, ayak ve ayak tabanında görülür. 

El ve Ayak Terlemesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşırı ayak terlemesi genellikle ayak tabanında ortaya çıkan bir terlemedir. Sadece ayaklarda olabileceği gibi sıklıkla ellerde, koltuk altları ve yüz (kafa) bölgesi terlemesi ile birlikte olabilir. Terleme fizyolojik bir durumdur ancak aşırı terleme gözlemlenen durum ise hiperhidrozis bir hastalıktır. Sosyal yaşantıda en sıkıntı veren yerler el ve ayak terlemesidir. Terleme için 2 tane tedavi yöntemi vardır. Birincisi kırışıklık dolgusu, ikincisi ise cerrahi olarak ter bezlerinin alınma yöntemidir. Genelde cerrahi yöntem daha az tercih edilen bir yöntemdir. Ayak tabanı ve avuç içi hassas bir bölgedir. Bu bölgelerde sinir bloğu yaparak veya hastanede ameliyathane koşullarında sedasyon yöntemi ile yani hastayı yarı baygın hale getirerek yapmakta fayda var çünkü özellikle avuç içinde el hareketlerimi yapan kaslar çok yakın olduğu için ve deri de çok ince olduğu için uygulamayı hekimin de konforlu olacağı bir yöntemle organize edilmesi tavsiye edilir. Cilt altına ya da kaslara doğru ilacın nüfus etmesi etki etmesi istenmiyor amaç sadece deri içerisindeki ter bezlerinin çalışmasını durdurmak olduğu için biraz daha dikkatli çalışılmalıdır. Bu yüzden sedasyon yöntemi daha uygun bir yöntem olarak görülür. Uygulama yapılırken çok ince uçlu iğneler kullanılır. İşlem sonrası hasta hemen işine ya da günlük yaşantısına dönebilir.

Koltuk Altı Dolgusu İle Terleme Tedavisi

Koltuk altı kırışıklık dolgusu, terleme sorunundan kişiyi kurtaracak yöntemlerden biridir. Terlemenin yoğun olarak görüldüğü yerlere ortalama olarak 2cme 2cm olarak dörtgen halinde belirlenen bölgelere her bir alana yetecek dozu ter bezlerinin olduğu bölgelere enjekte edilir. Etkisi 1 hafta ile 10 gün arasında görülmektedir. Ağrılı bir uygulama değildir. İstenildiği takdirde lokal anestezi etkili krem ile uyuşturularak yapılabilen bir yöntemdir. Etkisi 9 ile 1 sene arasında değişmektedir. Bu süreç takip edilerek terleme durumuna göre işlem tekrarlanır.

Işık Dolgusu Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanır?

Hiç çapraz bağ içermeyen hyaluronic asit içerikli maddelere denir. Bu işlem topaklanma yapmadığı yoğun nem verme özelliğine sahip olduğu için genellikle göz altı,el üzeri,dudak üstü gibi ince çizgilere yapılan bir uygulamadır.

Kırışıklık Dolgusu Fiyatları Hakkında Bilgi Alın

Kırışıklık Dolgusu fiyatları estetik merkezlerine göre değişir. Burada önemli olan alanında uzman kadronun bulunduğu referanslı bir estetik merkezinden fiyat almanızdır. Kırışıklık dolgusu işlemi uygulayan birçok estetik merkezine giderek, genel bir fiyatlama alıp size uygun olanını seçebilirsiniz. Kırışıklık dolgusu fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, uzmanlarımızın size bilgi vermesini sağlayabilirsiniz.

Tedavi Özeti

  • Operasyon Sayısı
    1
  • Operasyon Süresi
    10 dk.
  • Anestezi
    Yok
  • Hassasiyet Süreci
    10 dk.
  • İşe Dönme Süresi
    Aynı Gün
  • Tam İyileşme Süresi
    Aynı Gün
  • Kalıcılık
    4-6 Ay
  • Hastanede Yatış
    Yok

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun