Mide B0t0ksu ile Kilo Verme

Aynaya baktığınızda görüntünüz rahatsız ediyor ise, mide bot0ksu ile zayıflamayı tercih etmelisiniz.

Mide bot0ksu ile 10 – 15 kiloya kadar verebilirsiniz.

Kendinizi kilolu hissediyorsunuz, aynaya baktığınızda görüntünüz sizi rahatsız ediyor, diyet programlarına uyamıyorsunuz, sporda yapamıyorsanız eğer son zamanların en etkili yöntemi mide bot0ksu ile zayıflamayı tercih etmelisiniz.

Mide bot0ksu nedir ?

Ameliyatsız bir zayıflama yöntemi olan mide bot0ksu, endoskopik bir yöntem ağızdan girilerek mide içerisinde değişik noktalara bot0ks enjekte edilmesi olarak tanımlanır.

Bu işlem ile mide kaslarının kasılması ve midenin küçülmesi sağlanırken, diğer taraftan da mide boşaltım süresinin uzaması açısından kişinin tokluk hissi uzun süre devam eder. Bu sürenin uzaması ve midenin küçülmesi sonucunda az miktarda yemek yenmesi sebebiyle kişide kilo kayıpları başlar.

Mide bot0ksu kimlere uygulanır?

Mide bot0ksu kilolu ya da obez olup kilo vemek isteyen herkese uygulanabilir. Bu uygulamayı düşünüyorsanız eğer yapmanız gereken tek şey vücut kitle indeksinizi hesaplamak.

Vücut kitle endeksi nasıl hesaplanır?

Vücut kitle endeksinizi bulmak için ağırlığınızı boyunuzun karesine  ( kg/m2) bölmeniz yeterlidir. Çıkan sonuca bağlı olarak doktorunuzla beraber vereceğiniz karara göre operasyon olabilirsiniz.  Vücut kitle endeksi 25 kg/m2 altında olanlar ile 40 kg/m2 üstünde olanlar mide bot0ksu için uygun olmayan hasta grubuna girmektedir.

Vücut Kitle İndeks Tablosu

  • 18.5 kg/m’nin altında olanlar: Zayıf
  • 18.5 kg/m - 24.9 kg/m arasında : Normal kilo
  • 25  kg/m – 29.9 kg/m arasında olanlar: Fazla kilolu
  • 30 kg/m- 39,9 kg/m arasında olanlar : Obez
  • 40 kg/m ve üzeri : ileri derecede obez (morbid obez)

Mide bot0ksu uygulama süresi yaklaşık olarak 20 dk - 30 dk arasındadır. Genel anestezi altında yapılan uygulama sonrasında kişi anestezi doktoru tarafından uyandırılarak 1 – 2 saat hastanede dinlendirilir.  Ameliyat olmaması sebebiyle vücunuzda herhangi bir kesik, dikiş izi olmaz. Uygulama sonrası hiçbir ağrı acı hissedilmez, kişi aynı gün sosyal hayatına dönebilir.

Uygulama sonrasında kişi 2.günden sonra etkilerini görmeye başlar. Mide bot0ksuna özel hazırlanmış diyet listesi ile beraber 6 ay içerisinde 15 – 20 kiloya kadar kilo kaybedilebilir.

Uygulamanın etkisi 6 ay kadar sürer, bu süre zarfında kişinin yeme düzeni değişerek daha az yemek yeme ihtiyacı duymasına bağlı olarak kilo kaybı devam edebilir.

Kişi mide bot0ksu ve buna bağlı olarak diyetisyen eşliğinde kilo vermesi sonucunda istediği kiloya ulaşamaz ise aynı uygulama tekrar edilebilir.

Mide bot0ksu uygulamasının hiçbir yan etkisinin olmamasının yanında, bağırsak tembelliği yaşanan kişilere özel diyetisyenin hazırlayacağı özel yeme prosedürü ile birlikte bağırsak tembelliği tedavisinde de etkilidir. 

Mide bot0ksu ile son derece rahat ve konforlu kilo kayıpları yaşayabilirsiniz.

Ön Muayene Randevusu İçin Form Doldurun