Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling, mikro soyucu etkisi ile cilt yenilenmesi sağlayan bir uygulamadır. Estethica, uygun kimyasal peeling fiyatları ile cilt sorunlarına çözüm sunuyor.

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling, kırışıkları, yaşa bağlı cilt değişikliklerini, güneş hasarlarını, pigment lekelerini veya yüzeysel akne izlerini yok etmek ve cildi sıkılaştırmak için kimyasal asit ile cilde yapılan harici, dermatolojik, estetik bir uygulamadır. Kimyasal peeling uyarıcı bir etkiye sahiptir ve cildin yüzey yapısını iyileştirir. Cildin gözeneklerini derinlemesine temizleyerek gözeneklerin kalitesine ve boyutuna olumlu etki yapar. Kimyasal peeling ayrıca cilt pigmentasyonunu daha düzenli hale getirerek cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

Kimyasal peeling modern tıb ile gelişmiş olsa da binlerce yıl öncesine dayanan bir tarihe sahiptir: kimyasal peelingden, eski Mısır'dan beri tamamen korunmuş tıbbi yazılı kaynak olan Papirüs Ebers'te 3.500 yıl önce bahsedilmektedir. Eskiden doğrudan meyve asitleri ve doğal kimyasallar kullanılırken günümüzde, işlenmiş ve faydaları kanıtlanmış kimyasal asitler kullanılmaktadır.

Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?

Cilt yapısı üç katmandan oluşmaktadır; üst cilt tabakası, orta cilt tabakası ve alt cilt tabakası. Kimyasal peeling uygulaması ile yüz derisinin yüzey dokusunu iyileştirmek için kimyasal bir solüsyon uygulanarak ölü deri hücreleri uzaklaştırılır ve epidermisin yenilenmesi uyarılır. Cilt yapısındaki kolajen liflerinin oluşumu ile cilt yeniden yapılanır ve kalınlaşırken cildin nem içeriği de artar. Aynı zamanda, kimyasal peelingler, kollajen üretimini ve cildin suyu bağlama yeteneğini harekete geçirir. Böylece kimyasal peeling cildin yenilenmesine ve daha sıkı, daha genç ve pembe bir cilt elde edilmesine hizmet eder.

Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?

Cildin hangi derinliğine uygulanacağına bağlı olarak yüzeysel, orta ve derin peeling olmak üzere üç kimyasal soyma yöntemi vardır. Kimyasal peeling işleminde çoğunlukla AHA, BHA veya TCA gibi bileşenler kullanılmaktadır. AHA, TCA veya fenol ile peeling sadece derinlemesine temizlik yapmakla kalmaz, yönteme bağlı olarak birkaç yıl sürer.

Tedaviden hemen önce cilt temizlenir ve yağdan arındırılır. Ardından cilde AHA, TCA veya fenol uygulanır. Cilt zamanla yavaş yavaş soyulmaya başlar. Bu his, hafif ila şiddetli güneş yanığına benzer. Cilt soyulduktan sonra kollajen oluşumu iyileşme süreci tarafından uyarılır. Yeni oluşan cilt daha sıkı, daha düzgün ve pürüzsüz görünür.

Sonraki peeling uygulamalarının türü, gücü ve sayısı cilt tipinize ve istenen sonuca bağlıdır. Bazı hastalarda, sonuçlar bir tedaviden sonra zaten görülebilir. Ancak genel olarak, net bir sonuç için üç ila altı tedaviye ihtiyacınız vardır.

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Hafif kimyasal peelingler (AHA): Konsantrasyona bağlı olarak bu peelingler yüzeysel uygulanabilmektedir(%20 glikolik asit). Cildin en üst tabakası olan epidermise etki etmektedir. Bu tip kimyasal peelingler, cilt dokusunu iyileştirmek ve kolajen üretimini uyarmak için idealdir. Ayrıca kahverengi lekeleri ve küçük sivilce izlerini azaltır.

Orta kimyasal peelingler (TCA): Trikloroasetik asit ile yapılan tedaviler sadece tıp uzmanları içindir. Biraz daha güçlü TCA peeling ile yüzeysel izler ve ince kırışıklıklar düzeltilebilir, cilt pigmentasyonu hafifletilebilir ve güneşin neden olduğu hücre hasarı azaltılabilir. Cildin durumuna göre %15, %25 ve %25 TCA içeren peelingler kullanılır.

Derin kimyasal peeling: Derin kimyasal peeling, sahip olabileceğiniz en güçlü ve en etkili kimyasal peelingdir. İçeriğinde bulunan fenol bileşeni derin peeling ile ciltte, elastik ve kollajen liflerin derinlemesine yenilenmesini sağlar. Cilt, yenilenir ve sıkılaşır. Ciltte sıkılaşma ile birlikte kalkık ve toparlanmış bir görünüm de elde edilir. Yüze toparlanırken doğal yüz ifadesi kaybolmaz.

Kimyasal Peelingin Faydaları Nelerdir?

  • Kimyasal peeling ciltteki kollajen ve elastikiyet oluşumunu ve yenilenmesini destekler.
  • Akne lekeleri ve pigmentasyon sorunları için etkili ve gözle görülür sonuçlar sağlar.
  • Kimyasal peeling, yüzeysel cilt kusurlarını derin kırışıklıklara kadar azaltabilir ve cilt elastikiyeti ile sıkı bir etki yaratır. Fenollü bir peeling kullanıldığında kaldırma ve toparlama etkisinden söz edilebilir.
  • Seçilen peeling yöntemine bağlı olarak olumlu sonuçlar yıllarca görülür.
  • Kimyasal peeling ile cerrahi işlemlere gerek kalmadan cildinizi gençleştirebilir ve tüm neşter kesiklerini ortadan kaldırabilirsiniz. Diğer minimal veya invaziv olmayan prosedürlere kıyasla daha uzun bir etki süresi elde edilir.

Kimyasal Peeling Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

İşlem, yüz, boyun, dekote ve ellere uygulanabilmektedir.

Kimyasal Peeling Sonrası Cilt Ne Zaman Soyulur?

Kimyasal peeling sonrası ciltte hafif kızarıklık gözlemlenebilmektedir. İşlemin hangi derinliğe uygulandığına göre soyulma zamanı değişebilmektedir. Hafif peelingte 1-5 gün içerisinde kızarıklık ve soyulma geçmektedir. Orta ve derin peelingte ise kızarıklığın yanında ciltte kahverengi kabuk oluşumu gözlemlenebilir, bu kabuk peelingin doğal ve olağan bir sonucudur. 7-10 gün içerisinde kabul soyularak alttan yenilenmiş ve kollajen lifleri aktifleşmiş bir cilt çıkmaktadır.

Kimyasal Peeling Ne Sıklıkla Yapılır?

Kimyasal peeling uygulamalarının ne sıklıkta uygulanacağı türüne, gücüne ve cilt tipinize ve istenen sonuca bağlıdır. İlk seanstan itibaren gözle etkiler gözle görülebilir olmaktadır. Ancak genel olarak, net bir sonuç için üç ila altı seansa ihtiyac vardır. Peelingler 3-4 hafta arayla yapılabilmektedir. Tedavinin türüne bağlı olarak, etkisi birkaç yıl sürer. Kimyasal peeling tekrar tekrar rahatlıkla kullanılabilir. Tedaviden sonra ciltteki tahrişi ve kızarıklığı yatıştırmak için tedaviye eşlik edecek bir nemlendirici bakım önerilmektedir. Kimyasal peeling yaptıranlar, kimyasal peeling öncesi ve sonrası yorumlarında ilk seanstan itibaren ciltte gözle görülür bir yenilenme, pürüzsüz ve sıkılaşmış bir görünüm elde edildiğini bildirmektedir.

Kimyasal Peeling Hangi Aylarda Yapılır?

Kimyasal peeling sonrası doğrudan güneş ışığına maruz kalmamak gerektiği için genellikle kış ve bahar ayları tercih edilmektedir. Güneş ışınlarından doğru bir korunma sağlandığı takdirde yaz aylarında da yapılabilmektedir.

Kimyasal Peeling Sonrası Kızarıklık Ne Kadar Sürer?

Ciltteki kızarıklık hafif kimyasal peelingde 1-5 gün, orta ve derin kimyasal peelingte ise 7-10 gün içerisinde kendiliğinden ortadan kalkmaktadır.

Kimyasal Peeling Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Kimyasal peeling işlemi sonrası oluşabilecek kabuklara dokunulmamalı, soyulmamalıdır. Kabuklar kendiliğinden iyileşecektir.
  • Cilt yenilenene kadar kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
  • İlk iki ila üç ay boyunca her gün düzenli güneş kremi kullanılmalıdır.
  • İşlem sonrası 1 hafta sigara ve alkol kullanımından uzak durulması önerilmektedir.

Kimyasal Peeling Kimlere Uygulanmamalıdır?

  • Gebelik ve emzirme döneminde olan kişilerde,
  • A vitamini içeren ilaç kullanan kişilerde,
  • Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerde,
  • Aşırı güneş ışınına maruz kalan, koyu ten rengi olan kişilerde,
  • Cilt yüzeyinde tahriş gibi sorunu olan kişilerde,
  • Kimyasal peeling uygulaması yapılması önerilmemektedir.

Kimyasal Peeling Yan Etkileri Nedir?

Uygulama sonrası ciltte oluşabilecek kızarıklık, kabuk ve soyulma süreci normal ve beklenen etkiler arasındadır. Uzman bir hekim ve donanımlı bir klinikte yapılan işlem sonrası yan etki oluşumu riski oldukça düşüktür. Evde kimyasal peeling uygulamaları ciltte istenmeyen sonuçlara sebep olabilmektedir.

Kimyasal Peeling Fiyatları Nedir?

Kimyasal peeling fiyatları, yapılacak peelingin derinliğine, kişinin cilt sorunlarına, ihtiyaç duyulan seans sayısına göre değişiklik göstermektedir. Uygulamanın profesyonel bir doktor tarafından, kaliteli peeling içeriklerine sahip donanımlı bir klinikte yapılması çok önemlidir. Daha fazla bilgi almak ve randevu oluşturmak için 0850 222 38 45 hattı arayabilir veya Whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.


Tedavi Özeti

  • Seans Sayısı
    1
  • Seans Süresi
    10 dk.
  • Anestezi
    Anestezik Krem
  • Hassasiyet Süreci
    0-1 Gün
  • İşe Dönme
    Aynı Gün
  • Tam İyileşme
    Kontrol Edilmelidir
  • Kalıcılık
    Kontrol Gereklidir
  • Hastanede Yatış
    Yok

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun