Saç Ekimi İle Alakalı Merak Edilen 10 Soru ve Cevabı

Saç ekimi hakkında sık sorulan sorulardan derlediğimiz kılavuzumuza erişebilirsiniz.

1- Saç Ekimi Nedir?

Genel bir tanım yapmak gerekirse; başın saçlı olan bölgelerinden ya da vücudun başka bölgelerinden alınan kıl köklerinin, saçsız bölgelere nakledilmesi prosedürüdür. Saç ekimi, saç nakli ve saç transplantasyonu gibi isimlerle adlandırılır. 

2- Saç Ekimi Ücretleri Ne Kadardır?

Saç ekiminde fiyatlama yapılırken greft sayısı, kullanılacak teknik ve hastanın beklentileri göz önünde bulunudurulur. Her kişi eşsizdir ve ön muayene sonucunda bu fiyatlama yapılabilir. estethica gibi, bazı dönemlerde saç ekimi için maksimum greft uygulaması olabilen bir hastaneye saç ekimi yaptırıyorsanız, genellikle bu maksimum greft için fiyat alırsınız. En uygun saç ekimi fiyatı hakkında bilgi alın.

3- Saç Ekimi Aşamaları Nelerdir?

Aslında bu konuda birçok sayfada bilgi vermiştik ama kısaca sorunucu cevaplayalım. Öncelikle ön muayene, ardından ekim öncesi muayene yapılır, ekim yapılır, ekim sonrası ilk yıkama yapılır, kontroller yapılır. Aslında birkaç adım gibi görünse de ekim öncesi ve sonrası uyulması gereken birçok kural vardır, dolayısıyla profesyonel saç ekimi hizmeti aldığınızdan emin olmanız gerekir.

4- Saç Ekimi İçin Nasıl Hazırlanabilirim?

Saç ekimi öncesi doktorunuz size ne yapmanız gerektiğini adım adım mutlaka anlatacaktır. Bu süreç öncesinde siz kan sulandırıcı ilaçları bırakmalısınız. Ameliyattan önce kahve, enerji içeceği gibi şeylerden uzak durmalısınız. Saç ekimi sonrası iyileşmeyi yavaşlatacağından sigara içmeyi kesinlikle bırakmalısınız. Saç ekimi sornası da sigara içmeye yeniden başlamamanızı öneririz.

5- Saç Ekimi Sırasında Neler Oluyor?

Saç ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılır. Bu süreçte size ağrısız anestezi cihazıyla bölgesel anestezi uygulanır ve önce saçlı bölümden greftler toplanır, arından organ nakil solüsyonunda bekletilen greftler başınızda ekim yapılacak bölgeye nakledilir. Saç ekimi sırasında konuşabilir, saç ekimi doktorunun direktifleri doğrultusunda operasyonu takip edebilirsiniz. Bu sırada ağrı duymazsınız.

6- Saç Ekiminde İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Saç ekimi yaptırdıktan sonra donör bölge altın krem ile kaplanacak ve gerekli görülürse bandajlanacaktır. İlk yıkamaya kadar sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz. İlk yıkama için geldiğinizde iyileşme süreci de aslında çoktan başlamış olacaktır. Altın krem ve dokuya zarar vermeyen DHI Plus Gold tekniği sayesinde iyileşme doktorunuzun da kontorlünde 1-3 ay arasında gerçekleşecektir. Sosyal hayata dönmeniz için ise herhangi bir engel yoktur.

7- Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılıyor?

Bir saç ekimi yaptırdıysanız, öncelikle ilk yıkama için estethica'ya gelmeniz gerekecek. İlk yıkamanız uzmanlar tarafından yapılacak ve size saçınızı nasıl yıkamanız gerektiği detaylıca anlatılacak. Ardından kullanmanız gereken vitaminler, özel şampuan ve serumlar olabileceğinden bu konuda doktorunuzdan tavsiye almanız gerekecek. Tabii bir süre yaşam tarzınızı da değiştirmeniz gerekebilir. Saç ekimi sonrası bir süre greftlerin toplandığı bölgenin üzerine yatmamanız gerekir, bu süre yaklaşık 10 gün kadar sürer.

8- Saç Ekimi Merkezi Nasıl Seçilmelidir?

Saç ekimi bir cerrahi prosedürdür. Dolayısıyla kaçak saç ekimi merkezlerinden sırf ucuz oldukları için etkilenmemeniz gerekir. Saç ekimi öncesi ve sonrası size garantili saç ekimi yaptığını söyleyerek gözünüzü boyamak isteyecekler, siz gerekli izinlerin olup olmadığını, saç ekimi yapacak doktorun geçmişini, ekibinin kimlerden oluştuğunu sorgulamalısınız. Ayrıca hastane ortamında saç ekimi yaptırmak hem sizin hem de toplum sağlığının korunması için şarttır.

9- Saç Ekimi Acılı Bir İşlem mi?

Hayır değil. Saç ekimi öncesi ağrısız anestezi cihazlarıyla kafa bölgesi tamamen uyuşturulur. Ekim sonrası ise doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri düzenli olarak kullanırsanız çok küçük acılar hissedersiniz, onun dışında saç ekimi sırasında ağrı oluşmaz. Saç ekimi sonrası ödem oluşmaması için bol su tüketmeli, doktorunuzun verdiği ilaçları harfiyen kullanmalı ve mutlaka sigara içmemelisiniz.

10- Saç Ekimi Öncesi Hangi Testler Yapılır?

Biz çok fazla test yapıyoruz. Saç ekimi öncesi sizden kan alınacaktır. Bu kan ile hepatit ve aids gibi temel testlerin dışında kan sayılmarı yapılır. Ekimden önce yapılan testleri kesinlikle ihmal etmemeye özen gösterin, test yapmadan sizi işleme almak isteyen yerlerden uzak durun.

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun