Sağlıklı ve Gür Saçlar İçin Beslenme Önerileri

Sağlıklı beslenirken saçlarınızı da güçlendirmek istiyorsanız mutlaka okuyun!

Sağlıklı ve düzenli beslenme vücudumuz için ne kadar gerekli ve önemli ise saçlarınız için de bir o kadar önemli. Sağlıklı olmanın temel maddelerinden biridir beslenme. Ne kadar sağlıklı ve düzenli beslenirsek o kadar vücudumuza katsı sağlamış oluruz. Bu katkılardan bir tanesi de saçların gür ve sağlam olmasıdır. Saç dökülmesinin birçok sebebi vardır ve bu sebepler arasında sağlıksız beslenme en büyük etkenlerden biridir. Saçların gelişimi, büyümesi ve sağlıklı olabilmesi için düzenli ve düzgün beslenmek önemlidir. Vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, proteinler olduğu gibi saçımızın da ihtiyaçları bulunmaktadır. Hem saçımızın hem de saçlı derimizin beslenmesi için başlıca tüketilmesi gereken besinler bulunmaktadır. Daha dengeli beslenerek dinç olmak için size en yakın kaliteli bir sağlıklı beslenme merkezi ile iletişime geçebileceğiniz gibi evde kendi sağlıklı beslenme diyetinizi de hazırlayabilirsiniz.

Beslenme ve Saç Sağlığı Arasındaki İlişki

Saçlarımızın ihtiyacı olan ve düzenli tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde; demir, biotin, çinko, selenyum, A-B-C-D-E vitaminleri, magnezyum, bakır vb. gibi gerekli temel minerallerin ve vitaminlerin olmlıdır. Çoğu zaman yoğun ve yüksek tempoda çalışan kişiler de düzensiz beslenme yaşandığı için bu besinleri yeteri kadar alamayabiliyoruz. Bu içerikte olan vitamin gruplarından da takviye alınabilir. Özellikle yoğun dökülme sorunu yaşayan kişilerde en az 6 ay bu vitaminleri kullanmalarını öneriyoruz. İlk iki ay da günde iki tane sonra ki aylarda günde bir şeklinde devam edilebilir. Ülke olarak oldukça zengin bir besin grubumuz bulunmaktadır ve her bir besinin vücudumuza oldukça katkısı ve faydası bulunmaktadır.

Doğal Besinlerle Saçlarınızı Besleyin

Doğadan kolaylıkla yararlanabileceğimiz besinler hem saçımıza hem de vücudumuza oldukça faydası bulunmaktadır. Doğal yollar ile beslenmek ve ihtiyacımız olan besinlerden yararlanmak oldukça kolay. Hem ulaşılabilirlik açısından hem de tüketim açısından oldukça kolay. Yapımı ve tüketimi zahmetsiz olan bu besinler hemen hemen her evde bulunan besinlerdir. İster çiğ olarak tüketim yapabilir isterseniz de az yağ ile soteleme şeklinde hazırlık yapabilirsiniz. Izgara yapıldığın da et grubu özellikle az pişirmede etki daha fazla olmaktadır. Aynı şekilde çiğ tüketim yapılamayan sebzelerde de haşlama ya da buhar da pişirme yöntemi ile de birkaç dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Sebzelerin suyu ile de karışık kokteyl yaparak su da bulunan değerli ve zengin besin grubundan yararlanabilirsiniz.

Avokado ve Maydanoz İle Detoks

Detoks Etkisi Yaratan Besinlerle Toksinlerinizden Arının

Saçlarınızı daha da güçlendirmek isterken tüm vücudunuzun maruz kaldığınız çevresel etkilerden de arınmasını istiyorsanız, detoks etkisi yaratan sebze suları, meyve suları ve gıdaları tüketebilirsiniz. Genellikle sebze çorbaları ve sebze suları ile yapabileceğiniz detoks diyetleri ile saçlarınızı beslerken, vücudunuzdaki toksinlerden de arınmış olacaksınız. Toksin attıran detoksların saça faydası olduğu gibi aynı zamanda vücutta bulunan, zararlı toksin ve ödemleri de atmış olacak. Sebzelerde; soğan, brokoli, mantar, salatalık, kereviz, fasulye, lahana, turp, roka, ıspanak, karnabahar, pırasa, havuç, maydanoz, dereotu, patates, domates, sarımsak, yeşil biber de oldukça fazla bulunmaktadır.

Meyveler arasında ise en çok muz, kavun, kabak, şeftali, kivi, çilek ve kayısıda vücuda faydalı vitamin ce mirealler bulunmaktadır. Ayrıca yer fıstığı, kuru baklagiller, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, çikolata, tam tahıllı besinlerde saç için oldukça zengin besin gruplarındandır. Saç için oldukça zengin bu besinler düzenli tüketim de etkisi gözlenmektedir. Mevcut saçları koruyarak saçın ihtiyacı olan her şey bu durumda karşılanmış oluyor. Dökülmeler azalırken, cansız ve cılız olan saçlar canlanarak güçlenmiş oluyor. Beslenmenin saça büyük etkisi bulunmaktadır. Saçlarımıza kullandığımız bakım ürünleri yanında ayrıca tedavi edici ve güçlendirici paket programları ile birlikte düzenli ve sağlıklı beslenerek saçlarımıza büyük katkı sağlamış oluruz. Özellikle aşırı ve uzun süreli diyet yapan kişilerde besin yetersizliği oluşmaktadır ve bu da saçlarımızın dökülmesine olanak sağlamaktadır. Diyet programlarında dikkat edildiği sürece de bu sıkıntı en minimize hale gelebilmektedir.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun