Bişektomi Nedir? Nasıl Yapılır?

Bişektomi, yüzün altın orana daha yakın ve zarif durması amaçlayan gençlik üçgenidir.

Bişektomi, elmacık kemiklerinin ve çene kısmının daha çıkık, yüzün altın orana daha yakın ve zarif durması amaçlayan gençlik üçgenidir. Bundan dolayı yüz hatlarını belirginleştirmek amaçlıyla, yanakta bulunan bichat yağ yastıkçıklarının lokal yada genel anestezi altında çıkarılmasıyla gerçekleştirilen operasyondur. Bebeklikten itibaren yağ dokusunun büyümesi ile birlikte yüz hatlarının yuvarlaklaşması, yanakların sarkması tombul yüz görünümünün oluşmasına neden olmaktadır. Bu sebeple operasyonu yaparken yüz hattındaki orantısız görünümün giderilmesi amaçlanır fakat her yüz şekline uygulanacak bir operasyon değildir. Genellikle kare veya U yüz tipine sahip olanlara yapılması uygundur. Dolayısıyla doktorun tanısı ve el becerisinin olması çok önemlidir. Bişektomi operasyonu öncesinde kişi mutlaka muayene edilmelidir. Akılda olan soruların tüm cevaplarını hekiminden alınmalıdır. Operasyon öncesi ve sonrası izlenilecek yol için fikir sahibi olunmalıdır.

Bişektomi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yanak içlerine bir santimetrelik kesiler açılır ve bichat denilen yastıkçıklar alınır. Ardından kendiliğinden eriyen dikişler atılır.
  • Operasyon süresi yaklaşık olarak 30-45 dakika arasında sürmektedir.
  • Hasta operasyonun ardından taburcu edilerek günlük yaşamına dönebilmektedir.
  • Özellikle bitki çayı, sigara ve alkol işlemden sonra aynı gün tüketilmemesine dikkat edilmelidir.
  • Bunun yanında dışarıdan herhangi bir şişlik veya morarma yapmamakla beraber, ağız içindeki şişlikler ise bir haftanın ardından geçmektedir.
  • Son olarak bişektomi işleminde oluşan ödemler 2 hafta içerisinde biterken, yüzün oturması ise 1 yılı bulmaktadır.

Bişektomi Neden İhtiyaç Duyulur?

Bazı kişilerin vücut yapılarından bağımsız olarak, yanak bölgeleri oldukça dolgundur. Yanak kısmındaki yağ oranının fazla olması, kişinin göründüğünden daha kilolu algısı yaratmasına sebep olmaktadır. Böylelikle bişektomi işlemi, genellikle çene genişliği ve yanak tombulluğundan rahatsız olan kişiler ameliyatı tercih etmektedir. Bu sorunların sebebi genetik ya da yaşlanmaya bağlı olarak bu bölgedeki yağ oranının artması olabilmektedir. Bu bölgedeki yağ oranının fazla oluşu kişiyi olduğundan daha yaşlı görünmesine sebep olmaktadır. Özellikle yüzün daha genç görünmesi ve V şeklini alması için gerçekleştirilen basit bir işlemler arasında ilk sıradadır.

Popüler Olma Sebebi Nedir?

Belirli bir yaştan sonra yüz bölgesinin şekli ve yağ dokusu oturduğundan dolayı kilo alsa bile bu bölgelerdeki yağ birikimi çok sınırlı olmaktadır. Aynı zamanda yapılan bişektomi işlemi, kalıcı ve yüzün daha keskin hatlara sahip olmayı sağlar. Operasyonun ardından yüz çehresi daha zarif ve sağlıklı bir görüntüye kavuşur.

Bişektomi Zararlı Mıdır?

Bişektomi operasyonunda alınacak miktar ve kullanılan yöntemde her iki yanağın simetrik görünüm almasına dikkat edilmelidir. Yanak bölgesinden alınan yağlar istek ve ihtiyaca bağlı olarak elmacık kemiği ya da çene kemiği (jawline) bölgesine eklenebilmekte veya başka ameliyatlarla kombine edilebilmektedir. Bu operasyonla birlikte sadece çene kemiği değil, aynı zamanda burun estetiği, kepçe kulak ya da çene estetiği operasyonları da yapılmaktadır. Kısacası, bişektominin herhangi bir yan etkisi veya zararı gözlenmemiştir.

Bişektomi Kimler İçin Uygundur?

  • Öncelikle gelişim açısından bireyin yüz hattının tam oturma süresi 25 yaş civarına gelmektedir. Bu yüzden bişektomi operasyonu 25 yaş altında olan kişilere yapılması uygun görülmemektedir.
  • Bununla birlikte yuvarlak ve tombul yüz hatlarına sahip olan kişilerin rejim, diyet ve sporla elde edemediği yüz hatları kısa sürede ortaya çıkarılır.
  • Operasyon sonrası iyileşme süreci hızlı olduğundan dolayı yoğun iş hayatı içerisinde vakit problemi yaşayan kişiler için pratik bir çözüm sunmaktadır.
Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun