Migren Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Geleneksel tıp tekniklerinden faydalanarak migren tedavisi ile alakalı çalışmalar yürütüyoruz.

Yoğun, stresli geçen iş hayatı, sınav stresi yaşayanlar ve birçok kaygı problemi olan kişilerde yoğun baş ağrısı şikayetleri olmaktadır. Dünya nüfusunun ortalama %90’nını kapsayan kesiminde baş ağrıları görünmektedir. Baş ağrılarının birçok nedeni olabilir. Bu ağrılarının nedenlerinden biride migren ağrısıdır. Migren; nörolojik bir hastalık olarak geçmektedir. Sıradan bir baş ağrısı olmayan migren, sosyal yaşam kalitesini etkileyecek kadar düşüren, kişinin gündelik hayatta yaptığı en basit işleri bile kısıtlayan bir hastalıktır. Migren ağrıları birkaç saatte sürebilirken, bazı durumlarda haftalar ağrılar devam etmektedir. Migren; şakak bölgesinde zonklayıcı sabit bir ağrı olarak sürer. Migren ağrılarını; auralı migren ağrısı ve aurasız migren ağrısı olarak iki başlıkta ele alabiliriz.

Migren Nedir?

Auralı migreni kısaca anlatmak gerekirse; baş ağrısı başlamadan ortalama 60 dakika öncesinde görmede bulanıklık, gözlerde patlayan ışıklar, halüsinasyonlar görme gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bunların yanı sıra bazı vakalarda duyu kaybı, bacaklarda ve kollarda uyuşma ve baş dönmesi gibi belirtilerde gözlenmektedir. Auralı migren, migren ağrısının ortalama %10’nunu oluşturmaktadır. Aurasız migren ise en sık görülen çeşididir. Aurasız migrenlerde de bazı zamanlarda ataklar gözlenmektedir.

Migren Nedenleri Nelerdir?

Migren nedenlerini sıralayacak olursak en başa genetik faktörleri yazmamız yanlış olmaz. Aile bireylerinde en az birinde migren problemi var ise sizin de migren olma olasılığınız %40’tır. Bireyin hem babası hem de annesi migren sorunu yaşıyor ise %40’lık oran %75’lere kadar çıkmaktadır. Hormonsal değişikler migren ağrısının nedenlerinden bir diğeridir. Kadınların adet döneminde yaşadığı hormonal değişikler nedeni ile erkeklere göre kadınlarda daha fazla gözükmektedir. Kadınlarda migren ağrısı erkeklere göre 3 kat daha fazladır. Aşırı heyecan, stresli bir ortam veya yaşam, anksiyete gibi durumlarda duygusal tetikleyiciler olarak migren nedenlerinin bir diğer maddesidir. Bozuk uyku düzeni, uyku alamama, duruş bozuklukları, boyunda gerginlik ve yorgunluk migren oluşumunun fiziksel nedenleridir.

Migren Belirtileri Nelerdir?

Migren belirtilerini maddeler halinde belirtirsek il madde olarak şiddetli baş ağrısını yazabiliriz. Migren nedeni ile olan baş ağrılarının şiddeti kimi zaman bu ağrıyı çeken kişilerin fonksiyonlarında kayıplara neden olabilir. Kimi zaman yataktan çıkamayacak kadar baş ağrılarına neden olabilir. Baş ağrıları genellikle kulağın arka kısmı, alın bölgesi ve başın arka kısımlarında hissedilir.

Migrenin belirtileri:

  • Tek taraflı olan şiddetli baş ağrıları
  • Donukluk
  • İştah kaybı
  • Işığa karşı hassasiyet
  • Konuşurken kelimeleri toparlamada zorluk
  • Tepkisizlik
  • Mide bulantısı
  • Birçok kokuya duyarlılık

Alternatif Yöntemlerle Migren Tedavisi

Migren problemi yaşayan kişiler mutlaka bir nöroloji uzmanına gözükmelidirler. Doktorun uygulayacağı tedavi yöntemlerine göre hareket etmelidirler. Migren ağrılarına karşı alternatif tedaviler olarak akupunktur ile migren tedavisi, hacamat ile migren tedavisini sayabiliriz.

Akupunktur İle Migren Tedavisi

Binlerce yıl öncesinde Çin’de uygulanmaya başlayan akupunktur çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bilimsel tedavi yöntemidir. Kronikleşmiş baş ağrıları, migren ağrıları gibi şikayetlerle gelen kişilerde akupunktur ile tedavi uygulanmaktadır. Hastanın durumuna göre değişen akupunktur tedavisi seansları ortalama 6-8 seans sürmektedir. Yaklaşık 20-30 dakika boyunca hastanın vücudunda kalacak olan akupunktur iğneleri belli bölgelere batırılır. Birkaç seans sonrası belirli bir şekilde olumlu yönde ilerlemeler olduğu gözlemlenir. Akupunktur ile migren tedavisi sürecinde en önemli kısım, ağrıyı geçirmek değil ağrının gelmesini engellemektir.

Hacamat İle Migren Tedavisi

Geleneksel tıp uygulamalarından biri olan hacamat tedavisi migren ağrıları için yapılan alternatif tedavi yöntemlerinden biridir. Migren tedavisinde hastanın durumuna göre hacamat ve akupunktur tedavisi kombine edilebilir. Hacamat migren ağrılarına neden olan birçok durumu önlemeye ve migren ağrılarının gelmemesine katkı sağlayabilir. Hacamat tedavisinin en büyük etiklerinden biri kandaki toksinleri ve zehirli atıkları temizleyerek vücudu ve kan dolaşımını rahatlatır. Hacamat tedavisi kronik baş ağrılarına, sinüzit problemlerine, kronik baş ağrılarına, sinirleri gevşetmeye ve stresi atmaya iyi gelir. Hacamat tedavisi hakkında detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun