Yüze Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Yüzün daha dolgun ve parlak görünmesi için tüm bireyler çeşitli yöntemlere başvurur.

Yağ dokusu vücudun doğal bir dolgu ve kök hücre kaynağıdır. Genç yüzlere bakıldığında hemen hemen tümünün dolgun ve diri görünümlü olduğunu görmekteyiz. Tıpkı sarkık memelerde olduğu gibi yaşlanan yüzlerde de sarkıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelmektedir. İlerleyen yaşlarda ya da aşırı kilo verenlerde yüzde bazı bölgelerde cilt altı yağ dokusu erir. Özellikle alın, kaş, şakak, üst göz kapağı, göz altı, dudaklar, nazolabial çizgiler derinleşir. Hatta kulak önündeki kısımlarda çöküntü ve sarkmalar oluşur. Bazı kişilerde genetik yatkınlığa bağlı olarak yanak ve göz çevresi özellikle göz altı yağ dokusundan oldukça fakirdir.  Yüz dolgunluğu geri kazandırmak için dolgu olarak hyaluronik asit de kullanılan tekniklerden biridir. Belli bölgelerde dolgunluk sağlanır. Ancak geniş alanlarda dolgunluk sağlamak için yüze yağ enjeksiyonu daha uygundur.

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu kişinin kendi vücudundan alınan yağların ihtiyaç olan bölgelere uygulanması işlemidir. Yüz gençleştirme işlemlerinde yağ dokusu enjeksiyonları sıklıkla uygulanan işlemlerdir. Özellikle orta yüz bölgesinin dolgunluğu, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, çene ucunun büyütülmesi çene hattı ve çene köşesinin oluşturulmasında yağ enjeksiyonları sıklıkla kullanılmaktadır. Yüz germe ameliyatlarında bile yüzde yeterli hacim olmazsa yüz basık ve yapay bir görünüme kavuşabilir. Bu sebeple yüz germe ameliyatlarında yüzün üç boyutlu şekillendirilmesinde yağ enjeksiyonları da uygulanabilir. Göz altındaki boşlukların doldurulmasında da çok inceltilmiş yağ enjeksiyonları ile çok başarılı sonuçlar alınır.

Yağ Enjeksiyonu İçin Vücudun Yağ Alınan Bölgeleri

Yağ alımı için karın, bel, basen bölgeleri genellikle uygundur. İşlemler ameliyathane şartlarında genel veya lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Milimetrik ve yuvarlak uca sahip bir kanül yardımı ile alım yapılacak bölgeye girilerek yaklaşık 40 cc kadar yağ alımı yapılır. Yine aynı incelikte kanül ile yüze girilerek transfer işlemi gerçekleştirilir. İşlem sonrasında yüzde giriş yapılan bölgeye dikiş atılmasına gerek yoktur. Herhangi bir yara izi kalmaz. Yüze yağ enjeksiyonu ile hem dolgunluk hem yenileyici etki sağlanmış olur. Vücudumuzdan alınan yağlar içinde erişkin tip kök hücre açısından zengin olduğu için uygulama sonrası fibroblastlara dönüşerek kollajen sentezlemekte ve cildin gençleşmesini sağlamaktadırlar. Yüze yağ enjeksiyonu kısa süren bir işlemdir. O nedenle çoğu zaman başka operasyonlar ile birlikte yapılabilir. Burun estetiği, meme protez ya da alt-üst göz kapağı operasyonları ile kombine olarak uygulanabilmektedir. Operasyon sonrası yüzde şişlik oluşabilir.yaklaşık bir hafta içinde oluşan şişlikler azalır. Yağlar yüzün şeklini alır. Yüze yağ enjeksiyonu 6 ila 12 ay arasında ve %40 ila %60 arasında kalıcılık sağlar. Gerekli durumlarda ikinci bir seans yağ enjeksiyonu da yapılabilir. Bu durumda yağ dokusunun kalıcılığı artmaktadır.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun