Detox

Dünya'da detoks arınma olarak kabul ediliyor.

Küresel obezite salgını artarak devam ederken, detoks ile kolay ve hızlı kilo verme yöntemleri de günden güne popülerleşiyor. Son yıllarda detoks diyetleri ile hızlı kilo kaybı en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alır.

Detoks kelime anlamıyla temizlemek, kirlilikten arındırmak anlamına gelir. Genel olarak diyetlerin amacı hızlı yaşam tarzını değiştirerek sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlamaktır. Genel olarak kısa süreli olarak planlanan bazı yöntemlerle sadece kilo vermeyi amaçlarken bazıları ise bölgesel yağlardan kurtulmayı hedefler. Ayrıca detokslar bitkisel takviyeler ve egzersiz içerirken bazı yöntemlerde ise sadece besinlere odaklanır.

Yağ Yakımını Detoks Zayıflama Yöntemiyle Hızlandırın!

Detoks zayıflama yöntemlerinde tercih edilen diyetler, optimal sağlığımızı bozabilecek zararlı besinler ve maddeleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Bu yöntem sayesinde vücut dışına atılması hedeflenen maddeler:

  • Ağır metaller,
  • Kimyasallar,
  • Tarım ilaçları,
  • Alerjik maddeler olarak sıralanabilir.

Detoks diyetleri oruç tutmak, takviyeleri, lavmanları ve birçok gıdanın beslenme düzeninden çıkarılabilmesini içeren çok katı diyet rejimleri olabilir. Bazı detokslar karaciğer böbrek gibi doğal yöntemlerle yapan organlarımızı geliştirdiğini iddia ediyor. Bazı yöntemlerde için kilo kaybı dışında baş ağrısı ve migren, sindirim sorunları, mide bulantısı, hormon dengesizliklerini iyileştirme gibi hedefler içerebilmektedir.

Detoks Nasıl Yapılır?

Birbirinden farklı ve sağlıklı kilo vermeyi, vücuutaki toksinleri atmayı sağlayan yöntemler bulunmaktadır.

1-Whole30 Detoksu:

Şeker, kuru baklagiller, alkol, tahıllar, süt ürünleri olmak üzere birçok tahıl grubunu ortadan kaldıran bir detoks ile zayıflama şeklindedir ve 30 gün uygulanmaktadır. Kişiler bu süre zarfında meyve ve sebze tüketimine teşvik edilir

2-Limonata Detoksu;

10 gün boyunca sadece limon suyu, su kırmızıbiber ve akçaağaç şurubu karışımı yemekten oluşur.

3-Bikini Vücudu Detoksu;

Et süt yumurta şeker ve işlenmiş gıdaları beslenme sisteminden çıkaran sistemidir. Bu sistem 21 gün boyunca uygulanır ve bu sürede besin takviyeleri, probiyotikler ve bitkisel laksatifler kullanılmaktadır

4-Yağ Yakıcı Detoks Suları;

-Yeşil smoothie detoksu: 10 gün boyunca uygulanan yöntemde tüm öğünlerde sebze ve meyvelerden yapılmış yeşil karışımlar içilir. Ayrıca sınırsız miktarda nişasta olmadan sebze tüketilebilmektedir.

-Meyve suyu, sebze suyu (juice) detoksu: Bu yöntemde genel olarak 3-7 gün arasında uygulanır. Sıvı beslenme dışında (meyve sebze suları) yiyecek tüketilmez.

Detokslar Kilo Verme Sürecinde Etkili Midir?

Araştırmalara baktığımızda çok düşük kalori içeren diyetler hızlı kilo kaybı için etkili olabileceğini söylemektedir. Fakat birçok detoks yöntemi hayatın devamlılığı için gerekli olan yağ, karbonhidrat, protein bakımından yetersiz kalmaktadır. Uzun süreli ve sağlıklı kilo kaybı için dengeli beslenme tarzı çok önemlidir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun